Thursday, April 12, 2012

; kisah aku dan macroteaching ;)


ALoha!

kisah aku dan macroteaching. jum cekidauttt! ^.~
*cumel tak cikgu? hoho*


Hohoho. Best nye duk uma sampai tak teringat nak update entri baru. hohoho *gelak maruko chan*. Biasa kalau balik cuti kat uma, mesti duk goyang kaki, tengok tivi sambil makan super ring. tapi, tapi cuti kali ni tak boleh da nak bersenang-lenang cam dolu-dolu. coz aku kena wat macroteaching kat sekolah. kawan-kawan lain sebelum cuti dah siap wat macroteaching sumer. aku pulak tyme cuti baru nak wat. kesiann betoi. =.='

sumer kawan aku dah post gambar dorang mengajar kat skul. siyes jeles tengok dorang. aku ni pandai ke tak nak ajar anak orang. entah paham ke tidokk benda yang aku ajar. hehe. tapi bila dah mengajar, siyes memang best giler youu! sampai tak nak brenti citer die. hehe.

ada tiga skul yang dekat ngan uma aku tapi sanggup pegi skul jauh-jauh. sebab kawan aku wat sekali kat situ. punya la penakut kan. hehe. drive sejam jugak nak sampai sane. nasib baek dua hari je kena pegi. kalu seminggu, malas la jugak nak drive pepagi buta. and nasib baek jugak ayah kite tolong isikan minyak. yuhuuu! duit lunch pulak mak yang kasi. untung tak kite? hehehe.


first day pegi skul tak kena mengajar lagi. just jumpa cikgu bincang nak ajar form berape, topik ape. guess what? aku just kena ajar math form 1. heaven kan? dapat lak tajuk decimal. mak aii, memang senang giler la citer die. makin tak sabar ni nak mengajar. huhu. pegi ari ahad, cikgu suruh ajar ari selasa. ngan rph tak buat lagi, abm tak tahu nak guna ape. kalut jugak la. tapi aku wat coooll jep. orang lain seminggu nak siapkan rph. tapi aku sehari dah complete. hebat tak? haha. tak tahu la kena komen pe ngan lect nanti. takutnyeee =.='




balik uma, target siapkan sumer sekali ngan rph and abm. sebab selasa dah kena pegi mengajar kan. bersepah giler bilik ngan kertas bagai. aku dah bajet student form1 memang dah sah akan wat bising lam kelas. so, aku dah bungkus lolipop, coki-coki, ceklat bola, snek apollo. hehe. rasuah sikit. hewhew


*candle princess* panggg!

kul 11.40 kena mangajar tapi kul 9 dah terpacak depan skul. hoho. bukan ape, kena la ready awal-awal. kul 11 lutut aku dah ketar-ketar. cuak kot. sebab dah pakai nametag, murid yang lalu tepi aku, mesti bagi salam. what a good feeling! :'). pastu aku siap dengar lagi suare dorang cakap eh cikgu ni cumel la. wowowow. kembang kecut hidung gue. hahaha =D


ni la student form 1 Arif. mula-mula masuk sangat susah nak control dorang. bising tahap gaban. sampai hilang suare la citer die. ni baru dua period. kalau sehari, seminggu, sebulan? ohh noo! tapi dorang sporting la. tanya soklan terus angkat tangan nak jawab. daebak!

ok, nak gosip sikit ni. budak yang belakang aku pakai baju ijau bersongkok tu kawan-kawan die panggil hulk. aku nak tergelak tyme tu. mentang-mentang die kecik, ada jep nak buli die. teringat zaman skul dolu-dolu, aku memang banyak gelaran stat skul rendah sampai form5. jaat betoi dorang! huu.

dah abis clas, aku bagi makanan kat dorang yang aku bungkus semalam u. pastu suh komen pasal pengajaran aku aritu. owh, sumer bagi komen positif la sebab dah dapat makanan kan. hehe. tak la, dorang jujur ok. ;)

pengalaman mengajar memang very the best la. tiptop! tak sabar nak practical. wuhuu. wink ^.~

adiOs amigOs~

4 comments:

Malya said...

congrate. bertuah dpt jd cikgu. sy tak dpt..hewhew :(

NyRah Rara said...

wah. bestnya ana. dah jadi cikgu.
canteknya!!! baju tu aku suka sangat2 ana ehh :)

Ruza Hana said...

baru jumpa blog ana..cam best la plak wat makro kat skolah..nyesal plak xwat kat skolah..huhu

m0sHiE~ said...

@ruza Hana: hehe. thu xpe. best sgt. 1st tyme ajr bdk2. :)

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!