Monday, September 17, 2012

; My sadako weekend


ALoha!

yeayyy! minggu ni da minggu ke-12 aku berpraktikal. so, i have only four weeks to go. *senyum sampai ke pipi*. semakin nak abis, bertambah-tambah tahap kemalasan aku nak mengajar. mentang-mentang la lecturer da habis observe just tinggal guru pembimbing je lagi. kalu dulu aku mengajar guna abm bagai nak rak, kertas mahjong, tampal situ, tampal sini. tapi sekrang, ajar cam da spuloh taun jadi cikgu. guna ayyaq liuq jerp. hewhew. sebelum aku nak stori pasal weekend aku, aku nak habaqmai pasal jadual aku kat skolah. since pmr ngan spm da dekat, so jadual pun da berubah. kalu dulu satu period 40 min je tapi sekarang satu period dah jadi satu jam. omai! kalu dua masa dah jadi dua jam. mampuih la aku nak mengajar jap lagi. da la tengahari, lagi la dorang malas nak belajar. belajar math pulak tu. ehmm, sape yang ngantok nanti, aku nak suh dorang bergayut kat kipas. serve u ryte! hohoh

sebelum terlupa, Selamat Hari Malaysia! im proud to be malaysian. ecece. huu. since weekend lepas dapat cuti tiga hari kan, pe lagi, terus pegi berjimba-jimba kt kL. nak balik tganu cam jauh sangat, lagipun tak berbaloi nak balik kalu cuti 3 hari je. dari duk terperap kat uma, baek aku pegi jumpa bf aku. muahaha. baru dua minggu tak jumpa, tapi rindu giler kot. *muntah hijau*. sambil tunggu si rul habis keje kul 6 setengah, aku g jejalan dulu ngan kekawan aku kat masjid india. tak beli pape pun just cuci mata. *tapi terbeli jugak brooch ngan tudung. hew* ngah ralik mencari tudung, ada la orang tegur aku, 'hai cikgu'. pe lagi, terkejut beruk cumel la aku. sekarang hidup aku da tak selamat. *statement poyo*. g jalan kat mane pun, mesti jumpa student. student clas aku ngajar pulak tu. sabo jela~ :')

jumpa bf, kiteorang pegi melantak meatball kat ikea. best. pastu,  aku gitau die yang nak tengok citer sadako. yee, citer tu dah lame tapi aku nak tengok jugak. kesian pulak tengok si rul search kat mane stil tayang citer tu. esop tu baru aku dapat tengok. rank citer die aku bagi 2 bintang je. tak best sangat pun. terasa nyesal pulak. da la bayar tiket 3d. aihh. citer hantu jepun tak takut langsung. saspen sikit je. but i have a quality time wif him. hapy jejalan, makan, lepak, sembang then rul anta aku balik. #sigh

oh ye, malam ni ada jamuan raya kat skul. melaram pakai baju raya la malam ni. yang penting makan free. hewhew. save duit dinner.. mesti ada lemang, rendang, nasi himpit. yummy2! dont jeles-jeles ok. :)

adiOs amigOs~

No comments:

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!