Tuesday, November 18, 2014

Diari seorang ibu: First baby's story

Assalamualaikum anak ibu.

Aduhaii. Dah lama sangat tak update blog. Dan entri kali ini khas ibu coret untuk tatapan anak ibu nanti mmuachh. Sekarang ibu dah masuk 34 minggu means dah tak lama dah anak ibu nak keluar melihat dan menatap wajah ibu baba. Actually ibu yang tak sabar sangat daa ehehe. Hari-hari tau ibu pikir camne wajah anak ibu ni. Ikut muka ibu ke? Muka baba ke? Tak kisah la asalkan anak ibu sihat tubuh badan, sempurna akal fikiran dan elok rupa paras. Amin Ya Allah. 

Ape? Nama? Mestilah dah sayang. Baba yang kasi nama untuk awak tau. Sebab ibu pilih nama untuk baby girl, baba pulak pilih nama untuk baby boy. So aritu masa anak ibu dah masuk 30 minggu, ibu dengan baba pergi scan sebab excited nak tahu baby girl or baby boy. Tup2 doktor cakap baby boy. Baba dah buat senyum kambing dia sebab tak sabar nak guna nama yang dia pilih. Ishhh. Huhu. Doktor cakap ape tau sayang, dia cakap anak ibu ni comel. Betol. Ibu syukur sangat sebab anak ibu sihat. Nanti ibu tunjuk gambar anak ibu dalam perot comel ibu eyk. Tak boleh pulak nak upload kat sini since ibu update blog pakai iPad. Gambar dalam hp. Time scan tu anak ibu tido, bukan mata pon kejap je. Fine fine. Nanti ibu gomol2 anak ibu ni tau. Grrrr

Terima kasih tau sayang sebab sepanjang ibu mengandung, ibu takde alami problem teruk. Alahan pon takde. Muntah-muntah pon boleh bilang dengan jari je berapa kali. Mengidam pon kurang. Good boy la anak ibu ni. Dalam perot ibu pun dah start behave. I love u. Anak ibu nak tahu tak, ibu dah lapan bulan pun perot ibu kecil je. Semua orang tegur. Badan pun tak berisi sangat. Tak berisi pun berat ibu dah naik 10kilo tau. Ehehe. Takpe, nanti ibu pantang betol-betol. Nak diet biar macam anak dara balik. Eh! :)

Hurmm, cakap pasal problem, satu je problem ibu. Hb. Tak pernah lebih daripada 11. Paling rendah 9.8. Kesian kan. Nurse cakap maybe ibu ada talasemia. Tapi tak konfem lagi sebab arini punya checkup hb ibu dah naik normal balik. 11. Huhu. Time check yang hb rendah tu, baba da marah-marah ibu sebab tak jaga makan. Makan ubat tak konsisten, sayur tak makan, tahan lapar. Semua yang tak elok tu la ibu buat. Sorry sayang. Nangis-nangis la citer dia kena marah dengan baba. Baba garang tau sayang. So nanti behave tau. Ehehe. Dalam garang pun baba la suami yang paling best in the world. Setiap hari urut kaki ibu. Huu. Sekarang baba monitor jadual makan ibu. Ubat tak boleh skip, hari-hari kena makan kerang dan jambu batu. Sebab tu hb ibu naik paras normal. 

Sejak anak ibu bakal hadir dalam hidup ibu dan baba ni kan, Alhamdulillah rezeki family kita murah sangat. Even ibu baba muda lagi tapi kiteorang dah tak susahkan tokma dengan aki. And sekarang ibu pun dah posting. Syukur sangat. Nanti ibu beli baju banyak-banyak kat sayang tau sebab anak ibu ni kuat, langsung tak meragam setiap kali ibu pergi and balik keje. 

Banyak lagi ibu nak cerita kat anak ibu, buat now ibu nak solat jap. Ada kelas pasni. Bye sayang. Salam sayang dari ibu. Mmuachh !!

XOXO. Publish!


1 comment:

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!