Monday, December 23, 2013

Slowly recovering

HeLo Peeps!
Aish dah lama upload gambar dalam entri ni, pastu menyepi duk dalam draft tak tahu bila nak publish. huu. Cam takde mood nak menaip. Yup. Update entri ni kena ada mood oke. And kalau aku pulak siap kena ada lagu yang sesuai dengan mood time nak menaip. Baru best and ada feel. Giteeww. Hiks. Actually, lepas balik indon aritu, aku sakit boleh tahan teruk jugak. Demam, batuk, selsema, cirit-birit. Satu pakej lengkap aku kena. Demam, batuk tu sebab berjangkit dengan orang kat umah. Effect cuaca jugak yang kejap hujan, kejap panas. Memang teruk giler. Sampai si rul cakap suara aku berubah dah macam rani mukerji. Heheh. Lebih tak kurang sepuloh hari jugak la nak baek. Memang lama sebab diriku ini yang susah nak mati time nak makan ubat. Tak sedar yang diri tu bukan budak-budak lagi tapi still nak makan ubat sebiji je sehari. Tu pun boleh telan bila buat dengan air milo. Thats why la lambat nak baek. Sampai sekarang still batuk lagi. Pity me :(

Oh, lagi seminggu je dah nak menutup tirai 2013 kan? how time flies! Nanti dah 2014 means umur pun  akan meningkat lagi satu angka. Umur sekarang 23, tahun depan dah 24 O.O' Nak tak nak, kena terima jugak. Huu. And ofcos, i want amazing things to happen to me in 2014. Amin. 

Muka sakit yang paksa senyum. Time ni attend one of my bestie's engagement. Congrats sayang! I'm so happy for you. And welcome to the club. Nanti melangkah masuk kelab mak-mak pulak. Nampak tak umur dah makin meningkah kat situ? hewhew

Haa. Ni lah bestie aku. Clasmate time skol menengah dulu. Yup. kinah yang comel ni dah jadi tunangan orang. hihi :)

Nampak cam sama tinggi tapi please believe me. Aku lagi tinggi dari dorang ni. Believe me ok. :p

Still belom sihat lagi tapi tetap teman si rul attend majlis sambut menantu bestie dia pulak. ololo, kecil molek betol aku kat situ kan. Huu

Aihh, segan betol kite bergambar dengan orang yang cantek ni kan. Hoho

Lagi beberapa bulan nak melangkah ke fasa baru ni kan, untuk sekali lagi aku keluar dengan si rul and aku rasa macam keluar dating yang sama cam dating zaman form 5 dulu. Hehe. Bersantai tepi pantai sambil makan sate ikan (beli sampai lima ringgit, tamak betol huhu) sambil borak-borak, buat lawak entah pape, kenyit-kenyit mata (oke kenyit mata ni propa je). Serius rasa cam dating time first kenal dulu. Hehe.

Saje pakai baju supergirl. Mana tahu bila pakai baju ni boleh baek batuk. kohkoh :p

Orang cakap nak baek demam, makan aiskrim. So kalau nak baek batuk, makan makanan yang bergoreng dengan minyak yang superb banyak. Ni teori yang aku cakap kat si rul. Hehe. Malas nak layan aku cakap banyak sangat, so dia bawakkan aje. yeayy! Setiap kali si rul balik teganu, mesti tak miss pegi makan celop tepung kat poknong (masuk jalan-jalan cari makan). And setiap kali datang, konfem ramai orang camni. Thats why aku suka datang ngan si rul. Sebab aku just duk kat meja je. Dia yang pegi beratur panjang kat sana. muehehe. 

Makan berdua je, tapi air mesti order sampai tiga. Sotong celop tepung kat sini memang the best in the world la uols. tiptop!

Muka nampak hepy je tapi sekarang tengah pening nak buat persiapan semua. Doakan kami tau. :)


XOXO. Publish!

4 comments:

timm_bill said...

terliuqnyer..hehe..smoga brbhgia!!

m0sHiE~ said...

tq :))

cik hani said...

rindu Terengganu
rindu sotong celup tepung

m0sHiE~ said...

Ololo. cpt2 balik teganu ok dear >.<

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!