Sunday, February 26, 2012

release tensiOn!

ALoha!

Woottt. wootttt! lame giler dah kan tak mengapdet blog kesayanganku ini. hewhew^^. dah seminggu aku kat tanjung malim yang 'tercinta' ni tapi malas la nak update entri baru since kena attend kelas yang berlambak and mood pun jadi tak tentu hala. kejap sedih, kecewa, geram, benci. semua menjadi satu bila malas menguasai diri aku. hoho. aku pun tak tahu nape aku malas sangat nak belajar sem ni. maybe sebab aku dah nak melangkah ke dunia baru kot. dunia perguruan. tolonggg! aku memang tak ready lagi nak ajar anak orang. T__T.

minggu ni aku ada microteaching. pun belum ready pape nak present. ehmm, lagi minggu ni aku kena pikir objektif for my tesis. esop aku baru sedar yang aku ada kelas minor financial accounting. lecturer ada bagi tutorial soklan buat kat umah tapi sikit pun aku tak sentuh lagi. omaai! see! ketara giler kan sifat pemalas aku sem ni. kalau ada award top 5 orang paling malas konpem aku la orangnya. uhuk3^.~

tapi bukan tu yang aku nak stori sekarang. tu mukadimah je dulu. panjang bebenor kan? hewhew. semalam aku turun kL becoz nak release tension yang aku rasa cam nak pengsan dah tau. for sure la aku pegi jumpa my bf. hehe. baru jumpa dia awal bulan aritu tapi sekarang dah jumpa lagi. biasa aku ngan dia jumpa sebulan sekali jep, kali ni ter'advance' pulak sampai jumpa dua kali. hehe. takpela kan sekali sekala jep jah oi!

tak nak cakap panjang panjang. moh tengok gambar ciput aku ni. ^.^


sampai jep kL, terus pegi ts. tunggu si rul kat situ jep. aku pegi ngan wany and biha. kebetulan dorang nak pegi jugak. aku follow je la. hehe



takkan nak tunggu je kot kan. baek aku pegi isi perot aku yang memang dah bekeroncong berzapin berinang ni dulu. and this is my lunch.



this one for biha :)



and this is wany's. ^^



  1. menunggu makanan dengan sabarnya. *lam hati Tuhan je tahu betapa laparnya diriku ini. ahaks!*
  2. nyum2. mocha ice blended for me.
  3. at last, boleh jgak makan. aummm
  4. bahagianya saya. errggghh! alhamdulillah :)


yeayy! akhirnya, beli jugak novel. kali ni aku nak tukar angin lak. nak bace novel omputeh. taknak dah bace novel alaf21 and buku prima. boringg~ pangg! :)



Thanx cyg anta kite balik tadi. lebiumore!


AdiOs amigOs~

Friday, February 17, 2012

[GAMBAR] Vanilla Coklat ^__^


ALoha!

Sape suka tengok citer ni? sila angkat tangan macam saya. hehe. sweet giler kan citer ni uolls as sweet as their title "Vanilla Coklat". ^_^

Kalu aku nak wat review citer ni pun aku rasa sumer orang da tahu kot since citer ni dah separuh jalan dah kat tivi. hewhew. aku suka both hero and heroin citer ni, Aiman Mentor and Izara Aishah. FYI, Izara have same birthday with me tau. huu. but she two years younger than me la. hoho

sekarang citer die tengah konflik. si kamal yang aku benci giler tu [hehe, tak pasal pasal kan? ^^] nak robohkan mahligai amir ngan zara. mencik!! dah la dorang baru jek berbaik baik. falling in love with each other. tapi ada je yang nak masuk jarum and lagi konflik bila parents dorang pun dah tak suka each other. siap suh cerai berai lagi. huh! tak sanggup nak tengok new episod selasa ni. -__-

tapi aku boleh tengok kat tonton jela since dah kena balik uni malam ni. uhuk!










Special made for u :)



Special made for u dear,
one of your birthday present,
hope we will happy ever after. :)


with love,

dyana.


adiOs amigOs~

notakukukakiku: entri paling pendek dalam sejarah. huhu. dengan alasan gua tade mood nak taip panjang panjang sebab malam ni last nite tido kat uma. uwaaa!

