Friday, June 29, 2012

; My new life begin..


ALoHa!

pejam celik pejam celik da seminggu aku jadi cikgu praktikal. Dugaan? cabaran? hurmm. yang tu toksah cakap la. boleh dikatakan setiap malam duk nangis sebelum tido. uhuk3. -.-' memang challange giler mengajar student asrama penuh. hari first aku sampai sekolah, masuk ofis, jumpa penolong kanan terus dapat jadual. sekali aku tengok jadual tu, omai! aku kena ajar math mod ngan add math form 4. siyes tyme tu aku rasa cam nak jerit, nak cekik-cekik je penolong kanan tu. hoho. mana tak nya, da la ajar student form 4, ajar add math lagi. bukan tu je, aku kena ajar 15 period seminggu. kawan lain paling maksimum pun 12 period je. so aku tak leh nak kate pe la. just terima dengan paksa rela. 

baru ingat nak rilek je ari first datang skolah kan. tapi tak. aku terus kena masuk kelas and stat  mengajar. helloo!! aku tak prepare pape pun lagi. ok takpe, aku masuk kelas, tanya dorang dah belajar sampai mana, and aku tengok sepintas lalu nota buku teks, terus tibai ajar dorang. nasib baek stil ingat lagi. tragis giler kan first day prak aku? huu. aku tanya kawan yang lain, dorang ada yang belum dapat jadual. sumpah jeles giler ngan dorang.

aku da tak stay kat uma sewa. cam jauh sangat dengan skolah. kena bangun awal, jalan pun cam agak busy pagi-pagi. so decide masuk hostel. pen kanan pun suggest kiteorang duk hostel. sebab nanti malam-malam kena wat kelas tambahan. :( tapi ok jugak la uma dalam sekolah. boleh save duit minyak kete, sewa uma tak payah bayar,  makan kat kantin pun murah. hehe.



and this is my school. lagi 15 minggu aku kena bertahan kat sini. sabar la wahai hati. all is well. :)

setiap kali ada program, cikgu prak mesti kena jadi ajk. cam minggu ni, ada program anugerah pengetua. so kiteorang kena handle perhiasan dewan dan bilik vip. at least, aku ada experience kan. minggu depan kena handle hari sukan pulak. memang penat. setiap hari kena buat rph, abm. nak rehat tak sempat. nak text bf sendiri pun tak sempat. hoho. tapi kalu ajar student pandai ni, memang tade problem. ajar sikit, dorang da faham. and dorang jugak sangat hormat kat cikgu. tapi memang kena well prepared la sebelum masuk kelas sebab student kat sini akan tanya selagi dorang tak faham. berpeluh-peluh jugak nak jawab soklan dorang tu. lagi-lagi add math. huh!  



kat skolah, dorang panggil cikgu dyana. cumel tak? hehe. minggu first masuk kelas da dapat kad dari student. swit kan dorang? :))




ni la bilik aku. perabot sumer ada. almari besar giler. nampak tak kad student aku tampal kat almari tu? hee



port online kalu ada masa free.



ruang tamu. cam bersepah kan? sebab aku wat keje kat luar. bilik tuk tido je. tak suka berselerak. nanti tido tak lena. hewhew



and dapur. stil kosong lagi. esop baru nak pegi barang dapur. malas da nak makan luar. 

ni la kehidupan baru aku. even setiap hari sangat busy, tapi aku rasa pasni aku akan hepi and sayang nak tinggalkan tempat ni. i hope la. huu. daa. nak sambung wat keje :)

adiOs amigOs~

Thursday, June 7, 2012

; And this is my scHooL


ALohA!

since aku ad exam gap 5 hari, so aku mintak si rul tolong hantarkan barang-barang pegi uma sewa baru sem depan. hewhew. janji nak pegi konvoi tiga kereta tapi last-last aku ngn rul je pegi. dorang ada hal yang tak dapat dielakkan. first tu cam geram la jugak sebab aku tatau jalan. tapi takpe la, nak wat camne, aku tak kisah pun. so kiteorang pegi berdua je. 

balik exam selasa tu, cepat-cepat packing barang sebab esop pagi tu da nak pegi. sedaya upaya aku minimakan barang yang nak hantar sebab takut tak muat kereta. hoho. bayangkan, tudung, shawl sumer da satu beg. tu belom baju, buku lagi. banyak jugak barang yang aku tak hantar lagi coz 14hb ni aku nak tolong anta kan barang kawan aku pulak. so nanti aku sumbat barang aku sekali. kohkoh!

tanjung malim ngan tapah lebih kurang 45min jugak la. tu pun ikut highway. spuloh hengget limeposen jugak la bayar tol. ikut jalan biasa pun boleh tapi aku prefer highway. straight je. setengah jam boleh kot sampai  tapi since rul bawak memang berhemah giler, tu yang jadi 45minit. hoho

jarak umah sewa ngan skul aku pulak dalam sepuloh minit jugak la kalu naek kete. not bad la kan? skul stat tujuh suku, kul tujuh boleh ar slow-slow nak gerak dari umah. umah sewa pun ok, dua tingkat duk lam lapan orang. sebulan 450ringgit. tapi.tapiii umah tu kosong tade pae. even kat bilik pun tade kipas. omo! siyes tak suka. costly kot nak beli barang-barang tu sumer. kipas, almari, meja study. :'( so sem depan kena la jimat sikit. takleh nak shopim baju daa. uhuk3




tadaa! ni la skul aku. sm sains tapah. kat sini la aku praktikal nanti. 4 bulan hoke! siyes neves giler. lagi dua minggu lebih je lagi. takut! -.-' skul ni skul baru. baru dua tahun kot. hmm. takut nye nak ajar budak pandai! 




