Tuesday, January 17, 2012

Kucing takut tikus?

Helo peeps!

taadaaa! aku muncul lagi. tehee :) Da lame kan tak update entri baru. al maklumlah, semenjak due menjak tiga menjak berholiday kat umah ni, malas ar nak update blog. Balik umah, my priority is watching tv instead of berblogging and twitter. Online pun tyme tv tade citer besh. kohkoh.

Tapiii, malam ni aku ade stori meletop punye. meletop kebabomm ke? tak la sangat. huhu. it just my family story. pasal si henry, our only cat. manja giler. naik menyampah pun ada. Malam ni si Henry wat lawak yang giler kentang punya la. Sakit pundi kencing aku tahan suka. memang bergegar satu umah ni. bukan aku sorang jep ok, satu family sekali ngan mak abah aku pun duk gelak.



Kalau kita tengok citer Tom and Jerry tu, si kucing yang kejar si tikus kan. Tom will use any method to get Jerry. kena bom, kena tukul and whatsoever barang pun stil not die yet. hebat kan? huu. TAPI kucing aku kat umah ni sangat takut kat tikus. believe it or not. Tadi ada la sekor tikus sesat kat umah ni. *nampak sangat umah bersepah sampai ada tikus kan? ^^. cumel giler, kecik jep lebih kurang besar ibu jari kaki camtu la. Pastu ayah aku angkat la si Henry ni tengok tikus tu.

Nak tahu si Henry watpe? die lari tak ingat dunia. Habis pasu bunga mak aku dia langgar. siyes lawak giler tengok sia tyme tu. Bayangkan kul due belas malam, satu umah bergegar duk gelak kat si Henry ni. huu. Adik aku geram tak puas hati, dia angkat balik si Henry kat tikus tadi. Tikus tu pulak selamba badak pegi usha si Henry. huhu. Rugi tak record. kalu masuk you tube ni konpem viewer samapi sejuta lebih. kohkohkoh

Takde baby lam umah nak maen gurau gurau, ngan kucing pun ok what. hehe. Henry sekarang ngah duk ngorat kucing betina jiran aku. Ada hati nak mengorat tapi ngan tikus lari tak hengat dunia. Henry tak macho!. hoho :)



si Henry takut tikus. kucing failed! ^_^

adiOs amigOS~

2 comments:

Bulan Syurga Firdausi said...

hehehe tp kucing sy skrg tikus lalu dpn mate pn da x nk kejar x nk da mkn tikus ni adoiii kucing zmn la ni...

line said...

kucing skarang jarang jumpa tikus..
tu pasai takut.. hahah

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!