Sunday, December 30, 2012

Segment : King Follow Back by Amercorner


HeLo Peeps!

Arini aku rasa nak join segmen by Amercorner ni. For those yang rasa nak join just klik kat SINI ok :) 


Saje nak tambah follower. Tak salah kan? hewhew. For now, jumlah follower aku is ....


Thanks a lot for those blogger yang sudi follow aku yang tak seberapa ni. Memang follower adalah salah satu sebab yang memotivasikan aku untuk update entry kat blog ni. Visitors blog aku taklah seramai blogger-blogger otai tapi aku dah cukup hepy tau tau. ^.^ Aku nak tunggu sampai duaribu follower then aku nak buat GA. hee. Kalau buat sekarang cam takde yang nak join je kan uhuk3 :p

adiOs amigOs~

Friday, December 28, 2012

School Memories: Surat cinta


HeLo Peeps! 

Lagi tiga hari kan adik-adik kita boleh menikmati saki baki cuti sekolah kat umah hewhew. kesian pulak tengok adik aku tengah kemas-kemas barang nak balik hostel. Sebulan lebih cuti baru hari ni dia duk pulun siapkan homework bagai. Tapi bukan aku dulu-dulu camtu jugak ke. hoho :) Bersabarlah wahai adikku. Lagi setahun lagi ko kena pakai baju sekolah and then you will be free. Aku pun heran, kalau time skolah bukan maen tak sabar nak habis skolah cepat-cepat, tak sabar nak masuk u bagai. Tapi bila usia dah makin meningkat cam aku ni, baru rasa rindu kat skolah. rindu kawan-kawan, rindu masa kat hostel, rindu kena cubit perot ngan cikgu. Heran kan? huu. Tapi hanya rindu kenangan tu sumer bukan rindu nak belajar dari pukul 7 setengah pagi sampai 3 petang tu. bukan kenangan yang itu. -.-"

Bila sebut pasal kenangan ni, aku ada satu kenangan yang aku nak citer kat sini. Yup! kenangan surat cinta :)
Budak -budak zaman sekarang mana ada tulis surat cinta-cinta ni kan. buang masa adalah. Sekarang nak berkenalan just mintak no phone then text je. senang kan. Aku kira beruntung lagi la sebab sempat lagi merasa zaman surat cinta ni and sampai sekarang aku still simpan surat-surat cinta yang aku dapat hewhew.

Tadaaa!!


Hohoho. Takde la banyak sangat. well, aku ni bukan femes sangat pun uhuk3 -.- Surat-surat ni dari aku skolah rendah lagi tau. Nanti nak kasi anak-anak aku pulak bace. Bukan daripada pengirim laki-laki je ok, pompuan pun ada. tapi yang pompuan bukan la surat cinta tapi surat nak berbaek kalu gaduh-gaduh manja. hehe. cumel kan? Cara nak bagi surat cinta ni bukan bagi hand by hand tapi taruk bawah meja. Disebabkan surat cinta ni la aku cam bersemangat pelik nak pegi skolah hari-hari. Yela kan, nak tengok ada ke tak surat  kat bawah meja aku. Salah satu motivasi ke sekolah mungkin. hehe :p

Kenangan bersama encik boyfie aku pun ada. tapi bukan melalui surat cinta. ye la kan, die tu cinta monyet time aku darjah dua dulu. Aku ulang, darjah dua ok! hehe. Kenangan yang aku boleh ingat si rul tulis nama aku belakang kerusi dia kohkohkoh *batuk cumel* Aritu aku ada tanya dia kenapa dia minat aku time darjah dua dulu. Nak tahu dia jawab pe? Dia cakap aku cumel sebab takde gigi kat depan. Gelak guling-guling aku dengar jawapan dia. memang aku takde gigi kat depan pun time tu. ;p

Kenagan terindah kan? :) So selamat kembali ke sekolah to anyone yang rase diri dia still kena pegi sekolah tahun depan hewhew ! ^.^

adiOs amigOs~

Tuesday, December 25, 2012

Awkward moment.


Hola peeps!

What a shiny day :) Mana tak nya, dah tiga empat hari kot hujan non stop and syukur umahku tak dilanda banjir. Ada one night tu hujan lebat giler, air makin naik and time tu jugak aku pegi meredah banjir. best kot sampai tak sedar dah lewat malam, kul 1 pagi ok! hewhew. 

