Friday, July 19, 2013

Iftar with kesayangan ❤


HeLo Peeps!

Hari ni iftar with my schoolmate aka my gengmate. Hiks. Yang datang pun some of them. Izni dah nak due in couple of days, mirah bizi dengan fyp, syikin ada kat uni, dayah dah jauh kat tempat orang, zee ada hal nak buat and yang lain-lain pun sama. So yang datang ada sembilan orang jep. Tapi havoc giler sebab lama tak jumpa. So happy being with them. Tengok aku gelak je la sampai semua orang pandang. muehehe. Ehmm, tade pape nak citer coz dah penat bergosip tadi. Let me share our memories ok. jum. :)


Six years passed. But we are still close friends. 


 Kalau dulu sama-sama beratur amek makanan berbuka puasa kat dewan makan. Tapi sekarang jalan sama-sama pegi beli makanan kat bazar. 


Teganu dan pantai tak boleh dipisahkan. Hee.


 Muka masing-masing tak banyak berubah pun. Still cute cam dulu. kohkoh


Iftar time. Tak plan nak berbuka kat pantai. So tak bawak tikar. Hanya mampu berlapikkan surat khabar je. Lol 


Penat kan gelak arini. Nasib baek tak tercabut anak tekak. Haha. Till we meet again uolls. Luv ya! Chupp!


XOXO. Publish!

Monday, July 15, 2013

Pemandu panas baran

HeLo Peeps!


Cuba korang tengok artikel The Star yang semalam punye. 
Dah tengok? dah baca? Pasal pemandu panas baran. And terengganu paling tinggi peratus pemandu panas baran. No 1 dalam Malaysia. Cam pelik tak? Key Ell pun boleh kalah dengan Teganu. Im totally disagree. Sebab aku rasa pemandu teganu tak lah panas baran sangat. Bukan nak defend ke ape tapi memang hakikat. Believe me. Driver teganu please respon. Huu. 

Aku cakap camni coz aku ada pengalaman menjadi pemandu kat negeri orang. Kat Tapah contohnya time aku praktikal dulu, perhh. memang dahsyat. Majoriti kat tapah ramai orang India. Sorry to say, aku memang anti dengan driver india. Dorang sangat la tak sopan kat time drive, hon orang suka-suka hati and buat jalan tu macam jalan tokwan dieee je. aihh. Geram kot. Lambat sikit je gerak time lampu hijau, terus hon. Apakan daya, aku ni drive kereta manual, lambat la sikit nak tekan clutch, masuk gear semua. aku konfem, semua orang ada pengalaman masing-masing dengan kes pemandu panas baran ni. Konfem! hewhew.

Lagi lima jam nak berbuka. Selamat berpuasa and happy iftar! xoxo publish!


adiOa amigOs~

Saturday, July 6, 2013

Usaha berbaloi ^.^


HeLLo Peeps!

Guess what uolss? aku dah cek dah result final sem aku. Ekceli, bukan aku yang cek tapi si rul tolong cek kan sebab tenet kat umah tak sempat nak bayar aritu. Hiks. Dan-dan je baru nak cek result, tup-tup tenet dah off. Bunyi cam tak nak percaya je kan, but believe me, it is true story. hewhew. Cuak tu jangan citer la, sejuk habis tangan kaki sumer. Pastu si rul boleh pulak wat saspen, cakap subjek tu dapat b la, yang tu kena repeat la. Jahat giler kan? rasa nak ketuk-ketuk je kepala dia dengan sudip mak kat dapur. Aihh. Thanks Allah, I've got 3.97  >.< 

And, Alhamdulillah, i got first class degree. Yeayyy! Usaha selama empat tahun degree totally worth it. TQ to my family and frens yang tak jemu-jemu support susah payah aku sepanjang aku study. Even first class degree yang cukup-cukup makan je, just 3.79 tapi aku tetap syukur. Coz tak payah pikir nak bayar ptptn. Wuhuuuu! And tak silap yayasan teganu ada bagi 5k untuk sape-sape yang dapat first class degree. Rezeki nak kawen maybe. :) 

And also congrats to all my friends. Nanti jumpa time konvo ok. Tak sabar nak naek pentas, pegang scroll, dapat pingat lagi. Alhamdulillah. Mak dan abah, this is for you. :')


The happiest moment bila dapat tahu tesis aku dapat A. Tq dr.norain. Penat buat sampai 215 pages. berbaloi jugak. Hee


adiOs amigOs~


Wednesday, July 3, 2013

Evolusi Henry


HeLo Peeps!

Tadi duk godek-godek album henry. Omaigod! sedar tak sedar dah dua tahun lebih rupanye umur si henry ni. huu. Dulu time mula-mula abah bawak henry balik umah, umur die baru sebulan tak silap. Bayar tiga ratus lebih sekali dengan rumah die. Ni pun tengah update entri sambil meriba henry. Suka sangat tengok gambar sendiri si henry ni. boleh tahan perasan jugak la. kohkoh.

Nampak kan perubahan henry. time kecik cumel giler. habit dia suka duduk kaki terbukak camtu. Kuat tido, kuat makan, kuat poopoop. Dengar je bunyi guruh, bunyi hujan akan berlari laju-laju menyorok bawah kerusi, bawah katil. Pagi-pagi abah bagi henry main kat luar umah, henry akan kejar ayam-ayam jiran sebelah. 


Ni henry time hensem dulu-dulu. Nak tengok henry sekarang?

:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

Tadaaa! makin hitam and gemok. sebab makan banyak. Aritu timbang henry dah 5kilo lebih. hoho. Pastu suka dok termenung. rasanya dah sampai masanya kena cari gf henry. Hiks


adiOs amigOs~

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!