Saturday, March 31, 2012

; Selera Orang Ganung! :))

ALoha!

Selamat datang ke rancangan Jalan-Jalan Cari Makang! huhu. Baru jep nak stat wat keje, tapi since arini cuaca panas menyengat, tambah lak baru ciap melantak sepinggan nasi. So mata dah stat wat kuyu dia mintak nak tido. aihh, tak leh! sebab pagi tadi aku da bangun lewat. nggak boleh dibiarin dong! hewhew

cane nak segarkan balik mata yang kuyu? ahhaa! ni la jawapannya. jalan-jalan cari makan. siyes meleleh air liur sampai ke lantai tengok makanan kat bawah ni. kali ni kita tengok makanan yang femes kat negeri kelahiran aku, senyum sokmo, tranung! :))

cekidautttt!



sate ikan

ni makanan tak ketinggalan dek zaman. kalu dolu2 sebatang pakcik tue jual seposen. tapi sekarang dah naik seposen lagik. menyampah kan? makan spuloh cucuk konpem takkan kenyang. hewhew. siap ad kuah manis kuah pedas lagi ko!



Char kuew teow

udang tu menggoda giler kan? huu. ni salah satu makanan fevret aku. yummy!



ikan patin masak tempoyak

pehhh! lauk ni la paling kaw di alam semesta. bukan kat negori je femes, kat ganu pun femes ok! lagi kaw tau!


kerepok lekor

makanan rasmi orang ganu. even dah sumer tempat ada jual kropok lekor tapi kat ganu jugak yang sedap. betol2 ni. tak tipu, tak tipu.. :)



kuih bengka ubi

kuih ni manis tapi sedap jep. wat minum petang. sambil tengok tivi. hehe


rojak ayam

siyes da lame giler aku tak makan rojak ayam. dap nye! kat sini tade jual pun. kena carik kat ganu jugak. bagi sape-sape yang tak penah makan, rojak ayam ni ada mee kuning, kuah kacang, ayam, telur plus ngan cekodok. masyukkk!




satar

satar ikan. sedap kalu makan tyme ngah berasap lagi. pehh!




ikan celup tepung
yeye! aku baru jep makan ikan celup tepung ari tu tyme lepak kat pantai. ikan celup tepung kena makan kt tepi pantai jugak baru sedap. makan kat uma tak masyukk giteww. hoho



nekbat

kuih ni cam kuih bahulu jugak. cumer bila pekena ngah kuah die tu baru manis. tyme bulan poser memang femes kuih ni. nanti nak suh mak tolong buatkan la. hewhew



ok, dah abis. kalu aku nak taruk sumer makanan yang femes kat ganu ni memang tak abis la. hewhew.dah tak nantok dah. jum wat keje. wink! ^.~



adiOs amigOs~

Thursday, March 29, 2012

Kisah aku, dia dan kelantan :)



ALoha!

hyep korang! aku baru jep sampai Tanjung Malim pagi tadi. sampai kolej 8.50am terus bersiap pegi kelas nak jawab kuiz. da la tak study langsung, tak sempat kot. daebak tak kite? :) 3 hari 2 malam kat kelantan. hepy, penat sumer ada. Aku temankan si rul berkonvo kat sane. sanggup ni ponteng kelas nak temankan kekasih hati. ececece. panggg! ^^. ekceli, aku turun kL petang selasa lepas kelas. Kalau rabu lak, memang aku heaven since aku memang cuti ari tu. hewhew. so, aku just ponteng ari kamis tu jela. sehari je pun, bukan spuloh hari, kire ok la kan? ^.^

malas nak intro panjang-panjang, jum tengok gambar yuk! *gambar banyak jep, tapi gambar yang ada muka aku sangat sikit. tetibe kena jadi fotografer tak berbayar si rul. hampeh! *kidding* c(=




teka saper lam pic ni? hehe. ni la nyrah rara tu. cumel kan? at last, boleh jugak aku jumpa ngan die. aku paksa jugak rul bawak aku jumpa ngan die. tQ nyrah bawak kiteorang makan malam tu. memang tiptop! sampai menjilat jari ^^




and thanx jugak kat awak sebab belanja makan malam tu. haa! lagi satu thanx belikan kite tudung baru. hewhew




pagi tu lam kul lapan, kiteorang fly to kelantan. baru jep nak lelap, tup2 dah sampai. puii




hehe. tengah syok snap pic, ada jugak orang yang nak interframe samer. senyum sikit kakak :)




yang ni dah masuk citer ari kamis. citer ari rabu tak menarik pun. aku just teman die daftar and tunggu rehearsel. sangat lame ok! dari pagi sampai ke petang aku aku kat poly. malam tu tido tak hengat dunia ar. huu. pagi kamis, sebelum kul lapan, kiteorang dah terpacak kat poly. event tu stat awal. tak sempat pun nak breakfast. sadis. -.- btw, ensem tak bf kite pakai jubah ijau tu? hehe




