Wednesday, February 15, 2012

; Hasil tangan mamaku . Ohsem!



ALoha!

Petang tadi tade wat pape, so aku kuar depan umah tolong tengok mak aku siram pokok bunga. hehe. mak aku memang seorang yang gila bunga. jum jejalan tengok sekitar uma aku nak? :)


sebelah sini tade bunga sangat. memang sengaja biar lapang. boleh main badminton petang petang. hehe



but another side ada taman mak aku punyer. hehe. memang tak secantik taman umah orang kaya kaya kan, siap ngan kolam air pancut bagai. tapi aku suka sebab ni hasil tangan mak aku.
love u mak!
rumah pokok tu ayah aku wat sambil berdiri jep bagi mak aku. tak payah beli. jimat tak kiteorang? #hagemaruhageda. huhu^^



mak aku cakap ni pokok setahun sekali. tatau la kalu mak hentam kromo jep. hehe.



adakah para para sakura? purple dingin lavender? aahhh.!



yang ni aku tak tahu pokok pe. tapi tantek kan? daun pink teww. :)



pokok daun merah [bukan nama sebenar^^].
dah besar sampai tak nampak pasu kat dalam tu.



Nah.. berderet pasu bunga kat pintu umah. keliling umah penuh ngan bunga kertas. cun tak? hoho



yang ni pulak kat tepi umah. mak aku tibai jep tanam camni. hoho. kaktus kat tengah tengah bunga. ko hado? ^.^



bunga raya pun ada jugak. tapi taste mak aku sama cam anak die. suke color pink. so tade la bunga raya merah makngah kat umah aku. hewhew



kaktus pun mak aku kumpul jugak. tapi tak banyak sebab kaktus ni sensitif sikit. tak boleh siram setiap hari. esop aku nak teman mak pegi beli kaktus. :)



one of my mak fevret is pokok keladi. bagai mencurah air ke daun keladi. huhu. *tetibe.
[see, ari dah gelap. tyme magrib pun duk luar umah lagi. aihh]




kalu nampak bunga camni, dah sah la memang umah aku. konpem tak sesat sebab umah aku tepi jalan jep. hehe



And this is my mom. guess how old is she? #drumsound! hehe. mak aku da 51 taun ni. but stil comel lagi kan. and kecomelannya telah diturunkan kat aku. hewhew. :D

adiOs amigOs~



notakukukakiku: Arini dah kamis. so, lusa aku dah kena balik Tanjung Malim. siyes tak suka. mencikkk!!!:((

1 comment:

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!