Saturday, October 12, 2013

Second monthsary

HeLo Peeps!

Pejam celik pejam celik dah dua bulan aku jadi tunangan si rul. Cepat betol masa berlalu. So, cuti jumaat sabtu aku gunakan sepenuhnya spend time dengan tunang kite. hewhew. Bukan nak celebrate pon cuma nak lepak sama-sama. Rindu semua tu. Yela, sejak dah bizi dengan skol, dengan keje part time lagi so memang dah jarang sangat text si rul. Tapi atleast sehari tu kena dengar jugak suara dia. Camni la cara bila duk berjauhan. Sobs. Takpe, sabar sikit je lagi oke! :) Oh btw, tarikh aku kenal si rul 11 feb 2007, tarikh E-day aku pulak 11 Aug 2013. So aku plan nak kawen guna tarikh 11 tu jugak. Baru senang nak ingat nanti dah tua-tua. hoho. 

Kamis lepas habes sekolah, cepat-cepat beli tiket bas pegi kl. Malam tu terus gerak sana. Saja nak hilangkan tension coz lately ni tahap stress aku menaik dengan mendadak. Otak serabut, eyebag 1km pun dah boleh nampak kes tak cukup tido. alahai. Rasa lama sangat nak sampai sebab dah lama sangat tak naik bas. huu. Saje nak teman si rul balik teganu. Kalau dulu dia selalu teman aku pegi and balik, why not aku pulak buat camtu. sweet tak iols? Hiks. ^.^

Parah betol sekarang. suka sangat selfie. boleh dikatakan hari-hari nak selfie. rasa dah cukup cumel sangat kot. Entah aku pun tak tahu. muehehe. si rul kat sebelah hanya mampu geleng kepala je tengok aku. hihi. Eleh, macam la dia tak selfie kan. Kat ig penuh je gambar poyo dia selfie. aihh (gaya tak puas hati huu). Pegi sana sempena second monthsary, dua benda je aku mintak dengan si rul, nak makan nasi ayam penyet, and belikan shawl for sure. Hee. Aku ni bukan jenis yang demand suka mintak mcam-macam. Tak. Not nice oke. Mengidam ayam penyet sebab kat teganu  ni susah betol nak cari nasi ayam penyet yang sedap. Dia cepat-cepat balik keje and penuhkan permintaan aku. gitew. Kebetulan time makan ayam penyet, shila rusly dengan laki dia tengah shoot drama kat kedai tu. Makan sambil tengok drama live la citer dia. No wonder la takde customer yang datang time tu. aku dengan si rul je selamba masuk makan kat situ. huhu. Tetiba rasa cam sweet je celebrating second monthsary kiteorang sambil melantak nasi ayam penyet dengan tambahan paca lele, sotong masak kicap and desert banana split. ehehe. susah jugak tengok orang berlakon. asyik duk cut je and kena marah. kesian.

Dah kenyang makan (siap mintak nasi tambah lagi), then si rul langsaikan permintaan kedua aku. Beli shawl. Wuhuu. Aku suggest butik baru kalau sape-sape yang nak pakai shawl yang selesa and murah. TudungPeople. Fahah yang suggest kat aku. Kalau sebelum ni, shawl mesti nak yang radiusite, sugarscarf. Kali ni ubah taste. Tak rugi tau beli shawl kat sini. sebab murah, cantek and senang dibentuk. Tudungpeople located betol-betol depan festival city mall. senang la nak cari. second floor sebelah dengan kedai nasi ayam penyet. huu. Next time nak try zawara pulak. Si rul malas nak pegi shah alam. takpe, next time tauu. :) so die just duduk, tunggu aku pilih shawl, and tolong bayarkan. hihi. bahagia betol ada orang belanja shawl. haruslah senyum sampai telinga bila dah dapat shawl yang aku nak. tak payah nak beli online. leceh. 


Sementara nak tunggu malam sebelum gerak balik teganu, nak elak jem ofcos, kiteorang tengok movie dulu. Escape plan citer wajib tengok. aku bagi 9/10 bintang. sangat best uols! tak terbilang berapa kali aku tutup muka sebab scene dia banyak giler yang mendebarkan jantung hatiku yang cumel ni haha. Pegi tengok ramai-ramai ok. :p Otw balik, ada konflik dengan si rul sebab candy crush punya pasal. Perangai aku kalau maen benda alah tu, kalau aku rasa cam dah nak kalah, cepat-cepat tekan end games even baru dua moves. haha. Tq awak for the perfect day again and again. :')

P/S I LOVE YOU: 
In your lifetime, 
you will find and meet one person
 who will love you more than anybody you have ever known and will know. 
He will love you with every bit of energy and soul. 
He will sacrifice, surrender and give so much that it scares you. 
Someday, you'll know who that is. 
And now i know who he is. 
He is you, Hasrul. 

XOXO. Publish!

2 comments:

JANA said...

cantiknye baju2 kat kedai tu...:)

m0sHiE~ said...

cantek sgt! huu

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!