Tuesday, December 3, 2013

Overcome the phobia

HeLo Peeps!

Korang! korang fobia dengan ape? Elehh takkan takde kot. Hihi. Kalau aku, aku fobia giler maen mainan yang melibatkan ketinggian macam kat genting tu. Ahh, memang tak boleh nak terima. Tapi kalau kita tak cuba, sampai bila-bila kita akan takut. So we have to face it. Main sambil tutup mata pon boleh. hewhew. Kalau binatang, aku fobia dengan dua binatang ni. Satu anjing, dua ular. Penakut and penggeli yang amat. Bayangkan badan dia pun rasa cam nak guling-guling sebab geliii uolls. eewwwwww -.-

Ingat lagi time masuk upsi dulu-dulu. Hidup rasa cam tak aman sebab kiri kanan ada anjing. Berkeliaran cam kucing kat tepi-tepi jalan. Jumpa je anjing konfem lari pecut tak ingat dunia. Kalau lari takde sound effect boleh terima lagi kan, ni tak. Lari tu siap dengan pakej jerit macam guna mic. Huhu. Aihh. Bukan iols ni gedik oke. Bukan. :p Haa, memori tak leh nak lupa time dekat umah sewa masa praktikal dulu. Ada anjing kejar sampai aku panjat pagar umah. Padahal tengah pakai skirt time tu. Hahaha. Memang lawak giler. Dan haruslah ada pakej jeritan mintak tolong. Tu orang cakap, kita jangan bagi nampak sangat yang kita takut dengan anjing sebab dia boleh detect yang kita taku kat dia. Tak tahu la betol ke tak. Thats why kot anjing tu kacau aku. Lahabau punya anjing. grrr

Tu baru citer bab fobia dengan anjing. Ular pun sama jugak. Si rul suka betol kacau aku guna modal ular ni. Mentang-mentang dah tahu kelemahan kita. Macam la kita tak tahu dia takut pe kan. hehehe. Aku tabik spring lah sapa-sapa yang boleh pegang ular dekat bahu dia tu. Betol. Aritu time pegi zoo kat johor, lalu kat bahagian ular, kiri kanan ada ular sampai aku tak sedar air mata aku kuar. Fobia betol. 


So semalam enie ajak pegi tengok pameran ular. Aku pun ikut jelah. Tapi tak over sangat takut dia sebab musim sejuk-sejuk ni musim ular mengawan. So dia tak aktif. Tido je semua aku tengok. boleh la tunjuk action sikit semalam. hewhew

Macam aku cakap tadi, kalau kita nak overcome our phobia, we have to face it. Jom tengok aku buat pe. Hihi. Clap hands for me ramai-ramai. Weeee

Iols dah boleh letak ular kat bahu. Yeayy. Tapi senyum aku tu laen macam sangat rupanya. Tangan sampai senget camtu sebab geli bila ular kuning tu gerak-gerak. Eeeee. Saje je nak test kita. Tapi actually ada kisah sebab ape aku berani sangat amek gambar camni. hehe. Tu pun suruh abang tu tolong pegangkan kepala dia. Tak sanggup den. Dah nampak cam family kita pulak abang ni kan. Abang dan si adik bersiar-siar sambil tengok pameran ular. huu :p

So if korang ada fobia jugak, so korang kena try to overcome fobia korang tu ok. Believe me. Memang berkesan. hihi

Malam ni nak slow-slow packing baju. Nak pegi mana? 5days indon trip with my fams to be Cant wait. Doakan aku selamat pegi and balik ok. Bye!

XOXO. Publish!

3 comments:

Super Girl said...

hehehe . deeya pun ada pergi situ . sebijik bergambar depan board "pameran haiwan berbisa" tuhh :D

m0sHiE~ said...

ehehe. amek gambar dengan ular kuning tak?

ibuhebat said...

syoknya berjalan. Jauh perjalanan, luas pemandangan ;)

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!