Wednesday, February 15, 2012

; Hasil tangan mamaku . Ohsem!



ALoha!

Petang tadi tade wat pape, so aku kuar depan umah tolong tengok mak aku siram pokok bunga. hehe. mak aku memang seorang yang gila bunga. jum jejalan tengok sekitar uma aku nak? :)


sebelah sini tade bunga sangat. memang sengaja biar lapang. boleh main badminton petang petang. hehe



but another side ada taman mak aku punyer. hehe. memang tak secantik taman umah orang kaya kaya kan, siap ngan kolam air pancut bagai. tapi aku suka sebab ni hasil tangan mak aku.
love u mak!
rumah pokok tu ayah aku wat sambil berdiri jep bagi mak aku. tak payah beli. jimat tak kiteorang? #hagemaruhageda. huhu^^



mak aku cakap ni pokok setahun sekali. tatau la kalu mak hentam kromo jep. hehe.



adakah para para sakura? purple dingin lavender? aahhh.!



yang ni aku tak tahu pokok pe. tapi tantek kan? daun pink teww. :)



pokok daun merah [bukan nama sebenar^^].
dah besar sampai tak nampak pasu kat dalam tu.



Nah.. berderet pasu bunga kat pintu umah. keliling umah penuh ngan bunga kertas. cun tak? hoho



yang ni pulak kat tepi umah. mak aku tibai jep tanam camni. hoho. kaktus kat tengah tengah bunga. ko hado? ^.^



bunga raya pun ada jugak. tapi taste mak aku sama cam anak die. suke color pink. so tade la bunga raya merah makngah kat umah aku. hewhew



kaktus pun mak aku kumpul jugak. tapi tak banyak sebab kaktus ni sensitif sikit. tak boleh siram setiap hari. esop aku nak teman mak pegi beli kaktus. :)



one of my mak fevret is pokok keladi. bagai mencurah air ke daun keladi. huhu. *tetibe.
[see, ari dah gelap. tyme magrib pun duk luar umah lagi. aihh]




kalu nampak bunga camni, dah sah la memang umah aku. konpem tak sesat sebab umah aku tepi jalan jep. hehe



And this is my mom. guess how old is she? #drumsound! hehe. mak aku da 51 taun ni. but stil comel lagi kan. and kecomelannya telah diturunkan kat aku. hewhew. :D

adiOs amigOs~



notakukukakiku: Arini dah kamis. so, lusa aku dah kena balik Tanjung Malim. siyes tak suka. mencikkk!!!:((

Sunday, February 12, 2012

Almost 3 years as UPSI student =')



ALoha!

Dah berape hari aku bukak portal sebab nak register sem. dia cakap 12hb dah boleh register tapi tade pun. adakah aku sungguh bersemangat nak belajar? pegi balik class? ohhh, tidak sama sekali. aku just taknak sejarah berulang jep. sem lepas dah menggigit jari terpaksa bayar 30hinggit coz tak register sem. sehari spuloh hinggit, 3 ari baru aku sedar dah lepas date nak register, so 30hinggit la melayang ditiup angin. tapii arini aku dah selamat dari kena denda. hehe^^.



"registration completed. thank you. current academic semester: 6"

yupp! aku dah daftar. tapi nanti kena daftar subjek lak. minggu ke lima semester. dah terpahat kemas dalam otak aku tarikh daftar subjek. hehe. fobia aku ngan benda alah ni. aiyo! Lagi seminggu aku akan melangkah ke semester 6. kejap je kan masa berlalu. aku ingat lagi tyme daftar masuk uni dolu dolu, aku rasa nak habiskan empat tahun tu mesti lame gilerrr tapi tak pun. 14minggu satu semester kejap sangat. kalu dapat banyak esaimen lagi cepat masa berlalu. So, to my lecturer, bagi la banyak banyak esaimen kat kiteorang sem depan ok! ^^ #tangankebahumatakeatas.

