Sunday, April 13, 2014

House of wax vs House of horror

HeLLo Peeps!

Malam minggu doing nothing at home, kiteorang akan cari je tempat nak spend time sama-sama. Memandangkan si suami seorang yang sangat sporting, so biasanya aku la yang decide nak pegi mana-mana. Ehehe. Weekend aritu aku rasa macam nak pegi i city lagi. Pujuk sikit terus dia nak bawak. Yeayy. 

Art museum dah pegi. So kali ni masuk red carpet yang ada patung lilin tu. Tapi still on renovate sebab kes yang bakar patung lilin aritu. Tapi we are so lucky coz tix masuk just lima hengget je uolls. No wonder la time aku pegi malam tu ramai bebenor manusia yang masuk red carpet tu. Nanti dah siap renovate balik, tix masuk dah takde lima ringgit, nak tahu berapa? RM80 ok! Memang tak la nak buang duit semata-mata nak bergambar dengan patung lilin. hoho.

So, memang puas hati la boleh bergambar dengan hanya bayar lima ringgit je. Berbaloi-baloi giteww. :p

 Gangnam style dan psy yang semakin hilang ditelan arus masa. Tapi harus snapping jugaks. Hiks



Tengok gambar ni teringat citer lawak si rul. Sampai umah, sebelom tido kiteorang tengok balik gambar-gambar tadi. Pastu dia tengok la gambar ni, then dia cakap, "eh b, tengok gambar ni, patung ni tengok kat abg la. takutnya" Poodah punya suami. Padahal memang patung ni possing camtu. Tak paham betol. Dia punya serius cakap tu memang tak boleh blah. huhu. 

 Empat lima keping aku snap dengan mr bean tapi still tak dapat buat muka camtu. Tapi..

 Si rul sekali snap je terus dapat. Haha. lol

Si rul nampak berisi bukan sebab dia memang dah berisi ok. Sebab patung tu cekeding sangat. Kan abg kannn? hihihi (amek hati :p)

 Spot the fake but handsome waxwork. Even with the 'kaki ayam'. kihkih



 Then masuk pulak house of horror. Berbalo-baloi jugak. Tix masuk RM15 seorang. Aku cakap berbaloi-baloi sebab kiteorang jerit sampai kering anak tekak la. Siyes suasana die creepy giler, sound system dia yang superb lagi buat terkejut sampai melompat-lompat. 

 Mula-mula masuk boleh lagi bergambar dan ini je satu-satunya gambar dalam house of horror. Haha. Pastu tak sempat nak snap sebab asyik jerit, lari. jerit, lari. Penat kot. Dah la banyak section. Rasa macam berjam-jam duk dalam tu tak jumpa jalan keluar. Dengan suami kita yang pentakut lagi. hikhik. Hantu dalam almari, mayat terbang, kerusi berpusing ada kepala hantu. Banyak lagi la.Sangat recommended. Pegi i city wajib masuk sini tau.

I love u suamiku. Chupp!

XOXO. Publish!

Monday, April 7, 2014

Our sweet homie :)

HeLo Peeps!

Omai omai rindu giler nak update blog and at last i can make it wuhuu. So far, my life after married is superb wonderful. Sharing everything with my hubby. And believe it or not, aku dah start masak untuk si rul hehe. Minggu lepas belom masak sebab bizi kemas rumah (konon jela), barang dapur pon belom beli lagi. Sekarang bila dah set up semua, tak boleh la nak buat alasan tak nak masak hihi. Si rul cakap not bad la aku masak, sedap. Aku tengok dia makan pun selera je. Tapi aku kena korban selera aku sebab aku ni suka masakan pedas, si rul pulak tak boleh. Susah jugak kalau selera lain-lain ni. Ehem. 

So far muka takde perubahan lagi, berat pun still maintain. Pipi pun tak kembung lagi. Baru dua minggu. Kita tengok after dua bulan oke. Lol :p

Ok now, aku nak tunjuk gambar our sweet homie. Masa baru sampai aritu boleh tepuk dahi, bersandar kat dinding la citer dia bila tengok keadaan rumah. Rumah bujang. Faham-faham jela. Tapi ok la sikit sebab si rul jenis pengemas. Esop tu terus pegi ikea beli barang yang belom ada. Barang-barang dapur tak payah beli sebab semua dah ada, hadiah kawen aritu. Tqsm uolls. :)

Living room. Ruang lepak tengok tv, layan movie. Kerusi ada tapi best lepak kat bawah jugak. huu. Gambar last sekali memang takde kaitan langsung. Si rul belanja shawl sebab tolong kemas rumah. Reward katenya. Yippi.!

Ruang makan. Duduk berdua so kerusi pun ngam-ngam ada dua je. Feeling nak candle light dinner sampai letak lampu. hoho. Tampal gambar sebab kalau takde modal nak borak time makan, kiteorang boleh cuci mata tengok gambar kat situ. Giteww. haha

Pinggan mangkuk cawan pisau, blender, toaster semua hadiah kawen aritu. hehe. Tapi peti ais beli sendiri la. Hihi. Maggi wajib ada dalam stok makanan sebab takut-takut masakan tak menjadi, tak la lapar suami kite time balik keje. hoho. Woot woot, spot the cooking book. wedding gift jugak. Aku letak kat dapur. Kalau takde idea nak masak ape, belek je buku tu. Done. :p
Bilik ada tiga, so aku reserve satu bilik buat bilik baju. Nak feeling ada closet jugak. Huu. Baju, beg semua aku sumbat dalam bilik ni je. Senang. Tak serabut sangat bilik tido. Almari baru beli satu je kat ikea aritu sebab tak muat nak sumbat dalam kereta. Bila ada satu je haruslah kena letak baju isteri dulu. Ladies first. Hehe. Nanti kita beli lagi ok suamiku. :p

Kamar beradu. Still dalam renovate. Aircond belom servis lagi, Meja cermin tak beli lagi. Sobsob. Takpe setel slow-slow. :)

Ni lah rumahku syurgaku yang baru with my handsome husband. Hee. Nanti bila dah fully decorate aku update entri lain pulak ok. Bubye!

XOXO. Publish!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!