Sunday, March 24, 2013

8 weeks left. Rindu!


HeLo Peeps! 

Oh mai! rindunya nak update blog. hewhew. Arini dah masuk minggu keenam sem 8 aka sem terakhir aku kat upsi. How time flies -.-' . Rasa cam baru je masuk aritu. And aku tak tipu langsung yang aku dah start rindu upsi. Mane tak rindu, dah hampir 4 tahun aku kat sini. Segala kenangan suka duka, pahit manis, gelak tawa aku kat sini. Sumer kenangan tu terpahat kemas dalam blog moshie aku. Rasa boring wat esaimen, aku duk baca balik entri lama-lama, boleh gelak sesorang cam orang gile. haha. Tapi aku dah draft kan sumer entri dulu-dulu sebab cam malu je dengan penulisan sendiri. Zaman tak matang la katekan. *macam la sekarang matang sangat kan. hoho. Tengok pada angka 8 tu rasa macam lama, tapi believe me pejam celik pejam celik 8 minggu tu akan berlalu begitu je. And lagi tiga minggu aku kena submit my complete tesis. nonono! bab 4 baru ciput je aku buat hewhew. Biasa la bila diri terpilih memiliki kemalasan tahap dewa. :p


Sepanjang kat upsi, boleh kira ngan jari tangan je berapa kali aku pegi library. huu. sem ni aku pegi pun sebab dah takde idea nak wat tesis, terpaksa pegi intai-intai tesis yag dah ada kat library. Hiks.



Gambar camni akan di snap setiap kali abes kelas techno. Tension siot kelas tu. And tak dinafikan kelas techno dinobatkan kelas paling scary sepanjang 8 sem aku kat upsi. *clap hand*. Means semua muka happy di atas adalah hipokrit semata-mata. Haha! :O



 Lepas ni, baju ni akan menjadi koleksi abadi lam closet aku. *closet gitewwww uolls. Hiks*. Rasa nak suruh sumer batch aku pakai baju ni setiap ari rabu, bangga sikit jadi senior math teacher. Melampau tak? huu. Amek gambar bila sumer pakai baju korporat konfem kacak abes. sumpah tak tipu korang. jom la jom la. :)



 Dah nama student, memang takkan lari dari presentation. And this week i have one more presentation to do. Tak suka betol. Dah pegi prac 4 bulan, still terketar-ketar bila nak present kat depan. Tangan sejuk cam pegang ais tiga kilo. Huh! 


Sem ni aku dah tak beli lauk kat luar dah. sumer homemade cooking. Ofcos la bukan aku yang masak sebab  umah aku dah ada sifu bab-bab masak ni. Hiks. Jimat sikit belanja bila hari-hari masak kat umah. Makan pun puas hati, boleh tambah nasi tiga empat kali. :p

Best kan life student ni? Huu. So, hargai la student life sebelom melangkah ke dunia bekerja nanti. ^.^


adiOs amigOs~

Sama tapi tak serupa



Hikss. ^.^

Sunday, March 10, 2013

#Qoute




I'm just a girl who is in love with the most annoying, cutest, funniest, nicest, and completely perfect guy in the world after my lovely abah :)

Saturday, March 9, 2013

Happy birthday awak! :)


HeLo Peeps!

Yup! tengok tajuk entri pun dah tahu. :)  Even arini dah 10mac but yet still not to late for me to wish happy 23th birthday to my very bery bestfriend aka my husband-to-be, Mohd Hasrul Hasnan. Oleh sebab umur awak dah 23, so awak dah tak boleh minat lagu 22 by taylor swift lagi daa. hewhew. Tahun ni sekali lagi aku celebrate birthday si rul. But kali ni tersangat paling special bagi aku coz sumer family rul celebrate sama-sama *adik lieya je takde. sobss. Sampaikan aku dah rasa cam sebahagian dari family dia. uhuk3. *coming soooooon . Tapi  kiteorang celebrate lewat sehari coz aku still ada clas ari kamis tu. Si rul pun keje sampai jumaat. So aku decide jumaat baru pegi kL. Malas nak drive plus lebih save duit, aku just naek bas je dengan housemate aku 3 orang kebetulan dorang nak pegi sekali. Alang-alang cakap pasal save duit ni, perbezaan bagai langit dengan bumi bila drive sendiri berbanding naik bas ni uollss. Tix bas dari tanjung malim just 7 hengget je pegi kL. Tapi kalau aku drive, minyak da 20 ringgit plus tol spuloh ringgit tak silap. Nampak tak perbezaan die yang melamapau-lampau tu? huu. *kalau dah malas drive, macam-macam alasan dia bagi. haha

Melantak di Kenny dulu sementara tunggu si rul habes keje. kenyang perot mak! :)


bersama si roomate yang masih single. muehehe :p *ok, aku gemok!