motif gambar ni? tu ha si rul naek pentas amik sijil. siyes aku sebak tengok die tyme ni. :')




abg wit papa and ibu. *pic credit to me* hoho




yeay! boleh jugak amik gambar dengan dia. our sweet memories! :')




wit his gurlfren. i tak kisah pun u amek gambar ngan pompuan lain. coz im ur truly gurlfren . ^.~




tyme ni aku da stat jadi fotografer tak rasmi si rul. cian kena buli. sekali amik gamabar, limanam bijik kamera aku kena snap. uhuk3




boleh bayang tak posisi aku tyme amik gambar ni? meniarap? mencangkung? menduduk? melutut? =.=




not bad la kan aku snap? hehe :)




petang tu sebelum balik kL, kiteorang pusing-pusing kelantan dulu. lepak kt pcb. besh giler makan sotong celup tepung, ikan celop tepung, keropok lekor. dak errr! minum lak ngan air kelapa. masyukk!




ehem2. *wat batuk*




l.o.v.e

dah abis citer. malas nak taruk gambar banyak-banyak. nanti lambat loading. hehe. lagipun, gambar si rul je banyak. biar die upload sendiri. hewhew. kul spuloh malam, kiteorang fly balik kL balik. happy memories ever :)

adiOs amigOs~



notakukukakiku: thanx cyg for the perfume. :) really99 like it. XP

Monday, March 26, 2012

auuwww! siyes cumel giler :)


ALoha!

jum tengok kat bawah!

:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:




jeng jeng jeng! *drum sound*




ada orang wat banner kat kite la. suka nyee kite. siyes cantik. sebab tuan pun cantik kan? hehe Pangggg patplohlapanjuta kali.! even aku jarang update blog sekarang but doesnt mean aku tak jenguk blog aku, bw tu dah rutin aku setiap hari. hewhew ^.^

nak tahu sape tang baek hati wat banner ni? mestilah budak cumel kiut miut ni. -------> NYRAH RARA. cantik kan? sebab aku kawan die, free jep dapat banner. hoho. sape nak jugak, try la mintak kt si nyrah ni. boleh die tolong wat kan.

mane tahu si nyrah sekarang berbisnes tudung dah bertukar lak nanti berbisnes banner blog. no one knows. hoho.

hope esop dapat jumpa die sebab aku dah booked tudung ngan die. :)


adiOs amigOs~

Saturday, March 17, 2012

; My Cousin's Big day!


ALoHa!

FYI, aku baru je sampai tanjung malim. semalam aku ke kajang sebab nak attend wedding kazen aku. kalau ikutkan hati, memang tak terasa pun nak merajinkan diri pegi kajang. da la petang semalam kelas full sampai kul enam. pastu balik rushing tukar baju sumer, nak naek bas kul nam setengah pulak. pehh, memang takkan la aku nak pegi kan. tapi satu-satunya sebab and alasan aku pegi jugak even badan tak larat giler is family aku datang jugak. rindu nak jumpa mak abah n sisters aku. terubat sikit la rindu nak jumpa dorang. rasa sebak tyme ayah aku anta kat ktm tadi. aku tak leh nak ikut balik tganu. bulan depan baru midsem. uwaaaaa!!

haaa! aku nak citer pasal aku naek train malam tadi. even dah out of stori wedding, aku tak kira sebab erhhh! aku tak penah naek train sedahsyat cam aku naek malam tadi. siap ada kes ragut lagi tu. sebelum ni penah dengar-dengar je kan, tapi yang ni berlaku depan mata sendiri. memang dahsyat. ngeri teruk korang! siyes cakap. dengan beg berat, tak boleh duduk, pastu sampai umah kazen aku ramai giler orang. dah memang adat malam wedding camtu. and for sure la aku tak leh nak tido sampai ke pagi. tolong wat keje sikit pastu bergosip ngan adik and kakak aku. hewhew.

ingat nak stay lagi satu hari tapi adik aku skul esop and aku pun ngah bizi ngan tesis yang belum stat pape, so aku balik arini. arap-arap malam nanti da slow stat wat keje. aminn. hehe. jum tengok gambar. aku taruk sikit jep. hehe. and ofcos la banyak ngan muka aku jep. ^.^. cekidauttttt!




me and my adik bongsu. up to uOls nak tgk kiteorang kat depan or kazen aku kat belakang. hehwhew. FYI, kazen aku yang pompuan tu. 26 this year. kawin dengan kawan skul die. swit tak? :)



odw to bilik pengantin. sumer bilik kat tingkat atas, so pengantin kena naek tangga sikit la nak masuk bilik dorang. huhu




introducing to u, tempat makan-makan. umah paklong aku kawasan uma die memang luas, so banyak jugak la khemah yang die pasang.




