Monday, April 7, 2014

Our sweet homie :)

HeLo Peeps!

Omai omai rindu giler nak update blog and at last i can make it wuhuu. So far, my life after married is superb wonderful. Sharing everything with my hubby. And believe it or not, aku dah start masak untuk si rul hehe. Minggu lepas belom masak sebab bizi kemas rumah (konon jela), barang dapur pon belom beli lagi. Sekarang bila dah set up semua, tak boleh la nak buat alasan tak nak masak hihi. Si rul cakap not bad la aku masak, sedap. Aku tengok dia makan pun selera je. Tapi aku kena korban selera aku sebab aku ni suka masakan pedas, si rul pulak tak boleh. Susah jugak kalau selera lain-lain ni. Ehem. 

So far muka takde perubahan lagi, berat pun still maintain. Pipi pun tak kembung lagi. Baru dua minggu. Kita tengok after dua bulan oke. Lol :p

Ok now, aku nak tunjuk gambar our sweet homie. Masa baru sampai aritu boleh tepuk dahi, bersandar kat dinding la citer dia bila tengok keadaan rumah. Rumah bujang. Faham-faham jela. Tapi ok la sikit sebab si rul jenis pengemas. Esop tu terus pegi ikea beli barang yang belom ada. Barang-barang dapur tak payah beli sebab semua dah ada, hadiah kawen aritu. Tqsm uolls. :)

Living room. Ruang lepak tengok tv, layan movie. Kerusi ada tapi best lepak kat bawah jugak. huu. Gambar last sekali memang takde kaitan langsung. Si rul belanja shawl sebab tolong kemas rumah. Reward katenya. Yippi.!

Ruang makan. Duduk berdua so kerusi pun ngam-ngam ada dua je. Feeling nak candle light dinner sampai letak lampu. hoho. Tampal gambar sebab kalau takde modal nak borak time makan, kiteorang boleh cuci mata tengok gambar kat situ. Giteww. haha

Pinggan mangkuk cawan pisau, blender, toaster semua hadiah kawen aritu. hehe. Tapi peti ais beli sendiri la. Hihi. Maggi wajib ada dalam stok makanan sebab takut-takut masakan tak menjadi, tak la lapar suami kite time balik keje. hoho. Woot woot, spot the cooking book. wedding gift jugak. Aku letak kat dapur. Kalau takde idea nak masak ape, belek je buku tu. Done. :p
Bilik ada tiga, so aku reserve satu bilik buat bilik baju. Nak feeling ada closet jugak. Huu. Baju, beg semua aku sumbat dalam bilik ni je. Senang. Tak serabut sangat bilik tido. Almari baru beli satu je kat ikea aritu sebab tak muat nak sumbat dalam kereta. Bila ada satu je haruslah kena letak baju isteri dulu. Ladies first. Hehe. Nanti kita beli lagi ok suamiku. :p

Kamar beradu. Still dalam renovate. Aircond belom servis lagi, Meja cermin tak beli lagi. Sobsob. Takpe setel slow-slow. :)

Ni lah rumahku syurgaku yang baru with my handsome husband. Hee. Nanti bila dah fully decorate aku update entri lain pulak ok. Bubye!

XOXO. Publish!

11 comments:

Akma Khaieri said...

akma suke table dinner tu..so romantic..ade pic kat tepi2 dinding..sape punyer idea tu..

Madihah Mazlan said...

Sweet.....:)

izni nakatsu said...

Hahaha mst kiut umah mg kkg. Best r ada ikea denunnn. Ganu adop beci ku!

Ein Farah said...

Cantiknya uma!! Kalau sy ada rumah sweet mcm ni, nk lepak kt rumah hari2 pon xpe! Hehe

m0sHiE~ said...

Akma Khaieri: idea itew la tuu. Hiks. Time da siap tampal-tampal, suami balik keje tutup mata dia dulu, pastu suruh dia bukak mata. Tadaaa! suprise jugak dia tengok sambil senyum :)

m0sHiE~ said...

Madihah Mazlan: Takde la sweet sangat pon. huhuhu

m0sHiE~ said...

izni nakatsu: Kiut sebab macam takdop keje je nak buat ni kat umah. hihi

m0sHiE~ said...

Ein Farah: Thats why la kena sweet. sebab memang nak lepak kat umah pon setiap hari. kikiki

HanNis SaNia said...

wow ni rumah beli ke sewa ? bestnyee

m0sHiE~ said...

HanNis SaNia: setakat ni still sewa hihi

HanNis SaNia said...

ee nak cari jugak umah sewa .. Hurmm kt kl mahal2 kn?

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!