TQ awak. sebab tolong angkat barang kite. hehe. :)


adiOs amigOs~



notakukukakiku: tak sabar nak abis exam. nak balik tganu! yippi! jum study jum... 


Saturday, June 2, 2012

[GAMBAR] Menggediks di Proton City~ ^.^


ALoha!

Lagi tiga hari sebelum final exam. siyes tak sentuh pape lagi. O.o esop baru stat nak bukak buku, tengok pape yang patut. hohoho.

tadi housemate aku paksa aku photoshoot kat proton city. *photoshoot la sangat kan*. malas giler kot nak ikut dorang. sebab kena paksa, so at last aku join jugak. petang tadi ujan lebat so tade orang sangat pun kat sane. tade la malu sangat melaram cam mak datin tadi. hewhew. jum tengok gambar ^.~





kebetulan ada orang lain datang photoshoot jugak. pre wedding kot. so suwit tengok dorang. :) btw, tantek tak payung titew? *wat mulut muncung-muncung*



ni la housemate aku. sangat gediks and gila-gila. hewhew. sedap betol aku mengumpat kat fatin. huu . aku menjadi sponsor pakaian si fatin dari atas sampai bawah. :)



mMmUuaxxXX!












loike diz picca!



sama tinggi even hakikatnya aku yang paling rendah. uhuk3.



love dis gambar banyak-banyak. mami! 



gelak yang paling hipokrit di alam semesta.








see! da nampak si fatin yang senget. dia sorang je yang panjat sampai atas. haha.



senjakala.


stop waiting for me~



on the road.







we L.O.V.E upsi!



Ok. dah abis. ni je yang aku nak tunjuk. 400 keping jugak yang snap tadi. hoho. jum sambung wat keje. kbai. nyte!

adiOs amigOs~


Friday, June 1, 2012

; One year left (:


ALoha!

sedar tak sedar dah abis dah sem 6 aku di upsi TERCINTA ni. hewhew. cepat sangat masa berlalu. and i have one year left to finish my degree study. O.o. Ekceli 3 tahun kat upsi bukan satu masa yang lama pun. yup! dulu tyme masuk sini, aku memang rasa yang 4 tahun study tu sangat lama. tapi pejam celik pejam celik, ak da nak masuk sem7 and bakal berpaktikal kat skolah. 

minggu depan da final exam and lagi tiga minggu aku akan praktikal. sumpah neves giler and cam tak ready lagi nak mengajar. omai! ehmm, tak payah pikir lagi pasal tu, now i have to focus on my exam jep. since carrymark dapat ciput giler, so kena la struggle lebih sikit. :'( 


entri kali ni aku nak mengimbau balik memory sepanjang aku kat upsi ni. wat entri cam da final year kan? hohoho. al maklumlah sem depan da tade kat sini. tahun depan baru datang upsi balik.



gambar ni tyme aku sem satu dulu taun 2009. *tapi gambar cam zaman 90an kan?* kohkohkoh. ni clas yang paling sempoi. subjek wacana bahasa melayu. lect yang sangat sporting. keje pun tade tension mension. gambar ni tyme kiteorang wat majlis sambutan hari raya.



yang ni pulak tyme aku sem dua. clas english communication I. lect aku ni orang korea tau. so, masuk clas die, tak boleh la nak cakap bm. aku yang pendiam ni makin la jadi pendiam sebab nak cakap je, mesti lam bi. hohoho. clas ni kiteorang wajib masuk public speaking. hura-hara atas stage kes lupa lirik. hewhew. but stil i got a. :)



hehehe. yang ni tyme sem dua jugak. omo, part ni aku paling tak leh nak lupa. aku yang pemalu ni kena berzapin atas stage. kohkohkoh. ni pun sebab terpaksa. tade nya nak sukarela, suka hati nak join. siap salah step lagi youu! oh, kenangan. :)



"ada api, panggil bomba". lalala~ . dua sem aku masuk bomba. sory to say, i hate it so much. 1st, clas bomba hari sabtu, kul 8 pagi pulak tu. ok tu je. hehe. tapi banyak benda yang aku belajar tyme join bomba dulu-dulu. boley naik lori bomba, angkat hos yang berat giler, simulasi malam, camping. best! :) 



tadaa! sem 4 pulak aku main bola jaring. aku bab-bab sukan ni memang zero. da la tak pandai main, malas lak tu join sukan pape. teruk kan? hohoho. satu sem join bola jaring, sampai kuku kaki aku rosak kot. uhuk3. 


ehmm. yang ni pulak tyme sem lepas tak silap. sambutan hari raya plus majlis anugerah kecemerlangan matematik. 


poyo pulak budak baju ijau ni. huu. gambar ni tyme aku join baktisiswa kat sabak bernam. sepanjang duk upsi ni, baru dua kali aku join baktisiswa. hewhew. yee, aku ni memang tak aktif pun. hehe



last but not least, kenangan aku tyme sem 6. praktis to be a good teacher soon. -.- wish me luck guyss. !


adiOs amigOs~

#Qoute



“A friend is one that knows you as you are, understands 
 where you have been, accepts what you have become, and still, gently allows you to grow.” 

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!