Ok, done with the intro. Now, aku nak citer pasal my awkward moment. Ada twitter acc khusus pasal awkward moment ni kan. Kalau fb i dont know. Means kat sini bukan aku jep yang merasa awkward on certain situatian, but there are another person that feel the same awkward with mine. hoho. aku gerenti punyer mesti ada yang senasib dengan aku. Tak caye? jum cekidaut.~


  1. That awkward moment when you lose your cellphone in your blankets and then have to throw the blanket around till it falls out.
  2. That awkward moment when you're taking a test and can't even answer the first question.
  3. That awkward moment when you accidentally make eye contact with someone like 5 times.
  4. That awkward moment when you get a mini heart attack because you can't feel your phone in your pocket.
  5. That awkward moment when you get a flashback of something extremely embarrassing you did.
  6. That awkward moment when you walk past a classroom with its door open, and everyone in that classroom decides to stare at you.
  7. That awkward moment when you have headphones in and don't realize how loud you're talking.
  8. That awkward moment when someone skinnier than you calls themselves fat.
  9. That awkward moment when you spell the word correctly but it just looks so wrong, so you just stare at it forever.
  10. That awkward moment when you're eating dinner at someone else's house and don't like the food, but you pretend to like it.
  11. That awkward moment when someone says they wanna hang out and you have to quickly think an excuse why you can't.
  12. That awkward moment when a teacher shouts at you and everyone in the room just stares at you.
There are ONLY some of my awkward moment. actually, ada banyak lagi kot, yang ni aku just copy from twitter awkward moment. :)

adiOs amigOs~



notakukukakiku: too bored at home but too lazy to go out. :/

Saturday, December 22, 2012

Two months.



Di sebalik semua lelaki di dunia
Pastinya didukung seorang wanita
Dia berkorban untuk memberi yang mampu
Demi insan yang disanjung dalam hidup

Tatang hatinya bagai permata
Luangkan masa untuk bersama
Bilang padanya kau sayangkan dia
Sepenuh jiwamu.

Wuhuuu! Dah dua bulan tak jumpa, at last boleh jugak aku keluar lepak-lepak dengan cinta hati aku hewhew. Thanks a lot awak coz balik jumpa kite. Terharu. sobbs ") Kebetulan pulak hari ni dua-dua berbaju putih. Sehati sejiwa tak?muehehehe. btw, hari ni paling lama kiteorg kuar lepak. almaklumlah dah lama tak jumpa la katakan. Dari pagi sampai malam jalan-jalan. nasib baek mak aku bagi green light, mak pun bagi can kat menantu pinjam anak dia hari ni. huu

Memori hari ni aku coret supaya kenangan kami takkan aku lupa sampai bila-bila. Kadang-kadang aku gelak tyme aku baca balik entri aku dulu-dulu. best kot uolls. thats why la aku suka blogging ni :) 

Hasrul, this entry if for u ok. 
 ; Breakfast tadi, awak makan rotiboy sampai dua bijik. kat situ da nampak sape yang lagi kuat makan kan ? tapi tapi, perot awak maintain je. jeles betol kite. hukhuk
; habit awak kalu tengok movie, mesti nak nganga-nganga mulut awak tu. tengok citer jackie chan tadi pun awak nganga mulut jugak. hoho. gelak sesorang kite tengok awak tau. cumel pun ada :p
; omaigod, kite kalah dengan awak main game bola kecik tu. tak puas hati punya pasal, kite sanggup beli lagi token tapi malangnya awak tetap champion. -..-
; minum petang dengan papa dan ibu awak. papa tak habis-habis dengan lawak die. gelak sakan kite tadi even sedih sebab tak boleh nak makan celop tepung kat pantai. cuaca tak mengizinkan. 
; awak tahu kite sedih-sedih kempunan nak makan celop tepung, awak belanja kite makan piza. sebab tu kite sayang awak :)

So, aku kena tunggu lagi dua bulan nak jumpa dengan dia. Oh, i can handle with it. Insyaallah, soon kami tak payah lagi tunggu every two month untuk keluar sama-sama. hehe. Semoga tahun depan tahun paling bertuah untuk aku dan dia. Amin ;)

adiOs amigOs~


Friday, December 14, 2012

#Quote




Love is like a puzzle. First it's confusing & frustrating, but when you figure it out, it's a beautiful thing.

Monday, December 10, 2012

;Such a great feeling. Alhamdulillah :)

ALoHa!

Wuhuuu. At last, my prac result were released out. So how? tidak disangka-sangka aku dapat jugak merasa 4flat sepanjang degree ni. muehehe. So worth it  *clap hand*. Melompat-lompat bagitau mak dapat pointer tinggi. Al-maklumlah orang yang tak penah dapat 4flat memang camni. eksaited dia tu lain macam sikit hewhew. Then, text terima kasih kat supervisor aku, mr.shah. Tak lupa kepada students, guru pembimbing, senang citer a big tq again to SESTARIANS :)

Pengalaman 4 bulan practicum kat Sesta takleh aku lupa sampai bila-bila. 

Those cards keep a thousand memories 


4 Bougainvillea


4 Lilium

4 Cassia

Ingat jadi students je kena naik bas. Jadi cikgu pun kena naik lagi. hoho :)


Budak-budak nakal tapi sempoi ^^


Lautan orange~

Even da dapat pngs 4.0 but pngk aku hanya meningkat 0.2 jer. Fedup jugak la. So, sem depan merangkap sem last kena struggle lebih sikit la nak dapat first class degree. Caiyot!

adiOs amigOs~

Saturday, December 8, 2012

;Sunshine and City Lights

ALoHa!

