Monday, August 19, 2013

Mini monumen.


HeLLo Peeps!

Uolls. cube tengok gambar kat bawah ni.

Feeling india-india sangat. Ehehe. Actually dah lama teringin nak datang sini. And finally i'm here! Kalau orang teganu tapi still tak masuk bergambar kat sini, sangat rugi oke! Dah cakap kat tunang nak photoshoot kawen kat sini. Very the awesome. Double thumbs up! :D

Tujuan utama bukan nak datang sini tapi melawat anak saudara aku hewhew. Mama izni junior, Nur Hannah Sophia. Izni, betol dak aku eja ni? Hee. Baby sophia yang cumel giler. Geram, jeles, sampai hati meroyan nak ada nak sendiri. Melampau tak? Hiks. I'm so happy for u babe. aku doakan sophia cepat-cepat dapat adik baru. Eh! :p sophia, jangan lupa update gambar bila dah boleh pakai baju yang aunty2 bagi tau. 

Sekarang dah tak panggil izni, mokni dah. Semua dah ikut sophia, nak panggil mama jugak. muehehe. Mama and kekawan duk bebel-bebel kat aku. Nak kawen tapi pegang baby pun tak pandai. Pity me. sobss. Bukan ape, aku memang dah lama giler tak pegang and dukung baby ni. Anak buah pun takde lagi. So sila paham oke. huu. tapi steady je sophia siap lena lagi tido atas riba aku. Nasib baek ringan je. alahai, tetiba rindu pulaks. Mama jangan lupa keep upload gambar baby sophia tau. Muach!

Then, balik umah fahah lunch dulu. Candle light lunch gituu! haha. Lauk udang best giler. tq mak fahah. :) Pukul lima rasa nak balik cam awal lagi. kohkoh. Solat dulu, tunggu hujan reda, kuar jalan balik. Kalau dah keje boleh ke heaven jalan-jalan camni? tak kan. So kita enjoy puas-puas dulu. Ehehe. Tix masuk taman monumen dueploh ringgit. Bagi aku macam mahal. Dah la tak boleh guna kad siswa. Entah-entah nanti harga tix akan naik lagi. So, cepat datang tau. for those yang suka bergambar la. :)


Buku merah tu buku passport. Kelass kau. dorang akan cop bila korang masuk and keluar. Kali kedua datang dapat bicycle ride free. Kali ketiga pun sama. and dalam buku tu ada nama-nama replika masjid kat sini. Hmm, masjid kat atas ni (lepas bukak buku) nama dia masjid agadez kat nigeria. epic giler kan. tetiba je rasa cam pelancong. Hoho.

Ok. yang ni tak payah mention masjid ape sebab dah terpampang kat situ. Baju hitam tu kawan fahah, irah. Baru jumpa tapi tak kekok pun. Havoc je bergambar.  

Siyes cantek kalau nak photoshoot kawen. Oh btw sebelum lupa, taman monumen ni buka sampai pukul tujuh je and tutup setiap selasa. 

Disebabkan gambar masjid ni tak full, so aku tak boleh nak bagitau nama masjid ape. haha. fail! ;p

Mosque of Qairawan, tunisia. 

Lama dah tak bermanja-manja dengan bestie aku yang sorang ni, tiwa. kawan nantok and tido sama-sama time kelas sejarah zaman skol dulu. ehehe. besar cita-cita kau tiwa. kagum. 

Suleymen mosque, Turki. 

Nak feeling pelancong sangat tapi kantoi pakai selipar jepun je. muehehe. color pink pulak tu. :p

Kalau abah aku bergambar kat taj mahal betol, aku kat sini je mampu. Bukan nak ajak kita travel sana. grr

Bila jumpa kawan-kawan, topik first "eh, cantek la tudung, beli kat mane?", "skirt ni berapa weh?" "weh, jom beli baju tu, baju ni bla bla". Topik wajib kaum hawa. ok, takde kaitan dengan gambar di atas. Lol

Tak boleh upload banyak-banyak. Saje nak suggest kat korang datang sini. Biar suprise. Giteww. Hiks. Daa.!

XOXO. Publish!

10 comments:

Ainim Suju said...

cantik betul tempat ni..kalau berpeluang, akan pergi suatu hari nnt

m0sHiE~ said...

Ainim Suju : sangat cantek dear. :)

siti ZAHARA said...

wah!! cantiknya tmpat dia..bila la nak smpai sana..huhuhu..ada bakat jdi seowg ibu ni..hee..=D

m0sHiE~ said...

siti ZAHARA: alar, dtg la. tido umh kite. Hiks. oh really? yeayy. bila jd ibu da pasni. eh :p

Eina Sakinah said...

cantiknya! bestnya! tempat ni dkt area mana eh? leh laa pegi tgk gambo feeling2 mcm pegi oversea gituw! haha

Puan Ezy said...

kat TTI ni mmg rmai psngan amek gmbr kawen.. saye pon amek kat sini tp dkt ngn msjd kristal la.. hihi.. umh saye dkt je ngn TTI ni.. mmg best msok kat monumen ni..

m0sHiE~ said...

Eina Sakinah: ni dkat masjid kristal dtg la :)

m0sHiE~ said...

Puan Ezy: aah. kt msjid kristal memg rmai yang dh photoshoot. tp kt monumen ni msti lg best. hiks

nur baitul atiqah said...

cantik sgt..

Srikandi Islam said...

hehe..mek na makin tembam..xmcm kas..mkn byak2 tp xbesr juga.. =)

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!