Tuesday, May 15, 2012

; Selamat hari guru, cikgu!


ALoHa!




Kalau hari tu update pasal hari ibu, kali ni pasal hari guru pulak. even bizi yang teramat bizi sekarang, tapi aku tetap nak update pasal ni since they are important in my life. CIKGU! aku pun bakal cikgu satu hari nanti. insyaallah. tak sangka kan, rasa cam baru pegi skolah rendah, tup2 aku punda 22 tahun. how time flies.

kat sini aku nak wish happy teacher's day to all my lovely teachers. 

Tadika Kemas Landas
Sek.Keb.LKTP Jerangau
Sek. Keb Peroh
Sek. Men. Keb (A) Durian Guling
Matrikulasi Pahang
UPSI

Aku still ingat name cikgu-cikgu aku dari tadika sampai sekarang. kalu dulu zaman skolah rendah, tak penah miss bagi hadiah tyme hari guru. kalu spuloh orang cikgu yang mengajar aku tyme tu, spuloh hadiah jugak aku bungkus. zaman tu, tade la hadiah mahal-mahal ni sume. just bagi pen merah, tisu, pembaris, pemadam. tu pun beli kat koperasi pas mintak dua hinggit ngan mak. penah sekali tu aku siap bagi sabun cap burung lagi kat cikgu aku. hewhew. tapi aku stil ingat, cikgu hapi giler cam dapat ferrari enzo giteww. dorang tak kisah dapat hadiah pape even sekadar ucapan Selamat Hari Guru daripada student die sebab dengan ucapan yang tak sampai lima saat tu pun dorang da hargai sangat-sangat. 

Terima Kasih cikgu sebab didikan cikgu semua la aku berada kat sini. mengejar impian aku. ehm, aku nak citer kisah cikgu dulu-dulu la. hehe. tyme aku darjah 3, aku paling anti ngan ketua and penolong kelas aku sebab suka sangat tulis nama orang bising pastu bagi kat cikgu. al kisah, penah la nama aku terpampang la dalam list nama budak bising tu. ekceli aku bukan bising sangat, aku main teropong-teropong ngan kawan aku jep. pastu CIKGU SYARIFUDDIN masuk la kelas. list nama da ada kat tangan die. ape lagi, nama aku kena panggil. pegi depan kelas, tangan pegang meja, bontot tertonggek sikit ke belakang. PANGG! kena rotan ngan pembaris kuning panjang tu.pehh! da la sakit, malu pulak tu. tyme tu jugak aku nangis. hoho. tapi terima kasih cikgu sebab merotan aku. kalu tak, mesti aku jadi budak nakal lagi lam kelas. ;')

yang ni pulak kisah skul menengah. kelas add math. aku paling takut ngan cikgu aku ni. CIKGU KAMARIAH. da la aku tak pandai addmath. die pulak grang semacam je akju tengok. tyme kelas die, jantung aku dupdap2 laju giler. alkisah sekali lagi, die suh buat latihan cam biasa. tapi yang luar biasa nya, die round2 kelas tengok kiteorang wat latihan tu. sebelum ni, just bagi latihan wat kat hostel. kali ni tak. sampai kat turn aku, die tengok cam biasa aku wat keje. tanpa senyuman. tyme tu jugak aku tak boleh nak wat soklan latihan die bagi. die tanya aku tak boleh jawab. ape lagi, PANGG! belakang aku kena pukul. sakit. cam nak terkuar sumer jantung, hati, limpa, pundi kencing bagai. pas peristiwa tu, aku makin takut kat die, aku belajar betoi-betoi. addmath SPM aku pun sangat oke. and nanti pun aku bakal jadi cikgu math. terima kasih cikgu!


adiOs amigOs~

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!