Sunday, April 28, 2013

We and The Awesome Painting!


HeLo Peeps!

Tadaaa!! awesome tak? Nak lagi awesome, jum cekidauttttt. Hiks!



Kite banyak keje tapi kite kuar jugak minggu ni. Kite tak kisah pun esaimen tak siap even esop kena submit. muehehe. Terok kan? makin nak abes belajar, malas aku ni makin berganda-ganda. Omaigod! Aku kuar minggu ni ingat nak tengok iron man. Yela kan, dah sumer cakap best la, sampai nganga mulut la, aku pun nak jugak. huu. Tapi tak jadi pun nak tengok sebab si rul dah tengok, dia dapat tix free lagi. Kesian pulak kalo nak suruh dia tengok lagi sekali. So aku decide nak pegi bergambar kat trick art museum. Sangat awesome uolls. Just bayar 5 ringgit je pun nak masuk sini. Eh eh, lagi spuloh ringgit jangan lupa spend tuk bayar parking yang paling mahal di alam semesta tu ok. hoho

Best bergambar kat sini. thumbs up la aku kasi dekat orang yang lukis-lukis benda alah ni sumer. Si rul mula-mula nak tak nak je bergambar, last-last dia yang terlebih over dari aku. sabo jela. Ni pun tempat wajib pegi ok for those yang suka snap-ing ni. :)


Alien pun pakai spender polkadot. haha! terkejut den. ^^


see! si rul kite gagah perkasa cam badang giteww. kbai! :p 


sape lagi cun? sila pilih sebelah kanan ok. hiks


kesian kat kiteorang. gilir-gilir amek turn bergambar. datang sini dengan kekawan lagi syokk. kena datang lagi la pasni. jum uolls! :)


Eh eh, badang lagi. ^.~


I see u through my mirror. *sila abaikan ketinggian* 






And this is my fevret picca of the day. credit to me. hiks. see, dia lagi over kan? mula-mula tak nak. choi.


ok, gambar si rul lagi. memang wat entri ni nak taruk gambar dia banyak-banyak pun. gambar aku sikit je. sobss


sotong pun suka duit. so watch out ok. ;p


Nampak cam real kan? hee. jangan risau kalau uolls tak tahu nak posing camno. Sebab kat tepi setiap painting ni dorang dah taruk gambar camno nak posing. tapi aku ngan si rul tak ikut sangat pun. poyo-poyo sendiri jep. huu


 lembu punya susu, sapi dapat nama. *ok, takde kaitan sangat*



i city memang dah beza giler sekarang. makin banyak benda menarik sampai dah tak terasa nak bergambar kat lampu-lampu lagi daa. hewhew


buat muka naek bas, malas drive sendiri. dah la keje tak siap. motif sangat ana. hoho


 Dats all the story of us about we and the awesome painting. till then, daa! chupp!


adiOs amigOs~



*notakukukakiku: si rul kite burn sangat. tu la vacay tak ingat dunia. neway, kite dapat ole-ole dari karbi. this month dapat ole-ole dari hatnyai pulak. hiks. ^.^


Saturday, April 20, 2013

One step forward. Day 1.


Hello Peeps!

Ini adalah zon entri cepat. Sebab gua malas nak taip panjang-panjang angkara mata yang sangat mengantuk dan hampir tertutup dalam seminit dua lagi. hoho.



Day 1. Kursus kawen. Mataku tanpa eye liner memang sepet. Tak sabar nak habeskan lagi sehari and dapat sijil and boleh kawen. Hiks. ^^






Ini pula adalah zon iklan tak berbayar. 

Btw uolls, memandangkan usia aku yang semakin meningkat remaja ni, aku da berani try produk muka. Kalau dulu memang takut nak pakai produk pape sebab mak aku tak kasi. Dia cakap nanti muka cepat nampak tua. Tak banyak soal, aku sebagai anak mithali dengar jela. hoho.

