Sunday, April 13, 2014

House of wax vs House of horror

HeLLo Peeps!

Malam minggu doing nothing at home, kiteorang akan cari je tempat nak spend time sama-sama. Memandangkan si suami seorang yang sangat sporting, so biasanya aku la yang decide nak pegi mana-mana. Ehehe. Weekend aritu aku rasa macam nak pegi i city lagi. Pujuk sikit terus dia nak bawak. Yeayy. 

Art museum dah pegi. So kali ni masuk red carpet yang ada patung lilin tu. Tapi still on renovate sebab kes yang bakar patung lilin aritu. Tapi we are so lucky coz tix masuk just lima hengget je uolls. No wonder la time aku pegi malam tu ramai bebenor manusia yang masuk red carpet tu. Nanti dah siap renovate balik, tix masuk dah takde lima ringgit, nak tahu berapa? RM80 ok! Memang tak la nak buang duit semata-mata nak bergambar dengan patung lilin. hoho.

So, memang puas hati la boleh bergambar dengan hanya bayar lima ringgit je. Berbaloi-baloi giteww. :p

 Gangnam style dan psy yang semakin hilang ditelan arus masa. Tapi harus snapping jugaks. Hiks



Tengok gambar ni teringat citer lawak si rul. Sampai umah, sebelom tido kiteorang tengok balik gambar-gambar tadi. Pastu dia tengok la gambar ni, then dia cakap, "eh b, tengok gambar ni, patung ni tengok kat abg la. takutnya" Poodah punya suami. Padahal memang patung ni possing camtu. Tak paham betol. Dia punya serius cakap tu memang tak boleh blah. huhu. 

 Empat lima keping aku snap dengan mr bean tapi still tak dapat buat muka camtu. Tapi..

 Si rul sekali snap je terus dapat. Haha. lol

Si rul nampak berisi bukan sebab dia memang dah berisi ok. Sebab patung tu cekeding sangat. Kan abg kannn? hihihi (amek hati :p)

 Spot the fake but handsome waxwork. Even with the 'kaki ayam'. kihkih



 Then masuk pulak house of horror. Berbalo-baloi jugak. Tix masuk RM15 seorang. Aku cakap berbaloi-baloi sebab kiteorang jerit sampai kering anak tekak la. Siyes suasana die creepy giler, sound system dia yang superb lagi buat terkejut sampai melompat-lompat. 

 Mula-mula masuk boleh lagi bergambar dan ini je satu-satunya gambar dalam house of horror. Haha. Pastu tak sempat nak snap sebab asyik jerit, lari. jerit, lari. Penat kot. Dah la banyak section. Rasa macam berjam-jam duk dalam tu tak jumpa jalan keluar. Dengan suami kita yang pentakut lagi. hikhik. Hantu dalam almari, mayat terbang, kerusi berpusing ada kepala hantu. Banyak lagi la.Sangat recommended. Pegi i city wajib masuk sini tau.

I love u suamiku. Chupp!

XOXO. Publish!

1 comment:

ZUKI DIN said...

salam. abe kie pun rasa nak ke sana cuti sek nanti...

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!