Tuesday, May 28, 2013

Why do i love Runningman. :)


HeLo Peeps!

Sekarang semua orang obses dengan kpop. Lagu, artis, fesyen, cerita. Semua la. sampai terikut-ikut la citer dia. Ohh, aku takleh terima kalau laki melayu tiru fesyen kpop. Sory to say. Hee. Aku? aku bukan peminat kpop. Langsung tak layan lagu kpop, just layan drama korea and one and only the best variety show  ever for sure is RUNNINGMAN yeayyy! Semua episod aku ada dari episod satu sampai latest, 147. Hiks. Yup! aku memang peminat tegar runningman. Setiap minggu konfem tak miss tengok runningman. Sampai si rul akan tanya setiap minggu, "awak tak tengok runningman ke minggu ni?" hehe. Kadang-kadang aku suka citer kat dia part yang lawak-lawak even dia tak kenal, tak tahu pape. Tapi dia layan kan aje. hewhew



WHY I LOVE WATCHING RUNNINGMAN?

Well, aku start tengok runningman tahun 2010. Ekceli kakak aku yang suggest kat aku tengok runningman. Dia cakap lawak sampai pecah perot la. melampau kan? Tapi first aku tengok, pehhh memang lawak giler. Hee. Banyak sebab aku melekat tengok runningman sampai sekarang. dah tiga tahun ok. 

  • Lawak yang tidak dibuat-buat
Tengok runningman for sure sangat meng-release-kan tension kita. sumpah tak tipu. mesti nak tergelak setiap masa. Aku kalau gelak memang superb. semua orang boleh terkejut beruk cumel la bila dengar aku gelak. Hiks. Lawak dorang tak hipokrit dan tak dibuat-buat cam artis lawak negara kita. Dorang cakap sikit pun dah nak tergelak. Dengan gaya yang sempoi, sporting habes. Tak perlu wat cam si bobo yang suka wat parody sampai nak tercabut kepala tu pun nak tarik ramai viewers. 



  • How they interacts with others
One good thing I noticed about runningman is how they, the famous celebrities interact with the fans. full of respect. Orang korea satu yang aku respect is dorang punyer adab sopan tak kira dengan yang tua or muda memang tiptop. Femes, satu dunia kenal tapi bila jumpa orang tua yang takde tittle pape still tunduk, cakap sopan. Kadang-kadang kita pun belajar untuk lebih beradab dengan orang bila tengok runningman. Haa, giteww. Hihi. Even sukjin one of the runningman members, kurang menonjol, tak banyak cakap tapi kedudukan sukjin sentiasa kat tengah setiap kali berkumpul time mula-mula on air. Tu yang aku perasan la. 




  • Gwangsoo the giraffe, the betrayer
Yup. because of him i still keep watching runningman. Aku pun tak tahu bila aku start minat gwangsoo. Sometimes i really dont get it. The guy 190 cm, tak hensem sangat pun but im fall love with him. Dia paling sempoi, cara dia joget yang tak boleh blah giler. Haha. Golek-golek atas katil tengok telatah si giraffe ni. :p Setiap episod aku mengharapkan gwangsoo menang. Kalau tak, aku akan cakap episod tu tak best. Hee. 




that my gwangsoo.


  • the mission full of suprise      

Runningman bukan sahaja lawak tapi game, mission dia sangat best. setiap minggu mesti ada kelainan. Kadang-kadang aku ngan kawan aku pikir camne la dorang boleh terpikir nak buat game yang pelik and best cam gitu. hehe. biasa la, orang yang rasa tak bizi ni memang suka pikir benda yang tak berkaitan ngan hidup dia. :p              



Runningman, please come to Msia. Sanggup pegi bawak banner gambar gwangsoo besar-besar nak tengok dorang. Hiks. Sape-saper yang tak pernah tengok, try la tengok. Try ok. I bey uolls will love it. just like me. ^.~


adiOs amigOs~


6 comments:

Liyana Azhar said...

<<< suka gak RM.. hehe

m0sHiE~ said...

high five!

Tcca Anuar said...

eh suka gwang soo ?
tak bole,,, tak bole.. Gwangsoo kita punya~ hikhik. sama lah peminat setia Runningman. kadang kadang rasa geram kat Jong kook selalu buli kwang soo kite. eh? hehe salam kenal~

m0sHiE~ said...

ok. dah share gwangsoo skang.. huu

Mysara Ab Rahman said...

mai pn antara pminat RM! hee...dlm komputer ni dh berat rasanya ngnb RM! dr episod 1 smpi la skrg..syg nk buang

m0sHiE~ said...

jgn delete. nnti lme2 msti nk tgk blik. hiks

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!