Sory to zira sebab aku dah janji nak makan sama-sama malam tu. But aku kelam-kabut sangat, sampai pun dah lewat, kena tunggu rul balik keje, jalam jam. So sorry dear. Next time maybe :) Si rul sampai, tata housemate, balik puchong umah kakak then lepas maghrib baru kiteorang kuar. Celebrate birthday, kiteorang makan steamboat kat Johnys, Alamanda. Even perot dah kenyang makan kenny tapi cara aku makan steamboat tu cam tak makan dari pagi citer dia sekarang. Haha. Siap beli kek baskin robbin yang super duper sedap special untuk my cinta hati. hehe. 


tadaaa! my simple birthday present for him.  


 Malam tu aku tido kat puchong. Tido dengan mama si rul lagi. Shy-shy cat sekejap je, dapat tido tak hengat dunia. hoho. Ok, sekarang dah rindu nak maen ngan dani and manda. Esop tu, aku ngan rul pegi wedding ofismate dia. Amik berkat sikit. hehe. Then, rul teman aku shopping. Yeayyy! sampai mall tutup kiteorang shopping. And ofcos la aku yang paling banyak shopping. Rasa puas giler hewhew. Tiga mall kiteorang pusing. Now, i got my new watch, purse and body shop perfume. Hujung bulan ni shopping kasut pulak. Betol la orang cakap, shopping is a good therapy. Hiks.

Awak, ailebiu. now and always. :)


adiOs amigOs~




#notakukukakiku: just give me a reason is such a beautiful song. believe me :) 

Saturday, March 2, 2013

Aktiviti menghabiskan baucer buku :)


HeLo peeps!

Hampir seminggu da dapat baucer buku and arini aku berjaya menghabiskan baucer buku tersebut. *Eh, macam skema semacam je kan ayat aku. hoho. Bukan habiskan sumer pun, aku just guna 50 hengget jep. Lagi dua ratus tu aku nak guna next week pulak. Nak bagi kat si rul jugak beli barang-barang kat ofis baru die. hee. Tak pegi kL pun cam orang laen, hanya mampu ke aeon rawang je. Entah, takde mood lagi nak turun kL. Tapi tapiii aku jeles giler tengok kekawan yang pegi borong buku kat big bad wolf. Giler murah baq hang! *jeles kuasa namjutalapanratusribu! 

 muka sem 8. sedikit matang tak? ke still cam dulu-dulu? hewhew


kami pegi berlima jep. ni sumer housemate aku sem ni.  


and this is my rumate, zi.


sampai je, terus pegi melantak chicken rice shop. makan tak hengat dunia. lapar punya pasal. huu 


Disebabkan aku just guna baucer 50ringgit, so aku la orang yang paling awal siap membeli belah. hee. Giler tak best guna baucer kat popular. Sekarang kalo korang nak guna baucer buku kat popular, ada syarat ok! kalo baucer 50, 20 ringgit for alat tulis, 30 ringgit buku. wajib! sama jugak kalo nak guna 100. Mph aku tak sure dorang guna sistem camni ke tak. Nak beli pape kena limit dulu. menyampah kot uolls. Thats why la aku just guna 50ringgit je. Dah la aku ni jenis tak suka beli buku. Minat membaca tapi tak minat membeli. hee. So 30 ringgit for buku aku terus rempat lawak kampus yang besar gedabak tu. harga die RM29.90. hebat tak i? haha :p 


Tadaaaa! ni lah hasil aktiviti menghabiskan baucer buku kiteorang. banyak novel kekawan aku beli. Boleh la pinjam nanti. Hiks.


Sempat tapau bliss and pizza lima ringgit lima posen. Sedap uolls. 

Yeayyy! aku dah beli birthday si rul. Hope he'll like it. nak bagi sekali handmade birthday card. Nampak semangat sikit hewhew. 

adiOs amigOs~




*notakukukakiku: Aku anti driver india. Harap maklum. 

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!