Wednesday, April 4, 2012

; Kami tauke egg tart ^.~

ALoha!

Dah 1.00am pun stil lagi ade mood nak mengupdate blog. tapi bila nak stat wat keje terus mood lari tak nak dekat ngan aku. sadis! ok, pas siap update entri ni, kena sambung wat keje. janji! *poyo* :)

woott. wooottt. aku sekarang dah ada bisnes baru tau. kalu orang lain sibuk duk jual tudung 2 3 tone la, jual baju la and so watsoever. tapi aku ngan housemate aku lak jual egg tart. siyes sedap weh! btol-btol ni. *muka siyes tahap gaban* tak sampai dua hari kiteorang da dapat collect lam 60hengget. not bad la kan. baru je stat jual da dapat sambutan yang very da happening.

ekceli kiteorang tade plan pape pun nak jual egg tart ni. first tu saje jep buat tuk makan. tapi terlebih buat sampai nak termuntah makan egg tart ni. pastu housemate aku cakap why not kite jual je. so tanpa pikir panjang terus packing then try jual kat umah aras kiteorang je. tak sampai 5 minit, dah abis jual. woow! daebak giler. so, esop tu terus kuar modal beli bahan-bahan and wat banyak-banyak. as expected, again egg tart kiteorang licinn. sampai tak sempat nak merasa dua tiga bijik. ramai betol yang suka egg tart kan.

so untung yang kiteorang dapat terus pergi makan pizza. hewhew. pe salahnya kan? bukan nak bisnes betol-betol pun. saje hilangkan tension wat esaimen. so berbekalkan untung 60hengget kiteorang terus pecut dinner kat pizza. jum ikut sekali! :))



jeng jeng jenggg! here our egg tart. murah je kiteorang jual. sebab tu ramai yang beli. tambah lak yang jual tu sumer cun melecun ! ;)


duit hasil jualan. siap ada tabung jualan lagi. hewhew. lalalaa ^.~




tauke 1 : nad - tukang uli tepung
tauke 2: atin - tukang packing egg tart




tauke 3: ana - tukang wat adunan
tauke 4: diha - tukang kacau air gula + telur




malam ni free je makan pizza. penat lelah wat egg tart dapat bayar pizza. ok la kan? :)




jum mamam! bismillahirrahmanirrahim.




sedaya upaya mencuba tuk senyum bila pizza penuh lam mulut. kohkoh




see! licinn. sikit pun tak membazir. anak sape la ni~ :)




perut kenyang hati senang. jum balik!




sempat bergambar tyme nak balik. cam tade keje nak wat kan. hewhew

















dah abis citer pasal egg tart. jum sambung wat keje balik. daa uools. sleep tight, sweet dream. :)

adiOs amigOs~




5 comments:

Anis Azziyati Juhari ツ said...

tauke egg tart ! YUMMY ! ^_____^

m0sHiE~ said...

@Anis Azziyati Juhari ツ: yup! memg yummy. jum beli. hewhew

Anis Azziyati Juhari ツ said...

hehehe ! nak sgt3 .

modal start bisnes ni brapa la ?

m0sHiE~ said...

murah jep. x smpai spuloh rgt sorang. bleh watalm 50lbey tart. :)

Yuyu Suwit said...

nice entry..saye baru dalam dunia blogging..jemput jom ! =)
http://noridayumohamad.blogspot.com/

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!