Tuesday, November 29, 2011

Ombak Rindu. konpem besh gilak!


HelO peeps!

Tadi aku on FB, tengok pic coursemate aku pegi tengok tayangan perdana OMBAK RINDU kat gsc pavilion. Giler tak jeles ko. aku dah lame tunggu cite ni. Tumpang hepi la tuk die. hehe. aku dah tanye, die cakap bes sangat and don't forget to bring ur tissue along. :)

Arghh, tak sabar tahap giler vavi dah ni. nak tengok, nak tengok! aku tade clas esop. hajat di hati nak pegi esop la tapi si rul keje esop. die dah cakap nak tengok citer ni ngan aku. Laki pun minat jugak citer camni. jambu! kohkohkoh. si rul tu tengok nur kasih pun nangis sampai kuar hingus. aku rilek je tengok citer tu. melampau^^. So camne-camne pun, terpaksa la tunggu weekend ni je. Ahad lak tu, sabtu die keje jugak. mak ai, lambat lagi tu. uhuk T_T


credit to blackcrousez^^. taken picture wif izzah~ :)


ombak rindu! wait for me yah!

adios amigOs~

Sunday, November 27, 2011

Tak salah menyimpan angan-angan.


1. Memiliki suzuki swift dengan duit sendiri
2. Dapat voucher RM3000+ membeli belah. $.$
3. Got 4flat in every sem. Haiyak!
4. Fly to Korea. Lee min ho, sarangae^^
5. Nak beli umah besar kat ma ngan abah. bahagia nya~

Those are some of my dream before got to sleep. yup! Salah tak kalau kita simpan angan-angan yang tinggi menggunung? Yang konpem memang kita takkan dapat, takkan capai. Boleh ke?

Bagi aku, everyone have their own dreams. yang biasa, yang luar biasa, mesti ada punye. Tengok orang lain ada tu, ada ni, zzaasss, mesti terlintas kat hati kita yang kita pun nak jugak ape yang dorang ada. Kalu aku camtu la.




Family aku tak kaya nak bawak aku jalan-jalan pusing dunia. Dalam negara ni pun, aku tak abis explore lagi. Nak g korea? wahh, angan-angan mat jenin nya ko ni ana. but it not impossible rite? Some people dream of success, and while other wake up and work hard on it. Means, kalau kita usaha jugak to achieve our dream, it will become shining true. Senang je, kumpul duit banyak-banyak, muat satu lori boleh ar nak g mane-mane sekalipun. Duit boleh dicari. hehe~

Tapi kalau ada yang berangan nak jadi cantik cam nora danish ke, nonsense la. cantik ke nora danish tu? lam 'tentang dhia', cantik je dia pakai tudung kan. sumpah swit giler vavi. Ok, aku melalut. *panggg!. Even aku ni kategori kurang menawan, erti kata laen, tak cantik sangat la, [tapi manis nya tu ada ya bang! ^^], tapi kita kena bersyukur je dengan pe yang Allah tetapkan tuk kita. Setiap orang ada kelebihan die masing-masing. tak cantik, Tuhan bagi akal yang tajam. Belajar sekali je, terus dapat catch up. Kurang menyerlah dalam pelajaran, pandai dalam aspek laen. Tuhan Maha Adil la korang. Orang buta pun boleh lukis seribu jutanamplohlima kali ganda lebih cantik dari aku lukis. So, be yourself and confident with it.





ehmm, angan aku yang nak dapat 4flat tu pun boleh jugak nak dapat. just sudy n study n study. Usaha sikit, result pun sikit la. berbaloi dengan usaha la. Sekali korang gagal, tak bermakna korang akan gagal selam-lamanya. i have faced so many failure in my life. 'I will not say i failed 1000 times, i will say that i discovered there are 1000 ways that can cause failure- Thomas Edison' So, renung-renungkan. ^^

adiOs amigOs~



notakukukakiku: update entri sambil layan lagu a thousand years by christina perri. very lovely song ever. :)


Blog cinta Islam terbaik di Malaysia. Hebat!




Aku bukan nak promote ke ape la kan. Aku juz nak bagi tau korang yang blog ni kawan skolah aku punye. Bukan Ahmad Albab yang punye ok! ^^. Tengku Faris ni la pakar cinta aka pengasas blog ni. Hebat kan. Sebulan traffic memang melebihi jutaan pengunjung.

So, sape-sape yang ada masalah tentang cinta ke ape. boleh rujuk kat blog ni. Info cinta lebih kepada islamik. Info camni baru boleh dibuat rujukan semua. konpem memang ramai adal problem pasal cintan cintun ni. Kalu tak, tak kan la traffic blog boleh mencecah sampai berjuta-juta kan.

Kalau korang nak melawat jugak, klik je kat SINI ok. jum solat kawan-kawan. ^^

adiOs amigOs~

Saturday, November 26, 2011

An apple for breakfast~




Arini breakfast ngan sebiji epal. beli kat pasar semalam sebab murah plus besar giler. Kenyang jugak makan buah pagi-pagi camni kan. pagi ke? hehe. abis makan, terus perut memulas and ape lagi, memecut 1500km/jam pegi toilet. So, epal ni baek tuk penghadaman la kan. Or aku memang nak uut2. kihkihkih.

Salam Maalhijrah semua~

Friday, November 25, 2011

My whole entire week are..


