Wednesday, March 11, 2015

Our crib

HeLo Peeps!

Lagi dua minggu jer nak start keje balik. Omg cepatnyer masa berlalu. 90 hari amik cuti and it will comes to the end. sobsob. Alang-alang Eshan tengah syiok tido, so boley la aku curi-curi update blog. Yess, aku dah ada anak daa hiks. Nanti iols story dari a sampai z pasal tu oke. :)

So kali ni aku nak story pasal rumah baru kiteorang. Kalau dulu stay kat taman desa, sekarang pindah ke setapak pulak. Sebabnye haruslah nak dekat dengan skolah aku. And thanks to my superb husband coz dapat carikan rumah yang jarak dia just dua minit je dengan skolah aku. Best betol dapat husband camtu. I love u sayang. Sanggup hadap jem nak pegi tempat keje dia semata-mata nak berikan yang terbaik untuk aku. Terharu much. 

Oleh sebab dah ada baby, so aku kena make sure rumah always in tiptop condition. Tak mampu lagi nak perabot mewah-mewah, cukup dengan condition yang bersih, kemas and selesa. Giteww. (statement ibu mithali)

Ruang tamu hasil ilham suami yang nak tema hitam merah putih je. so inilah hasilnya. Kalau ikutkan ilham aku, konfem nak wallpaper pink, kerusi pink, carpet pink, langsir pink. Tv pon nak pink jugak. Hewhew. 

 Dapur best sebab ada dapur basah kat luar. Time masak takdela bau satu rumah. Aritu masa pantang, semangat berkobar-kobar tak sabar nak masak, Tapi bila dah sihat camni tetap malas nak masak. hihi. Nasib baik laa suami kitew tengah diet tak makan banyak sebab nak jadi abg sado macam zul ariffin. auumm aumm. 

 Bilik ada tiga, dua bilik air. And this is master room. Wardrobe sampai siling tapi nak letak baju Esahan pon tak muat. Semua ibubaba yang conquer. Sory sayang. Huhu

 Love the view from my home. Rumah tingkat 17 uols. Nasib baik lif laju tak rasa sangat duk tinggi melangit. Best duk tinggi camni, buka sliding boleh nampak sunset, tengok klcc, kl tower liplap liplap time malam-malam. And paling penting takde nyamuk ehehe. 



Satu bilik awal lagi aku da cop nak buat mini ofis. Senang nanti nak marking paper, nak buat keje, buat semak kat bilik ni je. And paling penting boleh layan korea kat sini. huu. Eh eh, car seat Eshan dalam ofis ibu ni dah kenapa eh? ehem ehem.

So  dah selesa kan camni? Ni belom siap lagi. Ada je plan dengan suami setiap bulan nak topup perabot pape. Biasa la kawen muda kena la slow-slow bab finance ni kalau taknak susahkan parents. Eshan dah gerak-gerak dah tu. Got to go. Next entri citer panjang pasal eshan pulak. Daa uollss. 

XOXO. Publish!

8 comments:

HanNis SaNia said...

cantik rumah. Berapa sewa sbln area setapak skg ??

m0sHiE~ said...

@HanNis SaNia; around 1300 camtu la huu

cik yaya said...

Ana hias rumah mcm rumah dh beli sndri, bgusnye. Cntik.. Muah ciked kat eshan dr aunt iqa😘😘

m0sHiE~ said...

@cik yaya: sbb mcm nk duk lame je smentara nk tggu bli umah huu. Ok2 aunt iqa

cik hani said...

comelnya..simple dan tak sarat sangat, saya suka..
kemasss

m0sHiE~ said...

Aah memg nak simple je hee tq :)

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

Bazilah Azhar said...

Hi sis....seronok baca blog you sebab suka baca bab deko2....
http://bazilahazhar.blogspot.my/

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!