Thursday, May 17, 2012

#School Memories


aLoHa!



tetibe dapat idea nak update entri baru. wee! ^.~ yup! twitter trend sekarang. ramai yang twit pasal #schoolmemories. kalau citer pasal school memories, sampai minggu depan pown tak abis kan. hoho. aku pun cam excited nak citer, kalau duk twit pasal school memories jep memanjang, orang tengok nanti cam menyampah pulak. baek aku update entri. hoho

i do love my school memories. and i wish i can back to that tyme again.^^. 


sekolah rendah
  1. aku memang terkenal ngan nama gelaran. (bulat, and name laki yang penah kena gosip)
  2. naek bas kuning pendek. sampai uma, turun bas, ada budak laki baling-baling ngan aiskrim. lahabau punya budak!
  3. suka kumpul pemadam banyak-banyak and tak penah guna. 
  4. cikgu tade lam kelas, duk maen titik2 and SOS ngn kgkawan.
  5. asal gaduh ngan bespren, mesti balas-balas surat.
  6. suka tempah namecard harga 15ringgit tak silap. gambar sailormoon, garfield and minniey mouse. pastu tukar-tukar ngan kawan.
  7. menangis tyme kena cucuk bcg. 
  8. jeles tengok kawan yang ada persel warna besar.
  9. tak penah miss join nasyid skolah. 
  10. balik uma, tudung skolah tak penah bersih. mesti ada kuah cili keropok lekor.
  11. excited naekkan bendera tyme perhimpunan skolah.
  12. balik jalan kaki separuh jalan sebab ayah lambat datang amik tyme kelas malam. 

sekolah menengah

  1. nangis kena tinggal kat hostel. makanan tak sedap.
  2. minggu first balik umah, angkut balik sumer barang cam da tak nak duk hostel. naek bas pulak tu. hee
  3. setiap kali pegi kelas mesti ada surat bawah meja.
  4. balut meja pastu hias. kena tegur ngan ustazah sebab lekat gambar artis. lol
  5. selalu kena cubit perut ngan warden,. grr
  6. jahit lencana kat tudung skolah. tak nak bagi tercabut.
  7. taruk nila banyak-banyak kat baju sampai kena tegur, "eh, pengawas skolah ke?" :))
  8. tipu-tipu cakap nak pegi toliet padahal nak intai skandal kat kelas sebelah.
  9. control tyme duduk kat kerusi sebab tak nak baju and tudung kedut-kedut. penat iron

ok la. tak nak citer banyak-banyak. kantoii, huu. :)


adiOs amigOs~

5 comments:

aizamia3 said...

kenangan yang sukar dilupakan.. rindu dengan alam persekolahan.. :)

Asyiqin Haulisah said...

haha. ada sama dgn kita. suka main pass tiang.

m0sHiE~ said...

@aizamia3 : btol2. smpai ble2 ingt. :)

m0sHiE~ said...

@ Asyiqin Haulisah: kte pun ske. lupa nk mention. hee

TIRHANI said...

ana no 9! sek men no 9 HAHAHA!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!