Wednesday, May 21, 2014

My life as a wife :)

HeLo Peeps!

Amboi amboi. Sejak dah kawen ni macam dah lupa je update blog kan. Masa tu banyak cuma malas je nak cari masa yang sesuai nak menaip. Ok maafkan diriku. Disebabkan dah lama sangat menyepi, aku akan menghukum diri ini. Betol tak tipu. hewhew :p

Yup. Aku kena menaip macam gini sepanjang entri ni. Janji. Lol. Gambar basi sangat ko. Tengok gambar ni teringat pulak kat anak sedara aku. Tunjuk gambar ni kat dia, pastu dia tanya, "camne aunty boleh terbalik macam tu?" Dengan selambanya aku jawab, "ouu, nak amek gambar kat sini, kena pakai gam kat kaki, lekat kat siling" Pastu aku boleh nampak muka percaya dia seratus peratus. hikhik. 

Dua bulan dah jadi isteri orang, my life is totally different. Sangat best. Sentiasa rasa nak ucap syukur kat Tuhan sebab dapat jodoh awal camni. Si rul dah jadi suami but still aku rasa dia macam bf je. Cuma rasa hormat tu kena tinggi lagi, tak boleh marah suami daa. Huu. Best ada bf satu umah ni. Pegi jalan-jalan tak payah da nak set pukul berapa kena balik tak nak bagi mak marah. No need. Nak balik pukul 4 pagi ke, lepas subuh ke, takde sape yang kisah asalkan dengan suami tercinta. :)

 Pegi singgah Bukit Tinggi. Cakap kat si rul yang aku nak pegi sini lepas tengok iklan Dynas dalam tv tu, 'awak memang cantik dari kecik ke' die punya tagline. Hoho. Tulah kan, betapanya iklan mempengaruhi kita. (atau hanya mempengaruhi aku je) Lol lagi. 
 Banyak lagi tempat nak teroka dengan si rul lepas ni. Untungnya dapat suami macam si rul satu sebab dia sporting. Suka jalan-jalan. But need to give and take la. 

Kenapa aku cakap camtu, kalu dia boleh teman kita why not sekali sekala kita teman dia pulak. Minat ape yang dia minat. Suka ape yang dia suka. Baru lagi bahagia. Giteww. Dalam seminggu, mesti dia akan pegi futsal, nak fit kan badan sebab tak nak moncit. Hihi. So dengan rela hati aku teman dia, tengok dia main. Semangat betol. Lepas main, tanya la, "abg sumbat gol tak arini? b tak nampak pun" manenya tak nampak, bukan aku tengok sangat pon, asyik duk main hp je. Boleh nampak kat situ konsep rela hati aku ni camne. :p
And sekarang aku pulak yang kena alert bila ada game chelsea. Sebab nak kejut dia bangun tido. What a perfect assistant I am right? 


Disebabkan aku menunjukkan prestasi yang cukup deboom, bila aku nak pape, mesti dia ikutkan aje. And time vendeur festival aritu, dia kasi can aku borong tudung dengan meriahnya. Stok untuk dua bulan katenya. Tapi aku buat-buat tak dengar je. Huu. Pegi time booth dah nak tutup, orang pun da tak ramai tapi boleh jugak snap dengan fatin suhana. Cantek betol orangnya. Tinggi pon lebih kurang je. Dia pakai heels, aku pakai flat je. Eh eh nak mention jugak. kohkoh. 

 Woot woott. Baru dua bulan kawen, i've got the best present ever!! My baby boo. Alhamdulillah Ya Allah. Serius tak sangka seawal camni dah pregnant. And baby dah masuk dua bulan jugak. Hihi. Pelengkap cinta weolls ni. Tak sabar. Semalam baru pegi scan. Tak nampak ape pon lagi sebab time ni baby baru sebesar buah anggur. Tapi dah dapat dengar bunyi jantung dia. Dupdupdup. Comel giler. Aku tengok muka si rul time tu. Riak muka yang tak pernah aku tengok sebelum ni. Excited betol dia nak jadi baba kan. Doakan tau biar baby aku ni membesar dengan sihat and comel. Amin. 

Belom tahu pregnant lagi aku dah start mual-mual. Nak tumis bawang je rasa loya and terus tutup hidung. Time tu tak syak pape lagi sebab aku datang period jap. Padahal tu cuma implatantion bleeding. Ecece. Banyak membaca sekarang pasal ni sebab tak sabar nak jadi ibu kan. So sekarang al kisahnya hari-hari makan kat luar. Kesian jugak kat si rul. Kadang-kadang dia tanya aku dah boleh masak belom. Memang tak boleh la selagi tak lepas first trimester. Tapi Alhamdulillah aku takde morning sickness. Takde. Bangun pagi dengan heaven nya makan-makan sambil tengok tv. Cuma aku akan muntah bila makan lauk yang dimasak kat umah. Makan kat luar tak muntah pulak. Aritu si rul masak nasi goreng, lepas makan je terus muntah. Kesian dia semangat goreng kat dapur. Huhu. Oh, ada citer lawak. Mama aku (mak mertua) siap nak tulis dalam diari lagi sebab aku makan lauk dia masak and tak muntah. Satu kebanggaan dia cakap. Haha. 

You are one of the best thing happen in my life. The best husband ever! I love you now and forever. Oh sory kalau gambar-gambar kat atas macam takde kaitan je kan. If kat blog ni aku menyepi je just datang melawat kat my ig (dyianamohd). Boleh tahan jugak aku update gambar kat ig sane. Huhuhu. Bubyee!

XOXO. Publish!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!