Saturday, September 21, 2013

Campur cerita


HeLo Peeps!

Btw uolss, aku sekarang dah mengajar kat skol laen. Kali ni skol rendah pulak. Hiks. And today is my first day. woot woot. Punya la liat nak bangun awal sebab malam tadi penat sangat sampai tertido. Nak tahu kenapa aku penat sangat? ofcos la sebab kuar jejalan ngan girlfrens. Dah malam baru ingat nak balik umah. kohkoh. Nak citer yang mane satu dulu eh? ehem. Ok, aku citer pasal skol baru dulu la. Eksaited sebab tak penah ada experience mengajar skol rendah sebelum ni. for sure environment dia totally different. Personaliti pun kena tukar coz kena mengadap budak-budak. Ni pon aku baru je lepas abes my first class for today. Kalau hari tu, kena ajar bm tapi kali ni jadi teacher pulaks. Ajar science. Since budak darjah enam dah abes upsr so aku heaven jugak la sikit. Tak payah nak fokus sangat kat dorang. huu. Bukan ajar science je, muzik, kajian tempatan, sivik, pend. jasmani, tasmik semua aku kena jugak. Tasmik is ajar budak mengaji. Hoho. Hebat tak iols? :p 

Lama-lama mengajar, aku rasa aku dah makin jatuh cinta dengan dunia ni. like seriously. :) Btw skol rendah boleh balik awal. wuhuu. Takde budak gangster cam skol menengah. cume kat sini nakal pun nakal budak-budak. lari-lari dalam kelas tu normal. Tapi apakan daya, posting nanti, aku kena ajar skol menengah jugak. So im so bless to teach here now. Kat sini cikgu-cikgu dah tak guna buku rekod. semua based on internet. buat rph dalam one note, then kena emel. Awal-awal masuk guru besar dah lantik aku jadi admin blog sekolah. fuhh. nasib baek la bab-bab blog ni aku on je. huhu :)

Since cam dah agak lama tak update blog, banyak pulak aku nak stori hewhew. Tak sempat nak update sebab dah bizi. ada keje laen selain mengajar. tapi cam public sangat nak citer kat sini. Tapi yang pasti keje tu sangat penat, kena ngadap buku and etc. But dapat upah yang agak lumayan berbaloi dengan hard work aku. tehee. :)

Semalam kuar lepak-lepak dengan gurlfrens. Haruslah mesti ada photoshoot. enjoice :)

kali ni snapping at museum pulak. ^^

Berlima je semalam. ida, tikah, ana, zema, sue. 

gurlfrens aku semua comel-comel kan? :p

sebelum nak snap, bukan maen gelak. tengok kalu nak snap kat bawah.

Nah! bukan maen dengan control ayu masing-masing. haha

Atas kapal yang epic.


Kan dah cakap dulu, teganu dan pantai tak boleh dipisahkan. 

Pantai teganu kat mana-mana pun cantek kan? huu

Over sangat baq hang. hoho


XOXO. Publish!

6 comments:

izni nakatsu said...

Ana comel! Gmbo comel! Mkn kat poknong ke mne?

m0sHiE~ said...

x tahula mama. kat pak awang kot. haha

Mek Onie said...

kemain dia jalankan :D

m0sHiE~ said...

Haruslah :p

nice girl with a cute smile ^o^ said...

best kan teach budak sekolah ren nie..akma dlu pnh teach student sek ren kafa..comel nakal..sometime tu geram pun ade gak xdgr ckp..hehe

m0sHiE~ said...

aah. time nakal tu memg stress and tension giler. hoho

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!