Hari ini 8 Disember 2012. maka berlangsunglah perkahwinan antara dua mempelai, Dayah dan Zainal. Congrats to both of you. Semoga berbahagia hingga ke syurga :) So, me and my frens attend their wedding. mak aku cakap, kalau kita datang majlis orang, nanti mesti orang akan datang balik kat majilis kita. hee. tapii, so sorry, hanya sekeping je gambar dengan pengantin yang aku upload hewhew. nevermind la kan. bukan ada yang kisah pun. huu

After makan-makan, snap-snap gambar, mintak jajan, then kiteorang solat kat masjid kristal. Sebegitu jauh masjid kiteorang tuju kan? muehehe. pas solat, mestila nak berphotoshoot sikit-sikit kan. sikit je ok coz cuaca teramatla panasnya hingga menyerap ke sanubari uolls. sabar je la~

jum cekidaut some of my picca for today ^.^

a long journey to go~


bunga-bunga matahari, anggun mekar~ huu. Selamat Pengantin Baru! alahai, makin ramai kekawan sudah sampai ke jinjang pelamin. next, lily pulak :)


kiteorang sampai pun pengantin dah siap bersanding, makan beradab pun sudah. tak jumpa sangat dengan skulmate lain. tak dapat cuti maybe. aku je yang heaven kat umah hewhew. :)


 kami still single :)






 #shade #masjidkristal #girlfriends #burning


memandangkan view cantik, maka terpaksa la mengukir senyuman even cuaca super duper panas. Pheww~


 niat di hati nak masuk ke taman monumen, tapi cam sakit kepala da bergambar tyme panas-panas. sebab tu tak masuk. yup! sebab tu jep kan zira and kinah? hoho:)


so we decide to end up our mini photoshoot here. :)

adiOs amigOs~

Monday, December 3, 2012

4 days and 3 nights


ALoHa!
  
Hai korang! Kali ni aku berjalan-jalan lagi. Keje masih belum dicuit walaupun sedikit hewhew. And ofcos aku pegi dengan family tercinta. Nak jejalan wif my frens cam leceh sikit la coz ongkosnya enggak ada. tiada yang mau sponsor diriku ini. hoho. Tu la, orang lain pantang ada cuti mesti wat part time cari duit belanja tapi aku suka-suka hati je goyang kaki kat umah. so padan la ngan muka ko tu ana!
 
Aku spent empat hari makan angin kat utara sana. kampung mak aku. tapi bukan semata-mata makan angin jep. ekceli tujuan utama pegi sana coz nak attend wedding one of my kezen, intan. congrats dear. kezen aku ni tua setahun je dari aku. moral of the story kat sini is aku pun kena kawin taun depan jugak la kan. muehehe :)



Gili-gilir drive ngan kakak aku. menyampah betol drive balik sana. jalan berpusing cam ular :/





Haa. ni la kezen aku. Aku sampai hari dia akad nikah. sempat jugak tengok dorang nikah. tu pasal la aku tak pakai baju kurung. sempoi je kan? nak masuk masjid pun shy-shy cat. huu



Hari kedua. Tema color biru. geram je aku tengok flower girl tu. huu. husband intan ni askar. disebabkan ni wedding kezen aku, so aku pun join sekali makan beradab. tapi second trip punya la. hehe. kalu dulu jeles je tengok pengantin makan ayam golek, ikan masak tiga rasa, udang galah bakar. pehhh! at last, boleh jugak aku makan makanan tu semua. muahahaha. Badan naik tiga empat kilo aku wat dekk je. :)


Hari ketiga suppose kiteorang pegi ikut rombongan hantar menantu. Tapi aku malas nak join coz dah penat sangat seharian kat wedding dia. So, timbul idea jahat pujuk mak aku tak payah pegi jugak. Pe lagi, kiteorang memecut laju dari sungai petani ke gelugor. Gelugor tu dah kat penang, dekat dengan kampus usm. Family kezen aku tak kisah pun sebab dah ramai dah yang ikut rombongan tu. Lagipun, kena bagi can la kat kitorang jalan-jalan kat sini. hehe






Yang ni pun kezen aku jugak. memang ramai pun sedara-mara aku kat penang, kedah sana. kalu nak cari tempat tido tyme pegi sana memang takde hal la. huu. aku eksaited kalu pegi umah family kezen aku yang ni coz umah dorang kat tingkat tinggi. Satu view penang boleh nampak dari uma dorang. bestt. Train penuh dengan kiteorang je meronda-ronda di Botanical Garden. Experience kena kejar ngan lima ekor monyet gara-gara air botol oren dan cekedis yang dibawa oleh bondaku. --'




santai petang di Batu Feringgi sambil pekena laksa penang. :)


hampir dua bulan berholiday kat umah. berat badan naik mendadak. :( I need exercise :(

Puas berjimba-jimba di penang, kiteorang patah balik ke baling. Mencari lokasi tempat bermalam yang terakhir sebelum pulang ke negeri tercinta. huu. Kiteorang menuju ke umah mak jang aku. die memang tiptop bab masak-memasak ni. Senang hati betol aku sepanjang berada kat umah die. hehe. esop pagi baru bertolak balik to home sweet home. :)

adiOs amigOs~











tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!