Monday, December 3, 2012

4 days and 3 nights


ALoHa!
  
Hai korang! Kali ni aku berjalan-jalan lagi. Keje masih belum dicuit walaupun sedikit hewhew. And ofcos aku pegi dengan family tercinta. Nak jejalan wif my frens cam leceh sikit la coz ongkosnya enggak ada. tiada yang mau sponsor diriku ini. hoho. Tu la, orang lain pantang ada cuti mesti wat part time cari duit belanja tapi aku suka-suka hati je goyang kaki kat umah. so padan la ngan muka ko tu ana!
 
Aku spent empat hari makan angin kat utara sana. kampung mak aku. tapi bukan semata-mata makan angin jep. ekceli tujuan utama pegi sana coz nak attend wedding one of my kezen, intan. congrats dear. kezen aku ni tua setahun je dari aku. moral of the story kat sini is aku pun kena kawin taun depan jugak la kan. muehehe :)



Gili-gilir drive ngan kakak aku. menyampah betol drive balik sana. jalan berpusing cam ular :/





Haa. ni la kezen aku. Aku sampai hari dia akad nikah. sempat jugak tengok dorang nikah. tu pasal la aku tak pakai baju kurung. sempoi je kan? nak masuk masjid pun shy-shy cat. huu



Hari kedua. Tema color biru. geram je aku tengok flower girl tu. huu. husband intan ni askar. disebabkan ni wedding kezen aku, so aku pun join sekali makan beradab. tapi second trip punya la. hehe. kalu dulu jeles je tengok pengantin makan ayam golek, ikan masak tiga rasa, udang galah bakar. pehhh! at last, boleh jugak aku makan makanan tu semua. muahahaha. Badan naik tiga empat kilo aku wat dekk je. :)


Hari ketiga suppose kiteorang pegi ikut rombongan hantar menantu. Tapi aku malas nak join coz dah penat sangat seharian kat wedding dia. So, timbul idea jahat pujuk mak aku tak payah pegi jugak. Pe lagi, kiteorang memecut laju dari sungai petani ke gelugor. Gelugor tu dah kat penang, dekat dengan kampus usm. Family kezen aku tak kisah pun sebab dah ramai dah yang ikut rombongan tu. Lagipun, kena bagi can la kat kitorang jalan-jalan kat sini. hehe






Yang ni pun kezen aku jugak. memang ramai pun sedara-mara aku kat penang, kedah sana. kalu nak cari tempat tido tyme pegi sana memang takde hal la. huu. aku eksaited kalu pegi umah family kezen aku yang ni coz umah dorang kat tingkat tinggi. Satu view penang boleh nampak dari uma dorang. bestt. Train penuh dengan kiteorang je meronda-ronda di Botanical Garden. Experience kena kejar ngan lima ekor monyet gara-gara air botol oren dan cekedis yang dibawa oleh bondaku. --'




santai petang di Batu Feringgi sambil pekena laksa penang. :)


hampir dua bulan berholiday kat umah. berat badan naik mendadak. :( I need exercise :(

Puas berjimba-jimba di penang, kiteorang patah balik ke baling. Mencari lokasi tempat bermalam yang terakhir sebelum pulang ke negeri tercinta. huu. Kiteorang menuju ke umah mak jang aku. die memang tiptop bab masak-memasak ni. Senang hati betol aku sepanjang berada kat umah die. hehe. esop pagi baru bertolak balik to home sweet home. :)

adiOs amigOs~











No comments:

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!