Tuesday, January 31, 2012

; Pictureless Wednesday

Helo peeps!

Kejap je kan masa berlalu. Dah masuk bulan february dah. How time flies! Arini aku terasa nak mengupdate blog yang sekian lam terbiar sepi. ecece^^. Usually today people post bout their wordless wednesday rite? Buttt, im gonna post bout my picless wednesday. awesome tak? hehe. *padahal memang tade gambar nak taruk since duk umah je kan. kohkoh*

FYI, this friday my result will be out. Mak aiii, giler cuak nak tengok result aku yang entah pape tu. Sem ni siyes tatau nak skor pe. konpem result aku jatuh menjunam and karan di dasar lautan. For sure, i will not tell anybody except myself. so, kalau tak bagitau tu, korang faham faham sendiri la yep my result camne. hehe. oh, ngeri nye nak bukak mysis nanti. :'(

i have left than 18 days until my holiday ends. everyday countdown the days at my tweet. Malas nye nak balik kolej and start my new challenging sem. even aku boring tahap cipan duk umah doing nothing, tapi aku seribu kali rela lagi dari balik kolej, pegi kelas, nak makan kena masak sendiri. Homai. -.-. siyes malas. taknak lagi pikir pasal tu. Enjoy puas puas dulu kat umah ok? :).

Ehmm, sekarang kat sini tiap tiap ari mesti ujan. aku bangun solat subuh tadi ujan lebat giler. Ape lagi, pas solat, tarik selimut sambung tido sampai tak sedar diri langsung. yeeee, aku memang dah ternyata anak dara yang fail. malas wat keje umah, bangun tido lewat. hehe. tapi dalam malas aku ada rajinnya jugak tau. *puji diri sendiri nampak? tehee.

Citer kat tivi yang aku suka tengok sekarang, gemersik kalbu, vanilla coklat, aishiteru. Pe lagi eh? tu jela kot yang aku ingat setakat ni. citer tu cam lebih kurang jep. kena kahwin paksa. tapi yang paling swit bagi aku vanilla coklat kot. sebab amir tu hensem der. hehe. kete sport lagi tu. ko hado? kalau gemersik kalbu, aku dah boleh agak dah since aku dah bace novel tu sendiri. tak sabar nak tunggu part yang si ana tu dah fall in love ngan suffian. mesti cumel. hehe.

haa, weekend ni si rul balik sini. omo omo, tak sabar kot nak jumpa buah hati tercinta. rasa cam spuloh taun ni tak jumpa dia. *padahal baru sebulan tak jumpa. hoho. kiteorang dah plan nak pegi tengok wayang. aku nak tengok citer sumpahan kum kum. aku tanya kawan aku, dia cakap citer tu besh. takut pun takut. tapi si rul ni tak suka tengok citer hantu ni. ahhh, ada aku kisah,? hehe.

Esop kena amik adik aku kat skolah die. duk umah keje tetap aku diver tak berbayar. tapi i ikhlas je ok. tak mengharap pape pun. hehe. tapi yang fedup nya, kena pegi awal pagi sebab ada majlis pe entah kat skolah die tu. so, mak aku kena pegi jugak la. malasnya nak bangun awal pagi. -.-

ok la, aku stop kat sini. dulu. tade pe dah nak citer kat sini. dah lepas gian nak menekan keypad laju laju. hoho. till we meet again guyss!

adiOs amigOs~

Monday, January 23, 2012

Lots of L.O.V.E in my fren engangement ^.~

HeLo peeps!

Hows your day? sebelum pape i wanna wish happy new year, Chinese. today i attend my fren engagement. umah kiteorang tak jauh sangat, so aku pun ok jela nak pegi. *kalu jauh tak pegi kot. hehe kidding*. At last, ada jugak kawan aku yang bertunang. untung la kan. im so happy with her. To Izni, selamat menjadi tunangan orang. pasni dah tak boleh nakal nakal da. haa! nasi beriani tadi memang tiptop, terbaek dari ladang ar. hehe. malas nak citer panjang, moh kite tengok gambar je la ok. *gambar kiteorang jep banyak. tuan rumah bz touch up.^^


Taddaaaa! kawan ku engaged oredi. omo omo , cun melecun kan? im happy for you dear. :)


Ni la pelamin izni. cantik kan? yellow white theme. hantaran pun ikut color theme jugak. FYI, izni wat sendiri hantaran. pehh, cam nak booking je dia wat hantaran tyme aku lak spuloh taun nanti. hehe


Hantaran pihak lelaki. black pink theme. jeles lak tengok. cantik. uhuk2


Aku baru sampai tapi dorang da ciap melantak sepinggan nasi sudah. hebat! haha.


