Sunday, October 27, 2013

Hello Dr. :)

HeLo Peeps!

Hari ni aku tak pegi skol pun. Ambil cuti sehari sebab nak pegi my sis big day. Congrats kaklong! now u can call her dr. ok!  Im so proud of you. Congrats coz berjaya buat tesis yang susah giler tu and sempat convo tahun ni jugak. huu. Dah alang-alang kat johor, ape lagi shopping sakan la citer die. Pegi JPO, dua tiga pasang kasut jugak aku rembat. Masuk dekat bodyshop rasa cam nak sawan sebab ada sale. Muehehe. Rasa cam happy giler bila dapat beli perfume aku kat situ dengan separuh harga je. Last but not least, ofcos la beli beg baruuu. Hehe. Tu yang sanggup tak pegi skol, nak shopping punya pasal. :p

Outfit for the convo day. First day convo for master and phd student only. 

That's her. :')

My mom yang paling sempoi. huu. Btw topi student phd ni memang tak boleh blah kan. Haha

Muka aku yang sama happy dengan muka teddy. 

Posing lagi sekali. Kbai! :p

XOXO. Publish!

Saturday, October 19, 2013

A way to kelantan.

HeLo Peeps!

Kamis punyer cerita but hari ni baru nak update. Lol. Kali ni jauh sikit pegi rombongan kawen. Sampai kelantan iolss pegi. Hiks. Ok sebelum aku lupa, selamat pengantin baru to my cosmate Emiey and husband. Semoga bahagia sampai akhir hayat. And nanti jangan lupa datang teganu pulak yerp. 

Orang kata kalau nak kawen cepat kena bergambar sesorang kat pelamin. Ambil berkat sikit. Aku ape lagi, sepantas kilat berlari atas pelamin sebab nak tangkap gambar. Nak kawen cepat punya pasal. Muehehe.

Perhh. Drive kat kelantan rasa cam drive kat kl je. Jem dia memang dahsyat. Letih kaki gue bawak kete manual. Sobs. Datang ok je tapi time balik boleh pulak sesat. huu.

Yeayy dah sampai. Cantek banner emi. Nak buat camtu jugak la nanti. hoho.  

 :)

 Rasa happy tengok kawan-kawan dah kawen. Sebelum kawen ni nak pegi jejalan puas-puas dulu. Nanti lepas dah kawen, jangan harap laa tunang aku cakap. grr

Antara kawan-kawan yang datang celebrated their love day. :) 


Gambar ni muka masing-masing sumer sweet. except my face yang takde motif langsung buat muka camtu. pity me. hukhuk.


Nanti wan pulak kawen. Aish, bila kawan dah ramai kawen, baru rasa diri ni dah besar. Huu. Daa!

XOXO. Publish!

Our Shawl Design

HeLo Peeps!

So today aku nak promote sikit kat uols. Sekarang dah berjinak-jinak dengan bisnes shawl pulak hiks. Bukan siyes pun, saje jual suka-suka. Ni bisnes me and my close friends. Bukan kiteorang beli borong shawl pastu jual. Nop. Actually, ni shawl yang kiteorang design and jahit sendiri. Pasal kualiti kain uols dont worry. Material kain sangat best, selesa and mudah dibentuk. Sebab aku memang tak berkira kalau nak beli shawl, rela bayar lebih untuk kain shawl yang best. So shawl yang kiteorang jual memang setanding dengan kain shawl mahal yang biasa kiteorang beli. Believe me :)

Bagi sape-sape yang suka wide shawl pun boleh tempah sekali. Plain shawl korang boleh pilih color pe yang korang suka and boleh combine. Trend shawl sekarang kan plain shawl yang combine color tu. Tak kisah if nak combine secara melintang or separuh-separuh. Nak taruk lace pun boleh. Huu. So sory sebab takde gambar model tudung, akan di update kalau mendapat sambutan yang hangat gitew. hoho. Pasal harga pulak, kiteorang tak letak harga yang mahal pun. Sangat murah untuk kain yang sangat best. Kalau korang cakap boleh beli berlambak kat masjid india, pasar malam, tu salah sama sekali. huu. Coz bagi aku kain yang jual kat sana sangat nipis dan licin even harga dia murah. Please have a look for our shawl below. Enjoice :)





 Yang ni halfmoon shawl. (sory kain berkedut seribu hewhew)





Kalau korang berminat and rasa nak try, boleh pm me DyaNa MOhd for the price yang baek punyer. Tak nak mention price kat sini takut korang pengsan sebab murah sangat. hehe. Daa!

