Saturday, June 29, 2013

Johor vacay


Hai. see me! tak sampai dua minggu pun lagi dok umah, tapi badan dah start berisi, berat dah naik balik. sedeynyeee kite sobss.


Sebelum citer panjang..

HellO peeps! 

Empat hari pegi jejalan kat johor, petang tadi baru sampai umah. Penat sikit je sebab aku tak drive pun kohkoh. Saje pegi makan angin jap sementara tak buat pape kat umah. Bukak group math teacher, tengok  kawan post cakap minggu depan maybe dah kuar result. So boleh cari keje bila dah dapat transkrip penuh result. Nak tunggu posting, tahun depan jugak kot. Pasal result pulak, aku akan redha je dengan apa yang aku akan dapat coz setakat tu je usaha yang aku buat. hmm hmm.

Ok. tak nak drama-drama. best giler jalan-jalan johor uollss. sebelum ni aku rasa johor cam takde pape sangat tempat menarik. Hiks. rupanya heaven jugak la makan angin kat sini. Jerebu? aku sampai sana cam dah kurang la. tak nampak berkabus cam aku tengok dalam berita kat tv tu. hewhew

First day datang tak pegi mana-mana sebab sampai pun dah petang. so malam tu just rehat kat umah je. Esop pagi baru kuar jalan. kakak aku bawak pegi zoo, jalan-jalan danga bay, tengok singapore dari jauh. hehe. Pegi zoo, tix just dua ringgit. Murah giler baq hang. rasa nak belanja sumer orang je. :p

 zoo ni banyak port cute nak snap pic. 


 motif gambar ni just nak tunjuk bangunan putih kat atas bukit tu. cantik kan?


 Tadaa! ni la bangunan putih tu. epic mosque. aku tak ingat dah nama pe masjid ni tapi masjid ni sebelah dengan zoo aku pegi tadi. view dari sini superb nice since masjid ni atas bukit tinggi.


Dah solat semua, perot pun dok berbunyi macam-macam lagu, kiteorang pegi melantak mee wantan kat angsana. nak pegi parking aku nampak eiffel tower kat padang sebelah dengan car park. ape lagi, terus pegi bergambar even tak siap lagi. Hiks. 7 wonders in the world. tapi aku pelik eiffel tower termasuk dalam 7 wonders in the world ke? tak kan. hmm


Morning! guess what today kiteorang nak pegi mana pulak? huu


Legoland! tehee. Tix masuk sini 120 ringgit. Tapi aku suggest kat korang better jangan pegi lagi sebab still under construction. Tunggu dah complete semua baru best nak datang. Tak ramai orang sangat pun coz pegi weekday. yang ramai pun aku tengok singaporean je. 


Sekarang tengah plan nak pegi uss pulak. dah lama mengidam. pegi lepas setel 'program' tu la. baru syioookkk. :p


Jalan-jalan sudah, shopping sudah. jum balik teganuu! bye! :)


adiOs amigOs~

6 comments:

♥ CIKZEK ♥ said...

besnyaaaaa...!! tringin nk pegi legoland. tp awk ckp jgn pegi lg, so kte hold dlu laa ^^ hihi hepy oliday ^^

Mysara Ab Rahman said...

bestnyer..mai study kat johor so mmg dh jatuh cnta ngn johor! hehe..slalu trun jb jalan2 cuma legoland je lum sempat g lg

siti ZAHARA said...

hri tu lalu je..tak masuk legoland..mahal kut heee..

Ainim Suju said...

ada juga plan nak pegi legoland sebab kawan kata best..

m0sHiE~ said...

♥ CIKZEK ♥ : aah. hold dulu. banyak lagi yang tak siap. hiks. :)

m0sHiE~ said...

Mysara Ab Rahman:try la pegi dear. besttt :)

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!