Sunday, October 7, 2012

;Sungkai Hot Spring



ALoHa!

Amazingly i have a story to share with everyone. amazing la sangat kan? hewhew. since kurang dua minggu lagi praktikal nak abes, so everyday rasa cam nak jejalan je. nak jimba2. so now, episod 1 berjimba before habes praktikal is aku pegi hot spring sungkai. tak jauh pun, lebih kurang setengah jam drive la. aku just pegi empat orang je ngan kekawan praktikal jep. nak ajak ramai-ramai tak muat kete chubby aku tu. hoho. price per entry 12hinggit je. tapi bagi aku cam mahal sikit la. sebab nak mandi je kena bayar sampai 12hinggit kan. kohkoh. tapiii, memang best giler mandi kat sana. sekali cam feeling mandi kat sunway lagoon je. :)






sebelum mandi tu kiteorang makan dulu. almaklumlah belom breakfast lagi kat umah. gerak lam kul 11 coz kawan aku ada program dulu kat skolah. nasib baek aku tak payah pegi. hewhew. bayangkan pegi hot spring tyme tengahari. ofcos la muka akudah berbelang. sunburn. :'/ btw, sumer ni kiteorang masak sendiri taw. yang paling best, kerang rebus la. perhh! menjilat jari. 



Tadaa! ni la tempat mandi tu. even panas terik tapi air sejuk kot. tak la panas tyme mandi. bestt. da tak ingat umur da 22, mandi cam budak-budak. tak hengat dunia maen gelongsor air. hewhew. :)

 




kolam air panas ni ada tiga bahagian. yang atas ni part yang superb panas. sampai boleh rebus telur. 2 minit je da siap. suhu lebih dari sratus darjah celcius kot. camne la kalu terjatuh lam ni kan? konpem da arwah la kan. uii, seramm. tapi kolam yang ketiga tu boleh rendam kaki, tangan, nak mandi pun boleh. huu.



muka penat coz mandi lame sangat. malas kot nak drive balik. 


adiOs amigOs~


notakukukakiku: sekarang ngah plan for my episod 2 berjimba pulak. huu :)

2 comments:

Mrs. Amad said...

lame x pegi sesejak pindah ni..bestnye.dedolu tiap2 bulan pegi.memule dulu sepuluhengget je.petu bukak smpai mlm.skrg mlm tutup,lg mahai lak tu.

m0sHiE~ said...

2 la pasal. ptut la rmai sgt org. mlm tutup upenya. huu

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!