pikir pikir balik, pe la sangat jasa aku kat uni aku. sikit sebesar kuman pun tade. langsung tade ok! orang lain join program sana, program sini. tapi aku duk goyang kaki layan citer korea dalam bilik. sungguh tak bertamadun kan? hoho. kalu weekend, orang lain amik kesempatan pegi camping la, daki bukit la dan sewaktu dengannya. aku pulak duk membongkang tido atas katil. hehe. teruk betol la. *rahsia dah terbongkar*




Ni la subjek yang aku amik sem depan. tak nampak pape pun kan? *klik untuk tumbesaran. ehmm, tak payah la. arini aku rajin sikit. meh aku list kat bawah eh sayang sayang sekalian. *masalahnya, ada orang nak tahu ke? ahh, lantak. aku nak tahu! ^_^

  1. research project
  2. pengajaran, teknologi dan penaksiran 2
  3. perakaunan kewangan 2
  4. kurikulum pendidikan perakaunan
  5. sistem maklumat perakaunan
sem depan memang tade langsung subject major. aku bukan lagi math student tapi account student for next sem. haha! aku sengaja menempah ke'pengsan'gan amik tiga minor sekaligus dengan alasan final year nanti subject minor tak menganggu lagi hidup aku. siyes aku tak suka belajar akaun bagai ni. sem 5 aku tak dapat 4flat sebab subject account ni. eh, aku belom bagitau lagi pointer aku kan? aku dapat 3.96. syukur sangat ya Allah. aku harap sangat pngk aka overall pointer aku lepas 3.75. sekarang baru 3.72, aku nak dapat first degree sekali lagi dengan alasan aku tak nak bayar ptpeterpan teww! hehe. 36ribu oulls. tahun bila la nak habis bayar. doakan aku dapat 1st class degree ok! ^^. so, what to do? belajar rajin rajin la :)

masak oh masak! dua subjek 6jam kredit. aduyai. ahhh, malas ar aku nak pikir. baek aku menghabiskan sisa sisa cuti aku yang masih berbaki seminggu ngan berehat dengan tenang kat uma kan? hehe. daa UollSs!

adiOs amigOs!

Saturday, February 11, 2012

Suka duka lima tahun bersama : Happy Anniversary sayang :')


*p/s: entri jiwang karat, taknak muntah hijau tak payah baca :)


ALoha!

11 Februari 2007. Tak sangka lima tahun dah berlalu. how time flies o.O Means dah lima tahun aku bersama si dia. happy anniversary to my twinkle of my eye and the person who i love from the bottom of my heart!, Mohd hasrul hasnan. you've been an awesome boyfriend, guide, support system and ofcos my bestfriend ever. A zillion thanks for being there for me! my love for you will never cease and for sure you'll owez be the one for me! After all, you'll share all you have with me rite? tehee ^^ *mood: speaking london* :)





Soo eksaited nak wat entri ni sampai terawal sehari. hehe. tape je kan? i make this entry special for you. this is our memories sayang. terlalu banyak kenangan sampai tatau nak citer per. tehee. maybe nebes kot. *nebes la sangattt ^^. awak, saya pasang lagu jiwang tau nak tulis entri ni. yupp.! mood: what are words :') kita tak cam kapel laen yang tiap tiap hari jumpa, belajar sama sama. kita tak cam dorang, kita jauh! jumpa sebulan sekali pun susah tapi saya dah biasa awak pun sama kan? "distance never seperates two hearts dat really care". im trust you. dats it. sebab tu kita kekal sampai sekarang. Saya tak marah dengan sapa awak berkawan, saya tak control hidup awak im an easygoing person. kalau orang lain mesti merajok spuloh hari spuloh malam bila bf dorang kuar lepak ngan kawan kawan pompuan. tapii saya tak kisah sebab tu kawan awak but im your lover. kalau merajok pun, saya merajok tak lama kan? dua jam dah ok balik. hehe.

