Sunday, April 29, 2012

;Avengers Tyme! ^o^


ALoha!

yeaaahhh! arini boleh jumpa my boyfie. sebulan sekali jep jumpa. uhuk3. tapi i ok jerr. :) ermmm, arini memang tade plan nak pegi mane-mane pun. tade rase nak shopping pun. siyes! hohoho. So, aku ngan si rul just tengok wayang, lepak-lepak, makan. ok tu jep. but im happy today. u make my day worth it sayang. ;')

kiteorang tengok avengers. da lame kot tak tengok wayang sesame. first tu aku cam tak nak sangat la tengok movie ni. cam tak best jep. coz aku ni tak suka sangat action movie ni. kalau citer air mata baru layann. hewhew. pangg!! aku nak tengok sebab aku tengok ramai yang post kat fb and twit yang citer tu best. 

mula-mula tengok memang mengantuk, sampai terlena jap. tapi bila dah sampai part tengah citer tu, perghh! memang best giler. ternganga mulut den tengok. banyak kot part yang lawak. si rul gelak sampai bergegar la gegendang telinga aku jap. nak cakap betapa lawak nye. hoho. *melampau*



sebelum tunggu nak tengok avengers, kiteorang lunch dulu kat secret recipe. makan nasi goreng thai lagi. malas nak g food court. crowded giler. and meatball spaghetti for si rul.yummy!




snap first!


blur la pulak. choii!



citer die aku bagi 3 bintang setengah laa. huu. dah abis tengok, kiteorang pegi lepak. borak, gosip.
btw awak, thanz for the shoes. like it soo much!! :)



paksa si rul tangkap gambar. susah betol nak pujuk die. grrr!



feeling hindustan jap. wuhuu. ~



jerawat saje nak interframe jugak. menyampah!



tengok muka awak, nampak sangat tak ikhlas amik gambar. mencikk2. 



u and me~



double like for this pic. :)



again paksa dia amik gambar aku lagi. hewhew. nak suh nampak sampai atas klcc tu. tapi separuh klcc pun tak lepas. 
rul cakap: nak amik gambar sampai atas, jadi hulk pegi panjat klcc tu
aku: grrrr, choii!
mentang-mentang tengok avengers tadi. tetibe jep suh jadi hulk. ;S




ok, dah puas berposing. jum balik kolej. keje berlambak duk tunggu lam bilik tu. hoho XP

adiOs amigOs~

Friday, April 27, 2012

[GAMBAR] We. Us. Ours \^.^/


ALoHa!

Ni je la gambar yang aku cakap nak update aritu. tak banyak pun tapi lambat giler nak update kan. Hewhew! bukan pe, malas nak pegi sedut ngan kawan aku coz sumer pic ni lam kamera die. al maklumlah aku lupa nak bawak kamera cabuk cap ayam aku. hohoho. 

Sabtu minggu lepas, ada bengkel research project kat kampus baru. aim datang bukan nak dengar taklimat sangat tapi nak bergambar. huhu. teruk bebenor perangai den kan. susah kot nak kumpul kosmate ramai-ramai cenggini. jadual tak sama, ngan bizi lagi. nak bergambar pun tak sempat. hurmm






baju biru plus purple. tapi kasut pink. sah mangsa fesyen. hoho



baru aku perasan, tudung yang aku pakai ni tatau kat mana. sadis! housemate pinjam kot. *think positive*



muka tak puas hati sebab tak dapat nak duk kat tengah tu. jelly! 



peace yaw!




now, concentrate to the lectures. wink ^.~

adiOs amigOs~

; Can't wait!



ALoHa!!

tak sabar nak jumpa kakak-kakakku ni! minggu depan dorang dah konvo. And ofcos i will celebrate their big day ever. hehe. 
Congrats korang ^.~

adiOs amigOs~

notakukukakiku: aku lagi setahun setengah nak konvo. argghh, lame lagi. ;'(

; Endless Love ^o^


ALoha!



Really love this story! cam dah tak boleh nak miss even satu episod sekalipun. aku konpem ramai yang suka citer ni. tambah pulak hero ngan heroin yang very the tiptop ni. Omai! im crazy wif this story.

citer dia ala-ala citer korea autum in my heart tu. dah memang sejibik sejibun suda. hewhew. ending citer aku dah tengok kat youtube. even dah tahu ending citer ni sangat sedih but still foloe citer die. 

cant wait for upcoming monday. ^,^

adiOs amigOs~

Saturday, April 21, 2012

We. Us. Ours. :)


 ALoHa!




Entry will be update next tyme. hewhew ^.~

Thursday, April 12, 2012

; kisah aku dan macroteaching ;)


ALoha!

kisah aku dan macroteaching. jum cekidauttt! ^.~
*cumel tak cikgu? hoho*


Hohoho. Best nye duk uma sampai tak teringat nak update entri baru. hohoho *gelak maruko chan*. Biasa kalau balik cuti kat uma, mesti duk goyang kaki, tengok tivi sambil makan super ring. tapi, tapi cuti kali ni tak boleh da nak bersenang-lenang cam dolu-dolu. coz aku kena wat macroteaching kat sekolah. kawan-kawan lain sebelum cuti dah siap wat macroteaching sumer. aku pulak tyme cuti baru nak wat. kesiann betoi. =.='

sumer kawan aku dah post gambar dorang mengajar kat skul. siyes jeles tengok dorang. aku ni pandai ke tak nak ajar anak orang. entah paham ke tidokk benda yang aku ajar. hehe. tapi bila dah mengajar, siyes memang best giler youu! sampai tak nak brenti citer die. hehe.

