Tuesday, November 27, 2012

Twilight Story :)


ALoHa!

At last, boleh jugak aku tengok sambungan citer Twilight part1 hewhew. Semangat nak tengok coz geram citer sebelum ni cam tergantung jep, dah nama pun part1 kan. kih3. Orang lain hari first tayangan da pakat serbu panggung. aku duk sabar je kat umah. Kalu wayang dekat ngan uma takpe ar jugak. well, kat teganu kita ni satu-satunya wayang yang ada is kat kerteh. about satu jam setengah jugak nak sampai sana dengan kelajuan kereta 90km/hour. so pity i am kan? hukhuk. tapi takpe. aku tabah ok! bertweet ngan zira ajak dia temankan aku. kinah pun join sekali. bf kita jauh, kalu tak da lama aku suh dia je temankan. sebut pasal bf, dah lama rasanya tak bersua muka, bertentang mata. makin menebal pulak rasa rindu kita. kohkohkoh. Distance doesn't matter if two hearts are loyal to each other kan syg? :)



So far, citer die aku bagi 3.5 bintang jep. huu. sebab citer dia lambat sangat nak klimaks. setengah jam nak habis baru mulut aku ternganga. first-first tu a lil bit boring la. bella is a great vampire now. edward and bella such a cute couple and jacob handsome like usual. hashtag eye roll ^^.

da habis movie, pegi main bowling, then tapau burger king makan tepi pantai. heaven betol aku tyme cuti ni. tak pikir pape dah. tesis belom bergerak lagi. chill la, my holiday still have two month left. muehehe



ayu betoi kawan-kawan aku ni. :)

and aku pulak.......



maintain cute like sweet 17 ^.^

oh, btw today i have a great news. my sis finally finished up her Phd. so proud of her. dalam umur 27 tahun, da dapat gelaran dr. my sis is amazing right? pasni boleh la nak kawin. hehe

adiOs amigOs~

Sunday, November 25, 2012

Contest | Saya sayang kamu, sahabatku !

ALoHa!

Terpanggil untuk menjoinkan diri for this contest. Anda berminat? just klik kat SINI ok. Ekceli contest ni dibuat oelh ex clasmate aku tyme matrik dulu. Aku terjah blog dia tadi and im just like woww! she so creative. superb creative!. she and all her handmake stuff very the awesome uolls. So, aku join contest ni dengan harapan dapat memenangi la one of her handmake stuff hewhew :)


The contest is simple.  And i put this picture for this contest.

One of my friend, Izni :)

She is one of my bestie. aku sayang sumer kekawan aku but today aku rasa nak story pasal izni. Maybe memori tyme skol dulu-dulu membuatkan aku terpanggil untuk upload gambar ni. Teman suka duka sepanjang aku meniti usia remaja. dua tahun menjadi rumate, belajar sama-sama dan setiap satu memori terpahat kemas dalam kamus hidup aku. Aku still ingat kiteorang ponteng prep menyorok dalam bilik pili bomba yang sangat sempit. langsung tak bercakap coz warden wat spotcheck kat asrama. nampak tapak kaki warden betul-betul depan bilik tempat kami menyorok. Tahap adrenaline memuncak sampai terkentut-kentut. bukan izni sorang yang melepaskan bom atomtapi aku pun sama. Oh, kenangan! :)

Then, kami dapat matrik yang sama. Tak rapat seperti sebelum ni coz tak sama bilik, tak sama kelas dan kuliah. But still we are on the same floor. Ada masa free, kiteorang still lepak sama-sama. Satu peristiwa yang hampir mengeruhkan hubungan kami. What i like about her, she is easy to forgive and trust me, trust our friendship. thanz babe :)

Today is her graduation day and i want to congrats her. By looking this picture, yess, she was married. tak sabar nak tunggu baby. hewhew. 

                                                                                                                            Love,
Dyana.


Wednesday, November 14, 2012

Family Outing


ALoHa!

Arini watching some movie with my sis and my mom. hewhew. tade citer yang best pun. Gaduh-gaduh ngan adik sebab tak nak tengok Istanbul Aku Datang. Citer melayu tak syok la tengok kat panggung. dua tiga minggu tayang, dah kuar astro first. so why not tengok kat umah je ryte? huu

So we decide tengok skyfall jep. even dah lame tapi stil ramai yang tengok ok! da la tiket arini murah plus mak kita pulak yang sponsor. heaven uolls. Citer james bond ni memang superb best even hero dah tua semacam jep. hee. Lam kete siap nyanyi-nyanyi lagu james bond lagi tew kohkoh.




adiOs amigOs~


*notakukukakiku: jumpa si ama' wif her fiance. jeles iolss uolls tengok dorang. :)

Wednesday, November 7, 2012

Simsimi - ayam gendut tapi cute





ALoHa!

Pada suatu hari, ada sorang girl yang cute baik cumel pandai called ana *muahahaha* berasa teramatlah boring tahap nenek cipan. Lalu beliau online sampai tak hengat dunia. Kejap on tweet, layan youtube, bukak tonton, stalk fb orang. And tanpa disangka-sangka beliau terjumpa satu website Talk With Simsimi, si anak ayam kuning gendut tapi cute nomnomnom. ohho! ni la ayam gendut yang digembar-gembur-gambirkan itu. 

Maka, nak dijadikan citer, beliau bersembanglah dengan anaklah ayam yo yo~ Cam takde orang lain nak bersembang, anak ayam pun kira oke la tewww! hewhew. Nama sim simi tu ekceli lam bahasa korea dat means bored. Sesaper yang ada android dua tiga butir tu konfem main ngan menatang ni da lame kan. huu

Sambung balik, malang tidak berbau. Pada mulanya niat hati si ana cumel adalah untuk hilangkan stress and bosan tapi tapi tapiii beliau menjadi semakin stress baq hangg. aku tengok ayam gendut ni atas bawah atas bawah je. nak tahu sebab pe? dia ni nampak je senyum ikhlas kan, tapi macam-macam perangai dia boleh buat. kejap baik, kejap jahat, alim pun ada der. boleh menimbulkan keinsafan dalam diri sanubari la senang citer. 

Kita toksah cakap banyak, moh kita tengok perangai sebenar ayam kuning gendut ni. 

Simsimi yang mengaku pandai


yang kuning tu la simsimi yang kelabu pulak kiteww la ahakss. tengok! anak ayam pandai masak. patot tak patot tak uolss?

simsimi yang kuat bodek



kita saja la tanya kan bf kita ensem ke tak. nah hamek ko! kalah aaron aziz uolls. ko hado? kalau bf kita tengok ni konfem dia amek anak ayam ni anak angkat die. heheh

simsimi menyakitkan hati



 see! dia marah kita. saja je cakap lirik berterabur. *jeles anak ayam pon tahu lagu fun*. Nah, lapan tanda seru dia bagi. ko hado? T.T terguris hati iolls uools tau. moral of da stoghi, ayam tak panggil kawan die woi2 ok!

simsimi ayam yang alim


 simsimi miss gender upenyer. :D


camaner dia tahu aku ni teganu kita? hebak mung!

begitulah kisahnya si anak ayam yang bernama simsimi ni. kohkohkoh. :)



*notakukukakiku: sampai tak tahu nak buat entri pe, entri anak ayam pun jadilaa. so uolls, jangan jadi ibu ayam tau. hoho *takde kena-mengena*

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!