Saturday, June 1, 2013

Bila semua tak menjadi.


HeLo Peeps!

Oh, helo sweet june! cepatnya masa berlalu kan. lagi tiga hari kita dah nak final exam. Dua paper je then i will be free. Free of everything. Selamat datang ke dunia penganggur kehormat. Tapi sebelum nak tunggu posting, hajat di hati nak mencari keje. mencari sesuap nasi tak nak susahkan mak ayah ku. sobss. huu. Semoga tahun ni menjadi tahun yang paling bermakna dalam sejarah hidup aku. Im running towards it with him. Amin. Jum doa ramai-ramai ok. :)

Ok. semalam jumpa si rul lepas sebulan tak jumpa. Tak banyak berubah pun cuma rambut dia tak boleh blah, makin lama makin berpetak macam robot. Hiks. Tak pegi mane-mane pun, watching some movie, lepak-lepak, gaduh-gaduh sikit then balik. Tapi semalam hari yang tak menjadi buat diriku. Sedih!

Semalam hari battle kiteorang. Ala-ala versus giteww. *manifesto i love u! Hiks. Dah kol dueblas, perot mintak nasi. Aku nak makan chicken rice shop, si rul nak makan rasamas. Ok. dia bagi can kat aku makan chicken rice shop. Order, pilih roasted chicken, makanan sampai, suap dalam mulut tetibe rasa cam tak sedap. Dulu aku makan sedap je. Tak tahulah kalo time tu aku kebulur. Hee. Dia dah bebel-bebel kat aku cakap makan tak bahagia la, pe la. Aihh. So aku kena paksa makan sayur kailan yang superb pahit. Sumbat lam mulut takleh nak telan, pastu muntahkan balik. tak senonoh hewhew. 

Beratur panjang dekat mid nak pilih movie pe nak tengok. Si rul nak tengok ff6 since dia bizi giler lately tak sempat nak tengok. Aku memang tak follow pun citer tu so aku tak rasa nak tengok even orang cakap best ke ape. Si rul tak give up, siap citer kat aku satu-satu bagi aku paham. Takde kesan bro. Hiks. Aku nak tengok citer bf aku. KIL. Paksa-paksa and aku menang. Tengok citer redza minhat yeayy! tersengih-sengih sepanjang tengok redza minhat. si rul cakap annoying giler and ada aku kisah hehe. Tapi citer dia tak best macam yang digembar-gemburkan.Pity me. kalah lagi. So tiket movie aku yang kena belanja. Sobss. 

Lepas maghrib, kiteorang pegi rendam kaki yang buang toksin tu. aku first time try, si rul pulak dah second time. Then dia cakap mesti air rendam kaki aku lagi kotor dari dia since dia dah penah buat before. Lepas setengah jam, jeng jeng jeng *drum sound air dia lagi kotor uolss. muehehe. orang tu cakap sebab aku ni makan makanan yang masak sendiri. So takde bahan pengawet yang banyak cam makan kat kedai. Si rul sepanjang hari makan kat kedai, makan fast food. not good.

 "takpe u, nanti kawen i masak hari-hari kat u, pegi keje bawak bekal ok. hehe" 
"eleh macam la pandai masak sangat kan"
"choii. mulut u takde insurans. pang!"

Si rul kalah then dia kena hantar aku balik tanjung malim. Yippi! hehe. kalau menang pun dia kena hantar jugak. Hiks. Then aku bawak dia makan kat cupak, kedai fevret aku. Hee. Nasib baek dia cakap sedap. Pastu jerit-jerit tengok bola. not me la. aku bab-bab bola memamg outtt. 

"eh eh, tanjung malim ada tutti la. secret recipe pun ada. woou! old town white coffee pon ada jugak."
"bla bla bla."


Hai abg rambut petak :p

Btw sekarang kan aku dah tak order air manis dah. setiap kali makan mesti mintak air mineral, ais kosong. Hebat tak i? minum air manis, air bergas, not good ok. ^^


adiOs amigOs~




6 comments:

Tcca Anuar said...

haha comel je gaduh sebab nak pilih movie ape~ eh betul ke cerita kil tak best?

BTW nice entry..

m0sHiE~ said...

Tak best sgt la. Huu. ntw thanks dear :)

dr. Tubagus said...

Assalamualaikum. salam kenal dari blogger Indon. Singgah nak sillaturahmi

Info Sehat said...

Si comel dan si kacak, semoga semakin romantis

m0sHiE~ said...

dr. Tubagus: salam kenal :)

m0sHiE~ said...

Info Sehat : tQ :)

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!