saya happy tengok ramai kawan kawan yang olredi engaged, ke jinjang pelamin pun sudah. awak tanya saya tak teringin ke sumer tu? tipu la kalu hati saya tak terdetik langsung kan? siyes saya jeles ngan dorang. but im not ready yet. a lot of commitment bila kita melangkah ke dunia tu. saya dah bahagia camni. tunggu habis belajar dulu, balas jasa mak ayah baru pikir pasal ni. awak the only one anak lelaki lam family awak. awak dah banyak tanggungjawab. family are more important than me. pasal saya awak tolak ke tepi dulu. ada jodoh tak kemana jugak kan? saya harap saya la tulang rusuk kiri awak. :'( . saya boleh tunggu dua tiga tahun lagi. hehe. dua jam nak kawin pun boleh tunang lagi. satu hari dapat dua cincin, how cool is dat kan sayang?





kita memang sehati sejiwa. tapii bab makan kita memang tak sehaluan. tehhee^^. pe yang awak suka makan sumer saya tak suka tapi pe yang saya suka awak pun suka. awak paling tak suka makanan yang pedas, kalu makan alamatnya menangis la kan? hehe. awak tahu sumer fevret food saya. awak, saya tak suka makan sayur, pasni jangan paksa kita makan sayur lagi tau. and setiap kali kuar makan, mesti saya makan tak habis and awak mesti tolong habiskan. hehe.

awak, thanx tau sebab awak sentiasa ada dengan saya. tyme saya hepi, sedih, takut etc. awak tempat saya luahkan sumer problem saya. saya sakit kena gigit nyamuk pun stil bagitau kat awak. #melampaugiler. And awak tak penah jemu tak penah bosan dengan saya. saya cepat melenting, selalu sakitkan hati awak. sory tau! nanti saya belanja aiskrim nak? ^_^. and sebab awak jugak saya semangat nak study and make my parents proud wif me. saya dapat pointer teruk, awak bagi semangat kat saya not to easily give up and sem ni my pointer improve very very well. mak pun tersenyum lebar tyme dapat tahu result saya. thanx awak!





awak suka nyanyi depan saya. lam kete, awak tak bagi saya pasang lagu kuat kuat sebab nanti tak dengar sore awak yang 'sedappp' giler tu kan? hehe. awak, ingat tak lagi our first song? kalau tak ingat, konpem awak dah tua! huu. kita minat lagu yang sama kan sayang? saya rindu awak main gitar depan saya. nak lagi boleh? O.o

k la awak, saya dah lapar taip entri panjang kat awak ni. #kidding ^^. hope we will last forever. love u always sayang. :'). and again, happy fifth anniversary.!

adiOs amigOs~


Saturday, February 4, 2012

; With my Lover. #happy ^_^



Assalamualaikum sumer :)

Arini dah tade nak helo2 bagai sebab arini hari Maulidur Rasul, hari yang mulia. Perbanyakkan zikir dan selawat kepada rasul kita, Muhammad S.A.W. So, kesempatan ini aku nak ucap salam maulidur rasul 1433h kepada sumer umat Islam di serata dunia. hehe.

Finished with the intro. Now aku nak stori pasal..... *drum sound*. Semalam aku kuar ngan en pakwe. tehee. tak ke mana pun just pegi tengok wayang, shopping sikit, mamam pastu balik. Pagi pagi lagi kiteorang da kuar sebab almaklum lah dah lame tak jumpa, rindu membuak buak la, menusuk sanubari, jantung, hati, pancreas sumer. kohkoh. O.o Kalu tengok wayang kat terengganu tercinta ni, tade tempat lain lar selain Mesra Mall. So, drive la sampai sane. since memang tak terkira dah berape kali aku pegi sane,so tempat yang jauh terasa dekat jep tambah tambah lak pegi ngan bf. pejam celik pejam celik dah sampai. hehe. semangat sangat duk stori mori ngan bf aku. hoho

