Tuesday, August 27, 2013

Teacher's routine


HeLo Peeps!

U know what? This whole week i become a teacher again. Eh silap, not a teacher but cikgu. Sebab ajar bahasa melayu hewhew. Dah dekat nak konvo baru dapat keje, cam kalut jugak la. Bila dah keje, baru rasa rindu nak free bersenang-lenang kat umah. Melampau kan? Aku rasa cam tak ready je nak menempuh alam pekerjaan. Sobs T.T Bukan ape, pagi-pagi kena bangun awal pagi like everyday. Aku ni memang spesis yang akan pilih tido dari makan, pilih tido dari jalan-jalan and wat so ever. Kiranya tido ni memang one of the precious thing dalam hidup aku. (ayat dah skema sejak jadi cikgu bm ni ahaha). Malam pukul 11 lebih dah start hempuk bantal, bukak selimut. Giler awal tido coz tak nak menyesal bila tak cukup tido esop pagi. Sampai tunang duk gelak sebab awal sangat tido. Hiks

Pengalaman mengajar skol biasa dengan skol sains time prac dulu is totally diffrent. Sama sebijik dengan pengalaman yang kawan-kawan citer time refleksi dulu. Budak-budak skol sekarang mak aii, speechless! Aku kena ajar bm f4 and f5. Dah kira naseb baek sebab f5 tengah trial sekarang. Tak payah pening-pening pikir nak ajar dorang. Tanya soalan suruh student jawab, ada budak laki tu nak jawab tapi angkat kaki. Kurang ajar giler. Huh. Aku ni tengok muka pun dorang tak takut langsung. Tak boleh nak garang dengan dorang. Ada cikgu citer dia penah marah student tak siap homework. Then esop pegi skol meja dia penuh dengan tahi cicak, ats kerusi atas meja. Jahat kat student sekarang, tak boleh nak marah langsung. Thats why la aku cam tak nak je posting awal-awal. Muka boleh berkedut setiap hari tension dengan students. Hikhuk. 

Ni baru seminggu mengajar, dah banyak pengalaman aku dapat. Kalau sebulan, setahun, spuloh tahun, fuhh,! im so dead -.-". Takpe, ikhlaskan hati ok. :)

gelaran kat skol, cikgu comel. Hiks

XOXO, Publish!

6 comments:

NoNo said...

hahhahahahha..sabar ek cik ana comel..course 2la kak nor lebih suka ajar tuisyen..ari sekolah kita goyang kat umah...ari mggu je keje hehehhehe

m0sHiE~ said...

NoNo: wahhhhh. untunglaa kak nono. huu

Puan Ezy said...

cikgu mmg comel.. hehe

m0sHiE~ said...

Puan Ezy : hehe. comel la sgtt kan. :p

Srikandi Islam said...

hehe...xlama lg jadi mata panda...

farah hanna said...

teringat zaman2 sekolah dulu..cikgu practical comel2 belaka ^_^

http://totherpartofme.blogspot.com/

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!