ada tiga skul yang dekat ngan uma aku tapi sanggup pegi skul jauh-jauh. sebab kawan aku wat sekali kat situ. punya la penakut kan. hehe. drive sejam jugak nak sampai sane. nasib baek dua hari je kena pegi. kalu seminggu, malas la jugak nak drive pepagi buta. and nasib baek jugak ayah kite tolong isikan minyak. yuhuuu! duit lunch pulak mak yang kasi. untung tak kite? hehehe.


first day pegi skul tak kena mengajar lagi. just jumpa cikgu bincang nak ajar form berape, topik ape. guess what? aku just kena ajar math form 1. heaven kan? dapat lak tajuk decimal. mak aii, memang senang giler la citer die. makin tak sabar ni nak mengajar. huhu. pegi ari ahad, cikgu suruh ajar ari selasa. ngan rph tak buat lagi, abm tak tahu nak guna ape. kalut jugak la. tapi aku wat coooll jep. orang lain seminggu nak siapkan rph. tapi aku sehari dah complete. hebat tak? haha. tak tahu la kena komen pe ngan lect nanti. takutnyeee =.='




balik uma, target siapkan sumer sekali ngan rph and abm. sebab selasa dah kena pegi mengajar kan. bersepah giler bilik ngan kertas bagai. aku dah bajet student form1 memang dah sah akan wat bising lam kelas. so, aku dah bungkus lolipop, coki-coki, ceklat bola, snek apollo. hehe. rasuah sikit. hewhew


*candle princess* panggg!

kul 11.40 kena mangajar tapi kul 9 dah terpacak depan skul. hoho. bukan ape, kena la ready awal-awal. kul 11 lutut aku dah ketar-ketar. cuak kot. sebab dah pakai nametag, murid yang lalu tepi aku, mesti bagi salam. what a good feeling! :'). pastu aku siap dengar lagi suare dorang cakap eh cikgu ni cumel la. wowowow. kembang kecut hidung gue. hahaha =D


ni la student form 1 Arif. mula-mula masuk sangat susah nak control dorang. bising tahap gaban. sampai hilang suare la citer die. ni baru dua period. kalau sehari, seminggu, sebulan? ohh noo! tapi dorang sporting la. tanya soklan terus angkat tangan nak jawab. daebak!

ok, nak gosip sikit ni. budak yang belakang aku pakai baju ijau bersongkok tu kawan-kawan die panggil hulk. aku nak tergelak tyme tu. mentang-mentang die kecik, ada jep nak buli die. teringat zaman skul dolu-dolu, aku memang banyak gelaran stat skul rendah sampai form5. jaat betoi dorang! huu.

dah abis clas, aku bagi makanan kat dorang yang aku bungkus semalam u. pastu suh komen pasal pengajaran aku aritu. owh, sumer bagi komen positif la sebab dah dapat makanan kan. hehe. tak la, dorang jujur ok. ;)

pengalaman mengajar memang very the best la. tiptop! tak sabar nak practical. wuhuu. wink ^.~

adiOs amigOs~

Wednesday, April 4, 2012

; Kami tauke egg tart ^.~

ALoha!

Dah 1.00am pun stil lagi ade mood nak mengupdate blog. tapi bila nak stat wat keje terus mood lari tak nak dekat ngan aku. sadis! ok, pas siap update entri ni, kena sambung wat keje. janji! *poyo* :)

woott. wooottt. aku sekarang dah ada bisnes baru tau. kalu orang lain sibuk duk jual tudung 2 3 tone la, jual baju la and so watsoever. tapi aku ngan housemate aku lak jual egg tart. siyes sedap weh! btol-btol ni. *muka siyes tahap gaban* tak sampai dua hari kiteorang da dapat collect lam 60hengget. not bad la kan. baru je stat jual da dapat sambutan yang very da happening.

ekceli kiteorang tade plan pape pun nak jual egg tart ni. first tu saje jep buat tuk makan. tapi terlebih buat sampai nak termuntah makan egg tart ni. pastu housemate aku cakap why not kite jual je. so tanpa pikir panjang terus packing then try jual kat umah aras kiteorang je. tak sampai 5 minit, dah abis jual. woow! daebak giler. so, esop tu terus kuar modal beli bahan-bahan and wat banyak-banyak. as expected, again egg tart kiteorang licinn. sampai tak sempat nak merasa dua tiga bijik. ramai betol yang suka egg tart kan.

so untung yang kiteorang dapat terus pergi makan pizza. hewhew. pe salahnya kan? bukan nak bisnes betol-betol pun. saje hilangkan tension wat esaimen. so berbekalkan untung 60hengget kiteorang terus pecut dinner kat pizza. jum ikut sekali! :))



jeng jeng jenggg! here our egg tart. murah je kiteorang jual. sebab tu ramai yang beli. tambah lak yang jual tu sumer cun melecun ! ;)


duit hasil jualan. siap ada tabung jualan lagi. hewhew. lalalaa ^.~




tauke 1 : nad - tukang uli tepung
tauke 2: atin - tukang packing egg tart




tauke 3: ana - tukang wat adunan
tauke 4: diha - tukang kacau air gula + telur




malam ni free je makan pizza. penat lelah wat egg tart dapat bayar pizza. ok la kan? :)




jum mamam! bismillahirrahmanirrahim.




sedaya upaya mencuba tuk senyum bila pizza penuh lam mulut. kohkoh




see! licinn. sikit pun tak membazir. anak sape la ni~ :)




perut kenyang hati senang. jum balik!




sempat bergambar tyme nak balik. cam tade keje nak wat kan. hewhew

















dah abis citer pasal egg tart. jum sambung wat keje balik. daa uools. sleep tight, sweet dream. :)

adiOs amigOs~




tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!