Dah lame kot tak jumpa ngan si rul aku ni. beribu batu jarak memisahkan kami. *ecece, ayat cam lirik lagu tak? ^^. dua hari sebelum dia balik aku dah plan ni nak tengok citer pe. mula mula tu ingat nak tengok sumpahan kum kum. cam yang aku citer dalam entri sebelum ni. tapi terasa tade mud lar pulak nak tengok citer hantu bagai ni. wat penat anak tekak cumel aku je duk jerit setiap kali antu die muncul. pastu aku tengok review citer Chronicles lam tivi. Peh, memang best citer die. kalu action movie konpem melopong mulut tyme tengok citer die. tapi lain yang di plan lain pulak yang jadi. Sampai sane, aku tetibe nak tengok Journey 2: The Mysterious Island sebab citer 3D. hehe. yang the rock is cooking berlakon tu. terasa lebah betul betul depan mata. "when the big is small and the small is huge" :)

Dah habis tengok movie, kiteorang lunch kat awana then lepak lepak kat pantai, my favourite place. tengok pantai, terasa lapang dada, tenang jep. segala problem terbang bersama angin pantai. huhu. Lepak ngan si rul memang bes. he totally make my day superb and im feel happy all the tyme. thanx cyg. ^^

And arini aku jumpa dia lagi. Lunch kat mcd sambil continue stori yang tak habis semalam. hehe. esop die dah balik. dada cyg. lagi 6 hari anniversary kiteorang yang ke lima. ^^



Nun jaug di sane, dats my boy. my rotiboy. :)



Breakfast with teh tarik @ rotiboy. teh die pahit tapi bf ak cakap sedapp. aku: ???



im on the giant chess. wink^.~



ok, dah sampai pantai. terengganu memang femes dengan pantai nye. awesome!



bersantai sambil tengok ombak. feeling ombak rindu jap. hehe



Pehh, faizal tahir teww. haha!


aku pun nak feeling retis jugak. kohkoh.

dah abis stori aku arini. petang nanti, nak makan abc and goreng pisang. bess! mak aku cakap abc die sedap giler. so, nak try jugak la. huu. daa uolls!

adiOs amigOs~

Thursday, February 2, 2012

; Here the things..

HeLo peeps!

Arini aku kena pegi skul adik aku. Ade majlis pe entah. aku tak amik tahu sangat. juz teman mak aku jep. well, mak aku kan mem besar, so aku la jadi driver setia die. hehe. Odw balik tadi aku singgah psi jap sebab nak menghabiskan BB1M tu la. orang laen da abis dah guna. kan. tehee. tapi tadi aku juz guna seratus jep. beli stationary sumer. buku satu pun aku tak beli. bukan sumer yang aku punyer pun. yang adik aku lagi banyak. tak kisah sebab memang aku nak belanja die. ehmm siyes tatau nak cakap pe dah. hehe. scroll bawah tengok gambar je la kan. cekidaut jum.


Wink! ^.~



Mem besar. pagi tadi dah bebel kat aku sebab lambat mandi. sejukk la ma. *.*



sumer wat muka ketat masing masing. malas nak duk lam dewan dengar ucapan sampai nantok mata, so kiteorang duk amik angin kat luar jep. sempoi :)



saje nak try pakai tudung cam dian pelangi tu. tapi langsung tak jadi. aku bantai jep pakai ni. hehe



Adik bongsu aku. dia dapat transfer mrsm laen, tapi taknak tukar. sanggup wat surat rayuan. dah nama anak bongsu kan, tak reti nak survive sikit. aihh



Ni jep la barang yang aku borong tadi. nampak jep camni. RM121.95 jugak habis tadi tau. biasa la harga barang sekarang tak sama cam dulu dulu. yang lebih tu mak aku tolong topupkan. huhu.



Alang alang dah dapat baucer free kan, aku pe lagi terus sambar cute box kat situ. hobi sejak azali lagi kumpul cute stuff like dat. cute giler kan? ^^. Tak tahan siap ada telinga lagi teww. i loikee :)



Bukak box tu, jeng jeng jeng *drum sound*, ada dua box yang sama kat dalam die. saiz jep lain. omo omo, cumel gilak!



So, kite ada tiga box. papa mama and baby box. hehe. bertambah koleksi cute box aku. hoho

Ok la, aku stop kat sini dulu. nak bukak website mysis jap. tengok kalu kalu result da kuar. cuak. hope result tade la teruk sangat. amin~

adiOs amigOs~

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!