Monday, August 27, 2012

Selamat Pengantin Baru Izni :)


AloHa!

Guess where am i? arini cam heaven semacam je since clas pun da abis, tak payah mengajar, so aku duk melepak sambil makan super ring kat bilik guru ni. hohoho. cam tade keje je nak buat kan? tak pe la, sekali sekala nak bersantai- santai kat sini. cikgu laen bizi semacam je aku tengok. cool la der. :)

since line tenet cam superb giler, so aku rasa cam nak update blog la arini. hewhew. raya ketujuh, wedding one of my bestie. petang tu da nak balik perak tapi aku nak spend jugak masa jap attend wedding kawan aku sorang ni. selamat pengantin baru sayang. jeles kot tengok kawan aku dah kawin. rasa cam nak jugak jep. erk!

gambar yang aku taruk ni tade sangat gambar pengantin. asyik muka aku je yang hado. lantak la kan. ;)


im happy for u :). semoga bahagia sampai anak cucu cicit cuit ...



antara kawan yang datang. 



yummy cake! *tak makan pun. sobs



havoc giler bergambar. sembang tak ingat dunia. #sweet memory



tak leh pakai baju pengantin, pegang kain pun dah jadi la. huu




oh, mane pengantin? 




adiOs amigOs~

Thursday, August 23, 2012

; Happy Eid Mubarak!


ALoHa!

Salam Aidilfitri uolss! sedar tak sedar dah masuk hari kelima kita beraya kan? cepatnya masa berlalu. lagi tiga hari da nak balik perak and stat mengajar balik. oh, rimasnya kena prepare rph! stil ada ke yang wat openhouse arini? hoho :) since aku ada masa seminggu je cuti raya, so memang raya sakan makan la citer die. hewhew. penat giler. boleh dikatakan setiap hari aku kuar beraya. raya kedua je stay kat uma sebab sedara mara sepupu sepapa datang umah. and arini pun aku tak ke mana sebab penat sangat jalan beraya. makan tak ingat dunia kot. tatau berapa kilo da naek ni. tapi takpe, asal bahagia sudaa. hoho :)

esop and lusa aku nak pegi wedding kekawan aku. so happy for them. sekarang da trend pegi beraya mesti nak tanya bila nak kawen. hellooo, aku baru 22. muda belia remaja lagi. tunggu la dulu kan. mengaji pun tak habes lagi. huu. and sekarang aku ngah pikir-pikir nak kasi present pe kat dorang. peti ais 4 pintu boleh? kohkohkoh!

raya pertama aku beraya kat kg je. kat uma dekat-dekat sini. pekena nasi beriani, lontong, nasi dagang. perhh! sampai tak berdaya lagi nak melantak. raya ketiga si rul bawak aku jejalan umah kawan-kawan aku. tq syg. since kete aku tinggal kat perak, so die la yang kena bawak aku jejalan. huu. 



pas beraya uma si nani, pegi pulak umah tirah. lame kot tak jumpa semek ni sorang. hee


melantak lontong di uma bilah. sedap giler hokeh!


si rul cam da boring tunggu kiteorang borak dua tiga jam tak habes-habes lagi. hehe


ana.nani.zema.bilah.tirah. 


eh.eh! aku paling tinggi nampaknya. muahaha! 


ok. kalu kat sini, sampai paras bahu je. tu pun da pakai wedges. #sedardiri 



maaf zahir dan batin. :)


heaven betol kan kalu pegi beraya. tak payah bawak purse pun takpe. perot owez kenyang. huu


nak pegi uma fahah superb jem. sabo jela. 



next day, breakfast bihun gorang kat uma mirah. hee



i tade wat salah kat u kan? :)


jejaka clas ku. lame giler kot tak jumpa. sorang doc and sorang lagi dentist. dua-dua single. :)


makan nasi himpit kat uma zema. kul 7 baru ingat nak balik uma. tehee:)


Selamat Hari Raya!! 

adiOs amigOs~


notakukukakiku: malam ni jangan lupa tengok melatah raya kat astro warna. cam best je. huu

Monday, August 6, 2012

; six weeks already


ALoHa!

Fuhhh, fuhhh! *tiup-tiup habuk*. lama giler kan aku tak update blog cabuk ni. huu. sedar tak sedar dah enam minggu aku praktikal kat sains tapah ni. terasa cepat sangat masa ni berlalu. and lagi dua minggu nak cuti raya. yipppi! siyes tak sabar kot nak balik kampung. semua baju raya, tudung raya, kasut raya already prepared. hewhew. semangat kan? aku just beli baju yang dah siap sebab cam dah tak sempat nak tempah. sabtu lepas aku and encik bf pegi borong tudung raya kat jalan tar. perhh! sesak teruk kot. jammed toksah cakap la. nak jalan pun susah. dah la puasa, sabar jela. tapi memang berbaloi sebab misi mencari tudung raya tercapai dengan jayanya. hoho. aku rasa cam nak borong tudung banyak-banyak since tudung kat sana murah giler. maybe sale sebab raya da nak dekat kan. korang bayangkan, tudung bawal yang ber'tone-tone' plus ada sulam rose kat tudung tu just 8hinggit aje. kain tudung tu pun ok tau. sampai aku pun terbeli jugak coz tergoda tengok harga die. tak tahan nafsu kot. hewhew

FYI, for this two weeks, i didnt have to prepare lesson plan. so heaven!  students ada exam. so aku just pegi skolah, jaga exam je la. boleh la bersenang-lenang. huhu. lecturer pun da datang observe aritu. result die ehmmm, aku pun tak boleh nak expect pape. reda je dapat pape pun. nanti pas raya, die akan observe for second tyme. aigo!

haah! sebelum terlupa, aku nak citer pasal mata aku. so problem sekarang. aritu si rul da bebel2 kat aku coz aku cam makin rabun. and dia cakap ni mesti kes tengok runningman je memanjang. plis la syg, cam tade kena mengena kot. ada je yang jeles tyme aku nak layan RM. hoho. and dia paksa aku pegi check mata and tak sangka power range aku for both side 250 plus silau 200. teruk kan. patut la kalu drive cam tak nampak sangat. aduyai. so balik nanti kena wat spec la jawabnya. ;/

k la, cam da lama sangat je aku membebel kat sini. nak pegi iron baju dulu la. and terus tido. daa uolls. selamat berpuasa and selamat hali laya. :D




adiOs amigOs~

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!