snap ngan pengantin baru. laki kazen aku nampak cam a bit skema sebab doktor. doktor memang skema kan? hewhew *tengok aku dah ubah cara pakai tudung sebab tak selesa sangat.^^*




the hantaran.




we are sisters!




baru jumpa adik aku yang satu lagi kan. dia sakit perut tapi bila dengar makanan dah siap hidang, elok jep turun bawah makan. hoho




lepas siap sumer, terus tukar baju. sebab tak sanggup aku nak naik train yang sesak tu pakai baju kurung. hehe. ni muka je nampak hepy tapi hati sebak sebab nak kena balik tanjung malim. uwaaa!


adiOs amigOs~

notakukukakiku: hujung bulan ni teman my boyfie berkonvo pulak. cant wait for that moment!



Tuesday, March 13, 2012

; Ber'AIS' di pagi seLasa (=

aLoha!

Hye koranggg! dah lame giler aku tak update entri baru kan? bizi kah? Ohh, tidak sama sekali. even esaimen datang bertubi-tubi kat aku, but stil aku belum sentuh pape lagi. memang dah terbukti aku ni bakal guru yang pe'rajin' kan? tehee.

Bila dah masuk sem 6 ni, jadual clas aku cam da tak pack cam dulu-dulu. ari rabu, sabtu and ahad aku memang dah heaven kat uma sebab memang tade clas. ari lain ada clas sebelah petang jep. so lately ni makin menjadi-jadi pulak tabiat tido aku ni. selalu jep bangun lewat. aii, bila la nak berubah ni? =.='

arini aku ber'AIS' kat kampus baru. AIS stand for "Accounting Information System". hewhew! tade keje sangat so kiteorang pun bergedik nak snap gambar. alarr, kenangan tak salah kan? ^^


aku sorang jep yang cam over eksaited. sobss --.--



ayuh kita ber'AIS'!!



tak ramai pun student clas kiteorang. ramai-ramai tak best kan? bising jep. hoho



wall frame. cun tak? ^-^



we, us, kami. :)




silauunyaaa. -.-



steps to UBS lab.





adiOs amigOs~

notakukukakiku: sory entri cam entah pape jep. menaip kul 2suku pagi. biasala kan. huu. weekend ni off to kajang for my cousin's wedding. cant wait! :)

Tuesday, March 6, 2012

Wordless wednesday - my short wishlist





Arini tade entri panjang patlima muka surat since tajuk dah wordless wednesday ryte? hewhew. got to go guys. nak ciap ciap pegi kampus. daa! ^.~

adiOs amigOs~



*notakukukakiku: nak cam irine jugak. hoho. XP

Friday, March 2, 2012

; A baby step to be a teacher :)



Tak sangka aku bakal melangkah ke dunia baru. "teaching world". kalau dulu aku ke sekolah untuk belajar dengan cikgu aku, tapi sekarang aku akan ke sekolah semula. Bukan untuk belajar tapi sebaliknya. aku akan mengajar. Oh. i am teacher to be. *sebak*

; meet my new campus ^.~

ALoha!

haii uolls.. im back. sekarang dah nak masuk minggu ketiga sem6. minggu duani boleh tahan la bizi nya. tapi boleh jep bangun kul sebelas pagi. hewhew. biasa la kan, orang yang suka tido ni akan cari jugak masa tuk die habiskan dengan tido. hehe. tadi lect aku cakap suka tido pun satu bakat ok! sebab tade pe yang boleh buat, pandai tido jep so tu pun dikira bakat la. ^.^

ok, entri kali ni aku nak tunjuk kampus baru aku kat korang. kampus sultan zainal abidin *if im not mistake la* hehe. kampus baru ni memang sangat jauh dari kampus utama yang ni dekat proton city. excited jugak la tyme pegi tengok. aku bukan suka suka hati merajinkan diri pegi melawat kampus baru tu tapi ada keje nak setel. dah alang alang kat sane baek aku snap gambar kan. hehe


this is my faculty. kampus baru ni belum fully complete la. baru berape faculty jep yang dah pindah kat kampus baru. fakulti aku saje dah ada 6 blok. setiap jabatan ada satu blok. daebak tak? hehe. and jabatan math kat blok 6. blok paling hujung. kesian T_T




cantik kan view die? boleh nampak bukit besar. cantik.



yang ni aku tak pasti fakulti pe. tak sempat nak tilik satu satu. penat kot cari bilik lect aku. huh




berhenti rehat jap. penat berjalan. *cam besar sangat la kan* :)



nun jauh di sane blok jabatan math. color merah. pink tade. hehe








gambar lam toilet tu sudah pasti. hoho. toilet memang bersih giler ar. tiptop. nak membuang pun sayang. =D


k la korang. tade pe sangat aku nak citer. saje nak taruk gambar kampus baru aku. tehee. da isyak, jum semayang :P

adiOs amigOs~

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!