XOXO. Publish!

Tuesday, October 15, 2013

Special Qurban

HeLo Peeps!

Salam Aidiladha from me and my perfect best friend. Im soo sorry if u feel annoying when im always show our picture in this blog. It is just the way for me to create some memories with story that i can read anytime i want. Wearing this black lovely jubah given from abah freshly posted from Makkah for me to wear during this raya qurban. Si rul said that im so sweet with this jubah aww aww. See his face. Looking superb tired after doing some business with the cow. Ehehe. But still give his best smile when my family come over to his place. Tq so much syg. Tq for the delicious nasi minyak with gulai ayam and daging goreng. Tq for the good service u gave to us. Tq for withhold your fatigued while waiting for me. And tq for everything. Now we are further away again like always and im starting missing u. Everyday im getting more and more excited about my future. Hiks.

Gosh! i feel so weird when twisting my language. Because lately i always speak like this with si rul. one way to improve our english skill maybe. hewhew. Sorry again for my broken entah pape english typing. Peace! :)

XOXO. Publish!
  

Monday, October 14, 2013

Great time

HeLo Peeps!

Heaven betol dua tiga hari ni. Balik skol, kuar dating dengan tunang. Sabar je tunggu pukul 1.20 sebab nak balik umah. Hiks. Sampai kena tegur dengan penolong kanan, 'haii yana, cikgu lagi semangat nak balik skol mengalahkan budak-budak'. Burpp. Telan air liur. Mendalam giler maksudmu wahai penolong kanan. kohkoh. Please la bagi can kat saya, nanti lambat lagi nak jumpa tunang saya. hukhuk. (kesat hingus ngan cadar mak). Semalam kuar makan celop tepong baek punya, so arini pegi lepak dengan papa. 

 Hai. Today pakai bawal in shawl way again. Tetibe dah lupa nak pakai tudung bawal cam biasa camne. Ok melampau sangat. :p

 Outfit of the day. 

Have a great time with u. Like seriously. Masuk kereta, kalau dengar je lagu cuba teka kat radio, terus karok dengan si rul. siap joget bagai. feeling giler. ehehe 

Makan-makan with papa. jumpa papa kalau tak gelak sampai sakit perot memang tak sah. huu

Esop si rul dah nak balik. Bila setiap hari jumpa, sedih dia lain macam bila dia dah nak balik. Sobss :(

Si rul give me this challange. Hasil dia takde la tummy tuff sampai camtu sekali tapi memang akan slim la. Who wanna join me? Lets!

XOXO. Publish!

Saturday, October 12, 2013

Second monthsary

HeLo Peeps!

Pejam celik pejam celik dah dua bulan aku jadi tunangan si rul. Cepat betol masa berlalu. So, cuti jumaat sabtu aku gunakan sepenuhnya spend time dengan tunang kite. hewhew. Bukan nak celebrate pon cuma nak lepak sama-sama. Rindu semua tu. Yela, sejak dah bizi dengan skol, dengan keje part time lagi so memang dah jarang sangat text si rul. Tapi atleast sehari tu kena dengar jugak suara dia. Camni la cara bila duk berjauhan. Sobs. Takpe, sabar sikit je lagi oke! :) Oh btw, tarikh aku kenal si rul 11 feb 2007, tarikh E-day aku pulak 11 Aug 2013. So aku plan nak kawen guna tarikh 11 tu jugak. Baru senang nak ingat nanti dah tua-tua. hoho. 

Kamis lepas habes sekolah, cepat-cepat beli tiket bas pegi kl. Malam tu terus gerak sana. Saja nak hilangkan tension coz lately ni tahap stress aku menaik dengan mendadak. Otak serabut, eyebag 1km pun dah boleh nampak kes tak cukup tido. alahai. Rasa lama sangat nak sampai sebab dah lama sangat tak naik bas. huu. Saje nak teman si rul balik teganu. Kalau dulu dia selalu teman aku pegi and balik, why not aku pulak buat camtu. sweet tak iols? Hiks. ^.^

