Monday, January 28, 2013

Natural attitude


Helo peeps! 

Semalam spend day with my boyfie hewhew. Ikutnya bulan depan baru jumpa tapi rul cakap kalau dia boleh balik this month bonus la bagi aku sebab dia nak belanja tengok movie and makan-makan. Aku pe lagi senyum sampai telinga la ada orang nak belanja tengok movie. Actually plan nak tengok citer 3a.m, alar citer hantu siam tu la. even aku ni penakut tapi aku memang peminat tegar citer hantu. Sumer citer hantu aku layan asalkan ada orang temankan kat sebelah. huu. Tengok sesorang lomah semangat den. Tapi citer hantu paling seram tahap gaban is citer hantu siam kan? So ape lagi, aku gitau la si rul nak tengok citer tu. Tapi apakan daya, aku dapat bf yang takut tengok citer hantu. pity me -.-' sedih kot tak dapat tengok. ada sape-sape nak temankan kite tak? kite belanja sebab citer tu da lama, tix pun da murah hewhew. :) kiteorang tengok hansel and gretel: the witch hunter. Aku boleh bagi 3 bintang je untuk citer tu sebab citer tu tak berjaya membuatkan mulut aku ternganga pun. sekadar boleh layan je. hehe. The handsome man of hansel and gretel is edward. hensem macam aaron aziz. muehehe :)

Ok, done with intro. sikit punye panjang part intro saja kan? hoho. Tahun ni entri aku ni panjang-panjang sikit. sory tau. hanya pembaca yang setia je boleh keep reading my entry. Aku dapat emel yang boleh tahan banyak jugak la dari pembaca blog ni *term 'banyak' tu dalam belasan emel je. jangan tertipu yep* ^^. thanz a lot korang. ada yang suh aku keep update selalu la. akan dipertimbangkan :). haa, pas aku share tips kurus aritu, ada yang suh aku bagi tips kulit muka pulak. aku takde tips bab-bab kulit muka ni coz aku just pakai pencuci muka safi balqis je uolls. kena bertanya pada yang pakar la. huu

So, arini aku nak citer pasal natural attitude. not mine but my cinta hati. Aku ada terbaca fakta anak kedua and sumer attitude tu exactly same dengan si rul ni. taktau suratan atau kebetulan hewhew. minggu depan genap enam tahun me with him. thus, i know him very well. ramai kot yang tanya bila nak kawin la. sape yang tak nak kawin kan? soon ok. :) doakan kiteorang. Aku nak dapat keje yang stabil dulu, then baru kawin. mak pun cakap camtu. high five mak! :) aku pun ada satu sem je lagi. yippi yippi *lompat katak*

#Qoute: we don't remember days but we remember moments


gambar yang takde kaitan dengan entri. just nak bagi tahu abc ni sodappp!

Mohd Hasrul Hasnan, special dedicated for u. wink ^.^ and those yang anak kedua jugak, ce cube try cek sama tak dengan korang.

Anak manja mama

Maybe kot. sebab die the one and only son. Cam abang aku memang anak manja mak. menyampah jugak kadang-kadang, lebih kepada jeles sebenarnya hewhew. Kena tanya kakak or adik lieya la. dorang setuju kot kan? hehe

Degil, keras kepala, dan tidak mendengar kata

Ok, yang ni ku akui *sambil nyanyi lagu hafiz, ku akui*. Dia ni memang sangat degil. kalau dah kata A, aku cakap A- pun dia tak nak dengar. aku pujuk pun tak berapa nak jalan sangat. kesian tak iolss? Tapi tu dulu la, lama-lama dia banyak jugak dengar pendapat aku even ada degil dalam dengar tu. dah nama natural attitude kan. kalu dia buat keras kepala dia, aku just cakap,"oh, lupa. anak kedua memang camtu. lol" :)

Tak pandai pujuk gf/bf

Sekali lagi setuju dua ratus peratus. Aku merajok dia tak layan sangat. but still say sorry to me. aku tak kuat merajok pun. Kalau ya pun, tak sampai setengah jam pun sebab dia suka buat lawak tak jadi die tu. buat hidung kembang kempis pun aku dah gelak. tak best la merajok lama-lama korang. penat buat muka masam. :)

zaman remaja. cumel jep. hehe.aku godek-godek gambar si rul dulu-dulu laen sangat dengan sekarang. now, he is more matured. sebab da nak kawin kot :)



Kalau bercinta, sangat setia. sanggup berkorban

Hehe. kalau tak setia, tak la sampai enam tahun. aku ngan si rul ni boleh dianggap long distance relationship la. dari awal kenal sampai sekarang even umah dia dekat je ngan umah aku kiteorang belajar tak sama-sama, jarang jumpa tapi dia boleh setia. susah nak cari lelaki camni kan? and ofcos, dia selalu berkorban untuk aku. sanggup balik tganu dari kl dengan bas pada malam hari after seharian keje, dengan hanya sehari cuti sebab nak tolong aku drive sampai perak esok pagi. tak harap aku drive sesorang. mak ayah aku pun cakap baiknya rul ni. huu. :)


Berdikari, caring

Dia sangat berdikari. sumer keje dia buat sendiri je. having a divorce parent since 8 make him more independent. Aku peneman setia, penyimpan rahsia dia. Aku kagum. even dia banyak problem, tapi luaran orang tak boleh detect pun. very take care of his papa, mama, ibu and his siblings. "alar, dah nama bf, mesti nak cakap benda baik-baik je". Nop! If we not meant together, aku still nak jadi best friend dia. :') last but not least, he is easy to forgive. 


Ok, setakat ni jela aku nak citer pasal dia. yang lain-lain tu biar aku sorang je tahu. hehe. Kalau jodoh aku bukan dengan dia sekalipun, aku gerenti pengganti Mohd Hasrul Hasnan akan dapat berpendapat sama seperti aku. believe me :)

Awak kite sayang awak. 

adiOs amigOs~

1 comment:

Nur Hidayah said...

jemput singgah~

anda ditag ;

http://gilapotato.blogspot.com/2013/01/fivers-hijabis-giveaway-ii.html

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!