Friday, May 10, 2013

; Dunia Pink.


HeLLo Peeps!

Saper minat color pink cepat angkat kening dua kali. hewhew. Aku tergolong antara salah sorang gegel yang minat color pink. Kalau laki minat pink pelik tak? Bagi aku la, kalau laki tu pandai men-stylekan gaya pink tu, rasanya tak nampak kot cam jambu sangat. Tapi aku tak kasi pun si rul pakai pink. hiks. cam tak sesuai je. Nape eyk kalau laki-laki korea pakai color pink, kite rasa cam hensem sangat, melting, sampai tahap meroyan. Tapiiii cuba laki melayu pakai camtu, terus rasa annoying, and saat tu jugak melabelkan laki tu JAMBU. kohkoh. 

Takpe, tak payah la nak pikir soklan yang tak penting sangat tu. huu. Aku tak tahu since when aku start minat color pink. Bukan minat gitu-gitu je, boleh dikatakan setiap barang aku color pink. Tak banyak pun, mesti ada jugak color pink. Dah jadi trademark kot. But susah jugak kalau dah addict dengan satu color je. Why? sebab setiap kali aku tengok barang pape, mesti berkenan color pink. mesti terbeli color tu je. Dari sebesar-besar barang sampai la sekecil-kecil barang color pink. Telekung semayang, towel, beg, kasut, pencil case etc semua color pink. Orang yang tak suka color pink konfem menyampah ngan aku. Konfem ah. huu. 

Pernah ada my fren cakap,"ana ni suka pakai cardi sameee je. boring ah". sedih kitew tau. Ekceli, cardi aku color pink je dah ada empat. Dua simpan kat umah, tak nak bagi obvious sangat. haha. Mesti orang tengok aku ni tak basuh ke asyik pakai cardi same je. uhuk3. Tapi ke-addictan aku terhadap color pink ni tak lah sehebat si yuyu dan irine. aku ni peminat pink yang humble je. Hiks.

Ahhaa, aritu si rul pegi krabi pun beli baju i love krabi tu color pink. suka melompat-lompat la citer die. Dia dah sedia maklum dah dengan perangai pink aku ni. Sampai aritu nak cari purse baru pun, dia akan usha yang color pink je for me. sweet kan? But si rul tak kasi pelamin and baju pengantin nanti color pink. whyyyyyy? Sobss


Ni antara barang-barang kecik aku yang color pink. Some of my brooch, home slipper. Bakul sampah pun nak color pink jugak. so cute rite? Jam misai color pink, kertas tampal-tampal pun sama. muehehe. Purse pink si rul kasi. And pink ladybird yang suka sangat duduk lam telinga kite. hee. earphone yang paling murah di alam semesta. cuba teka berape? hint dia again, paling murah di alam semesta. :p

For those yang suka beli barang-barang kecik and simple ni color pink, maka secara rasminya orang tu minat color pink. Harap maklum. Tak sabar nak keje, nak beli honda jazz color pink. Nak beli jugak no matter what. Bye!

adiOs amigOs~

7 comments:

Mysara Ab Rahman said...

dlu mai xtau pn mai minat kaler ape smpi la satu ari ibu tegur yg knpa baju mai byk kaler pink..dari situ mai sedar mai suke pink n now kalu bley sume nk pink! haha

m0sHiE~ said...

me like that too. we are same baby! chupp!

Srikandi Islam said...

Assalamualaikum...hai dear..
kasmah minat wrna 'HIJAU"..hihi =)

m0sHiE~ said...

hehe. kasmah memg. pminat hijau tegar. cadar bantal sumer color hijau. hehe

♥ CIKZEK ♥ said...

uwaaaaa kite pon suke pink ^^

m0sHiE~ said...

yeayy! high five!

Srikandi Islam said...

a'ah...baru prsan..setiap sem msti cadar & bntal wrna hijau...hihi

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!