But for now, aku try pakai vco. konfem uolls dah tahu since vco ni memang femes. Kezen aku pun jadi ejen jual produk ni. Sape nak, roger-roger jep my kezen ok. Intan Norliana. Tapi aku tak beli yang kapsul die tu sebab aku memang spesis yang susah giler nak mati bab-bab makan ubat ni. Makan panadol sebijik pun aku kerat sampai tiga, tak pun makan sekali dengan pisang. hewhew. teruk kan?



So, aku decide tuk beli yang sapu kat muka jep. Boleh je nak makan tapi ku tidak sanggup bah. hehe. Pakai vco ni boleh melicinkan muka, blackhead pun hilang. Since aku memang ada masalah blackhead, selain pakai vco, sekarang aku sign up treatment kat new york skin. Ikut si rul buat treatment, so aku join sekali. Aku amek pakej yang 500hengget je sebab aku takde masalah pimple, just nak hilangkan blackhead ni jep. Nak tunggu about a month, nanti aku update effect pakai vco ni ok! Daa uolls. chuupp!


adiOs amigOs~

Monday, April 15, 2013

Foodies Night Out.


Hello Peeps!

Arini awal tau aku update blog. now 6.57 am. Awal tak awal tak? Hiks. Alkisahnya bangun nak siap-siap pegi clas, konon nya la kan. Buka mata nak off alarm yang membingitkan telinga tu, tup tup tengok ada text yang bagitau clas pukul lapan cancel. Senyum sampai cuping telinga kot. Tak penah lagi lam sejarah hidup aku bangun tido terus tersenyum. Kes rare sangat berlaku. Hewhew. Hajat di hati nak terus update malam tadi but tyme sampai uma kenyang yang teramat sangat, lepas mandi terus tido. Orang lain ramai yang update gmabar makan steamboat, kitee pun nak jugak. So sampai dari teganu, malas nak masak, aku ajak housemate melantak steamboat kat kalumpang. Tak mahal pun, satu kepala dueplohhengget. But make sure, perot kena lapar teruk dulu, kalau tak cam rugi la bayar dueplohhengget tapi amik seciput secoit je. Huu.

Seafood die not bad la. Tapi takleh lawan steambot pulau duyong lagi uolls. Even aku takleh makan seafood, tapi gatal jugak nak makan steamboat. Balik umah mula lah terbersin, tergaru, terlompat, terguling. *ok, over sangat kau. Betapa aku hargai dueplohhengget yang kena bayar tu, sampai empat round kot kiteorang makan. Takleh nak amik banyak-banyak terus sebab kalau makan tak habes, kena caj laen pulak. So jangan tamak ok. hoho. Best makan sambil layan lagu pop yeh yeh. :)


Jangan nak pakai lawa-lawa, wangi-wangi kalau nak makan tempat camni. Konpem baju bau asap. *nasihat daripada orang yang paling malas mandi di alam semesta

Tadaa! empat gambar means empat round ok. hehe. So kepada sape-sape yang rasa diri dia student upsi wajib melantak steamboat kat sini. Sedap! yang penting ada aiskrim yang boleh diambil banyak-banyak kali. Hiks. ^.^


Korang, iolss ada lagi tujuh minggu je lagi study. Then final and FREEDOM. Yeayyyy! Tak sabar nak tunggu saat yang sangat dinanti-nantikan tu. Mak bagi kawen kalu dah habes belajar. muehehehe. But banyak dugaan kena tempuh sepanjang tujuh minggu tu. Tesis yang tak siap-siap lagi, esaimen yang berlambak-lambak, midterm. sobss. Takpe, caiyot ok. Lepas ni dah takde daa. All is well. Ok la, rasa cam nak sambung tido je ni. Next clas kul 2 petang. Nak bangun pukul 1.55 boleh? Pangg! :p


adiOs amigOs~



notakukukakiku: Kite tengah sedih2 tiga hari ni sebab si rul ada kat krabi. jauh. rindu. Tak sabar nak tunggu lusa. Lusa dia balik. jangan lupa ole-ole ola-ola tau awak. Nak banyak. Hee. Oh, btw weekend ni kite kursus kawen. Daa!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!