Monday, May 6, 2013

Along the journey.. :)


HeLLo Peeps!

Cuti tiga hari mengundi sangat-sangat memenatkan. Dua hari dah bazir atas jalan. Tanjung malim ke teganu lebih kurang 7jam la termasuk berenti makan, solat and melepaskan hajat. hee. Tapi takpela, kita kena tunaikan tanggungjawab kita sebagai pengundi. so puas hati tak dengan result undi semalam? mesti stay up sampai pagi nak tunggu result kan? hoho. 

Kali ni aku tak lalu ikut highway biasa. Malas nak mengadap jem yang teruk giler. So fahah suggest kiteorang lalu kat cameron, turun gua musang, keluar tasik kenyir and sampai umah. Tapi jalan die superb. berbukit, selekoh maut, jalan berlubang, senang citer sumer cukup lengkap la. hewhew. Sampai aku tak berani pun nak drive, hanya mampu jadi peneman je. hiks.

And arini pun kiteorang still lalu jalan yang sama. Alang-alang dah lalu kat cameron, ape lagi, bergambar sakan la. Memang superb penat. but me got a sweet memory ever. wink wink ^.~

Tadaa, the view of tasik kenyir. cantik kan? Subhanallah :)


Sempat berenti tengok gajah. *sila abaikan tangan saya yang tak lurus tu. seliuh time darjah tiga and kesannya kekal sampai sekarang. tamat cerita*


 Me with bella. :)


Excited dah nak sampai cameron. wehuuu ! 


 Dah nama cameron, tak sah kalau tak bergambar di ladang teh.


At strawberry farm. Mencari desert lepas melantak bekal nasi fahah. sedap sampai tambah nasi dua kali. hehe 

Menu paling besar di alam semesta. 


And weolls choose this! nomnomnom. 


cumel sangat dorang! ^^


 Nampak fresh but sory to say me dont like vege. so much! yerrkkk. kalau sayur sedap cam aiskrim baru rasa nak makan. hiks. :)


Nah bunga.


Tiga orang budak di atas cam tak sedar jee esop ada clas, sempat lagi berjimba-jimba. huu 

 Balik dari cameron, turun bukit yang berpusing-pusing. Nasib baek tak termuntah. And here we go. Lata Iskandar. 

 What a wonderful journey we had today. thanks to fahah and bella. :)

Lain kali korang try la cam weolls. Balik kampung tapi buat-buat cam pegi melancong giteww. Feeling die tu takleh nak digambarkan dengan kata-kata. hehe. daa! 



adiOs amigOs~

8 comments:

NARDtheNERD said...

waffle tu nampak sedap.. :)

m0sHiE~ said...

sangat sedap dear! Hiks :)

fardiyah said...

wahhh seronoknye >_<

m0sHiE~ said...

ofcos larr. sila jeles ok. huhu :)

Tcca Anuar said...

lawanya tasik kenyir.. btw nice photo :)nice entry,, so follow you

m0sHiE~ said...

Hiks. tq dear :)

edNA tinynasweet said...

semua gambar cantik :-)

m0sHiE~ said...

Hehe. tq dear :)

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!