Parah betol sekarang. suka sangat selfie. boleh dikatakan hari-hari nak selfie. rasa dah cukup cumel sangat kot. Entah aku pun tak tahu. muehehe. si rul kat sebelah hanya mampu geleng kepala je tengok aku. hihi. Eleh, macam la dia tak selfie kan. Kat ig penuh je gambar poyo dia selfie. aihh (gaya tak puas hati huu). Pegi sana sempena second monthsary, dua benda je aku mintak dengan si rul, nak makan nasi ayam penyet, and belikan shawl for sure. Hee. Aku ni bukan jenis yang demand suka mintak mcam-macam. Tak. Not nice oke. Mengidam ayam penyet sebab kat teganu  ni susah betol nak cari nasi ayam penyet yang sedap. Dia cepat-cepat balik keje and penuhkan permintaan aku. gitew. Kebetulan time makan ayam penyet, shila rusly dengan laki dia tengah shoot drama kat kedai tu. Makan sambil tengok drama live la citer dia. No wonder la takde customer yang datang time tu. aku dengan si rul je selamba masuk makan kat situ. huhu. Tetiba rasa cam sweet je celebrating second monthsary kiteorang sambil melantak nasi ayam penyet dengan tambahan paca lele, sotong masak kicap and desert banana split. ehehe. susah jugak tengok orang berlakon. asyik duk cut je and kena marah. kesian.

Dah kenyang makan (siap mintak nasi tambah lagi), then si rul langsaikan permintaan kedua aku. Beli shawl. Wuhuu. Aku suggest butik baru kalau sape-sape yang nak pakai shawl yang selesa and murah. TudungPeople. Fahah yang suggest kat aku. Kalau sebelum ni, shawl mesti nak yang radiusite, sugarscarf. Kali ni ubah taste. Tak rugi tau beli shawl kat sini. sebab murah, cantek and senang dibentuk. Tudungpeople located betol-betol depan festival city mall. senang la nak cari. second floor sebelah dengan kedai nasi ayam penyet. huu. Next time nak try zawara pulak. Si rul malas nak pegi shah alam. takpe, next time tauu. :) so die just duduk, tunggu aku pilih shawl, and tolong bayarkan. hihi. bahagia betol ada orang belanja shawl. haruslah senyum sampai telinga bila dah dapat shawl yang aku nak. tak payah nak beli online. leceh. 


Sementara nak tunggu malam sebelum gerak balik teganu, nak elak jem ofcos, kiteorang tengok movie dulu. Escape plan citer wajib tengok. aku bagi 9/10 bintang. sangat best uols! tak terbilang berapa kali aku tutup muka sebab scene dia banyak giler yang mendebarkan jantung hatiku yang cumel ni haha. Pegi tengok ramai-ramai ok. :p Otw balik, ada konflik dengan si rul sebab candy crush punya pasal. Perangai aku kalau maen benda alah tu, kalau aku rasa cam dah nak kalah, cepat-cepat tekan end games even baru dua moves. haha. Tq awak for the perfect day again and again. :')

P/S I LOVE YOU: 
In your lifetime, 
you will find and meet one person
 who will love you more than anybody you have ever known and will know. 
He will love you with every bit of energy and soul. 
He will sacrifice, surrender and give so much that it scares you. 
Someday, you'll know who that is. 
And now i know who he is. 
He is you, Hasrul. 

XOXO. Publish!

Saturday, October 5, 2013

Style kan bawal anda

HeLo Peeps!

Kadang-kadang uols rasa boring tak pakai tudung bawal yang silang kat dada, lilit atas kepala, pakai ala-ala najwa latif. Kalau boring, sekarang dah ada trend baru cara pakai tudung bawal inspired by atitaharis yang cumel giler macam hanis zalikha teww. Hoho. Ramai dah follow cara pemakaian camtu. And aku pun salah sorang yang dah pakai bawal ala-ala shawl. Sangat selesa and nampak kelainan sikit. Oleh sebab tudung bawal semua tone color aku dah rembat (sebab murah, 5 ringgit je sehelai. sampai dah ada 47 helai huu), so pegi sekolah nampak la lain sikit. Dah boring pakai bawal yang lilit-lilit atas kepala tu. hoho.

Sory sebab port selfie asyik kat tempat sama je. Rutin harian sekarang sampai skol mesti nak selfie dulu. Cumel ke tak tu belakang kira. muehehe. So ok tak pakai bawal camni? bagi aku nice sangat. Tak tahu nak pakai camne? sangat senang sampai rasa cam taknak ajar je. hoho. Just cekidaut tutorial bergambar kat ig atitaharis jeww. Bye uols!

XOXO. Publish!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!