Sunday, February 16, 2014

Are we ready yet?

HeLo Peeps!

Hai uols. Macam sama tak muka kiteorang? Hikhik

Orang kata setiap pasangan mesti ada perbezaan masing-masing. Baru la saling melengkapi antara satu sama lain. Same goes to me. Perangai aku, citarasa aku, kesukaan aku sangat-sangat berbeza dengan si rul. Berbeza yang amat. Tapi perbezaan inilah yang membuatkan jodoh kami kekal sampai sekarang dan mengharapkan akan kekal sampai ke syurga. Amin. 

11.02.2007 - 11.02.2014

Alhamdulillah, pejam celik pejam celik dah tujuh tahun in relationship dengan si rul. Enam bulan menjadi tunangan dia. Dan lagi sebulan akan menjadi wifey pulak. Bila pikir, omaigod siyes tak sabar dan excited tahap gaban. Yela kan, menjadi isteri orang yang kita cinta dan sayang. Bagi yang belom tahu, kiteorang dah jumpa time darjah dua dulu. Means Allah dah tentukan dia lah jodoh aku time tu. Ehehe. 

Nak kawin mesti excited. Tapi dalam masa yang sama, aku berdebar. Adakah aku bersedia? Besar tanggungjawab jadi seorang isteri. Bukan hanya setakat nak jadi sweet couple je. Rul cakap, sesaat lepas dia dah akad nikah, segala makan pakai aku, dosa pahala aku akan menjadi tanggungjawab dia. Bila dengar dengan yakinnya yang dia boleh jaga aku sepenuhnya, terasa hilang berdebar tu. Terima kasih syg. :')

Sebulan nak kawen, orang yang paling bizi and kalut of course la my mama. Kalut betol tengok dia. Hihi. Aku pulak yang rilek je pegi skol hari-hari. Bizi kat skol sampai tak sedar makin cepat masa berlalu. Even majlis nanti simple je tapi tetap tak sabar menanti. Setiap hari duk counting days. Giteww. Huu. Mak pulak hampir setiap malam duk jenguk aku kat bilik. Dia cakap nanti bila aku dah kawen, mesti jarang nak spend time sama-sama camni. :'(

For those who read this entry, please pray for us. Semoga semuanya berjalan lancar. Amin Ya Allah. 

XOXO. Publish!

6 comments:

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

m0sHiE~ said...

thanks. i will :)

Ainim Suju said...

tahniah ya..dah nak kawin dah

m0sHiE~ said...

Ehehe. thanks. doakan kami tau. n jemput la datang nanti. weee

_FAIOFFICIAL said...

May Allah bless your relationship :)
Comel la !

m0sHiE~ said...

Tqtqtq! Amin :)

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!