Mula mula sampai terus amik gambar kat pelamin dia. #takmalu! :)



Untung laa ada kawan gedik cam dorang ni kan. hehe. Guys, frienship forever ok? ^_^



Homai! over lighting. hehe. dari tadi aku sebut pencahayaan again and again setiap kali nak amik gambar. dorang sumer dah habis menyampah ngan aku. sobss. huhu



ni kawan kawan skul aku. lame jugak tak jumpa. last jumpa tyme raya aritu. Ieyda, mirah and diyana. dorang asyik gelak kat aku jep tadi. maybe aku pakai tudung senget kot. huu



yes, kami kembar tak seiras. kebetulan baju hampir sama tapi tak serupa. huu.



We heart uOlls. huu. ni ex clasmate aku tyme skolah dulu. dah setahun kot tak jumpa. kalu jumpa, tak sah kalu tak gelak pecah umah. pe yang lawak pun aku tatau. Tadi balik pun cium pipi lebih sepuloh kali ni sebab sedih nak berpisah. #over. tehee.



gambar ni aku sorang jep yang wat gaya candit. Bak kata en.pakwe, "pipi cam ikan kembong". kohkoh.



you are so beautiful gojes izni. the lord of the ring sooo cantik. shining! Hope both of u will be last forever. tak sabar nak makan nasi minyak pulak. :)


Ni je la gambar yang aku boleh tunjuk kat korang. tak banyak sangat pun. tenet kat umah ni lembap cam kura kura sakit kaki. lagi pun memang aku tak amik gambar banyak pun. tehee. bila lak kawan kawan aku yang laen nak tunang and kawin ni? nak pegi lagi. Aku? lagi dua tahun ok. hehe. :)

adiOs amigOs~

Saturday, January 21, 2012

;My own art attack ^_^


-->
HeLo Peeps!
Aku jenguk blog aku tadi cam da bersarang sangat. Ciap ada lipas tikus sumer. Hehe. Malas sangat nak update blog kan. Bukan camtu, everyday im doing the same thing. So, tade pe nak update. Hehe. Such a boring life kan? Tapi aku hepy jep duk umah. Sedar tak sedar, lagi sebulan jep lagi aku boleh berholiday, pastu aku akan menempuh my life as student. Again and again. Sabar wahai hati, setahun setengah jep lagi. Wink^.~
Malam ni tetibe mood nak menghias bilik datang tanpa diduga. So, I create my own art attack. Ecece^^. Mentang mentang la tadi tengok bf YUNA kat art attack, maybe sebab tu aku pun jadi semangat pelik nak wat jugak. Kohkoh. Entah pape kan. Pikir punya piker, finally ilham pun datang. So aku wat frame gambar yang tergantung tu. Sumer wat sendiri ok. Tade kuar satu sen pun duet. Hebat la tu kan? Jum cekidaut my things to make it. Yeehaaa!!
1. 1st thing ofcos la gambar kan. I just print out picture from my lappy. Tak payah pegi kedai tunggu setengah jam apek kedai nak cuci gambar. Huu. Banyak jugak aku print out tapi tak boleh guna banyak banyak. Takut nanti frame tergantung aku tak stabil pulak. J
2. Next, aku guna kotak sebab nak tebalkan die. Habis aku selongkar cari kotak. Nasib baek jumpa. Tehee
3. Lastly, kertas pembalut hadiah as their frame.
In one hour, im done. Dan ni lah hasilnya. Jeng jeng jeng. ^^


-->
-->
hehe. tak cantik sangat pun. tapi not bad la kan. ^^ boleh mencantikkan bilik aku yang memang da cantik tu. kohkoh:)

tulisan nama aku tu, aku just tulis ngan pensel. yee, aku tahu. tulisan aku memang tiptop.!



korang boleh la try wat camni. nak wat better dari ni pun takpe. simple and save budget. wink ^.~
-->
Ok, aku stop dulu ok. Esop aku nak ikut mak aku pegi kelas masak masak. Hehe. Nak wat cupcakes! Cant wait for it. Nanti boleh aku wat cupcake aku sendiri. Senang je kan? Huu. Daa uolss~ zzzzz*.*
adiOs amigOs~


notakukukakiku: update blog sambil layan kpop. Dah addict ngn kpop. Tak layan lagu omputeh dah. Huu. Baru aku tahu besh nya lagu kpop ni kan. Haa! Tadi aku baca diari adik aku, all in English. Homai! Sampai aku pun tade mud nak baca. *panjang pulak notakukukaiku arini. Kohkoh^_^


tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!