HeLo peeps~
Arini terasa nak mengupdate blog aku setelah tiga hari menghilangkan diri. aish, im totally ignored u my sweetie. Entri ni sekadar luahan aku, kira ni part of my diary. ecece. ^^

Minggu ni berjalan cam biasa. tade event yang wat aku eksaited pun. pegi clas cam biasa, makan, tido. ok, tu je. such a bored for the whole entire week. yup. Minggu ni aku ada test, and as usual im struggling for it. ordinary differential equation. sangat stres sebab aku dah lame tak refresh the past topic dat i learned before. study pun cam tak fokus sangat.



im totally agree with fatin liyana lam entri die yang ni, Time & Tide no wait for man. dah bace belom? bagi aku, kalau study depan lapy, memang konpem takkan menjadi. bila dah bukak Fb, twitter and watsoever, duk mengerling kat benda alah tu pun tak terkira banyaknya. nak amik hati, tengok jugak kat buku. bace sebaris dua, pastu mengerling balik kat benda alah tadi. duk ralik kat situ paling kurang pun lam sejam ar. sebab tu, kalau aku nak betol-betol fokus, tutup je lappy, bawak buku duk kat luar. aku prefer study kat meja makan kat luar sebab meja study aku tak selesa nak study. sempit, plus aku malu bf aku, lee minho duk menjeling jep kat aku. hehe. baca entri kat SINI. Ok, kidding! ^^

Minggu ni aku cuti tiga hari. Yippi. Isnin cuti awal muharam. salam awal muharam tuk semua. jangan lupa lak bace doa awal dan akhir tahun esop. banyak rahmatnya. im always remind myself doing it. harap-harap aku dapat baiki lagi diri aku tuk jadi lebih baik dari arini. amin. tapi tapi tapi cuti 3 hari bukan masa aku nak bersuka ria, landing atas katil sambil layan citer ke ape. i have so many work to do. triple assignment to be done and submit by next week.


Zema baru ajak teman dia pegi melaka. even hati aku melonjak-lonjak keriangan nak ikut, tapi piki-pikir balik, cam tak boleh jep. nanti keje aku tertangguh lagi. plus duit pun cam tak mengizinkan aku pegi. hehe^^. hujung sem ni normal la kan. one month to go then back to my hometown. hooreyy!



Lately ni, aku duk menggila tengok runningman. tak abis lagi melayan RM tu. baru episod 53. siyes RM ni boleh wat kite gelak sampai terkuar air liur, air hingus dan air kencing.kohkohkoh. tak kering gusi punye. hehe. aku da cam orang tak betol daa. mana tak nya, duk atas kerusi, pakai headphone gelak cam orang gila. OMG! tapi aku rasa sape-sape yang melayan RM ni, mesti ada ciri-ciri cam aku jugak. tadi aku tengok 3 episod nonstop. pedih urat bontot duk atas kerusi tak gerak even seinci pun. tengah syok tengok, tetibe letrik tade. satu kolej gelap. tak nampak pape langsung. lam sejam lebih gak kiteorang bergelap. even gelap gelita, aku stil melantak sepinggan nasi. perut mesti diisi nyahh. semangat aku turun ngan rumet aku nak beli lilin. dah beli, tengok orang laen duk bersorak letrik dah ada balik. geram toksah cakap ar. rasa nak baling je lilin ni. nak sejukkan hati, beli ice blended vanilla campur oreo biscuit. yummy!

Ok la, aku stop kat sini dulu la kot. aku nak bebel pasal runningman tapi nanti la. aku nak entri pasal ni. hehe. nyte uOls. have a nice dream. jom tidow~ kroohh3. *.*

adiOs amigOs~

Wednesday, November 23, 2011

my new sugar daddy. oyeahh ^^


heLo peeps!
Kena update laju-laju sebab banyak lagi topic tak cover. Ye, aku ada test lagi. aku memang suka kalu lecturer wat test ni. suka sanggattttt. *tangan ke bahu, mata pandang siling, mulut senget-senget.

sumber kewangan aku yang baru. selain si nuffnang. aku berblog bukan dapat kepuasan hati je tapi duit pun masyukk. even tak banyak, tapi ok la.

aku baru je join says.my ni. siyes memang masyuk yuoLss. kite juz share je kat fb or blog, orang laen klik, kite dapat unique visit. makin banyak unique visit, makin banyak untung maa. same goes to nuffnang and BE.



baru rm2.40. tapi quite good lor. baru sejam share da dapat banyak tu. ok la kan. bukan penat pun. try it now guys. sambil-sambil berfacebook or berblogging, jum kite cari duit. LOL~ nak join jugak klik SINI ok,.


adiOs amigOs~


Saturday, November 19, 2011

Orea mcflurry VS Baskin Robbin~


HeLo peepS!

Terasa dah lame eyp aku tak mengupdate blog aku ni. Sebab tade idea nak tulis kat sini. So, arini, aku nak cakap pasal aiskrim pebret aku ni. Orea mcflurry dan Baskin Robbin 31. lalala~

Bagi aku dua-dua aiskrim ni memang ohsem, sedap giler ar. Tapi tapi tapi rasa, harga die masing-masing berbeza.

Oreo mcflurry


senang didapati. juz pegi mCd n grab it. harga pun boleh tahan. only rm4 ++. service tax pun dah 60sen. mahal kan. aku tak puas hati betol la. huu.

rase die memang pehh. semalam aku kuar for sure memang akan beli aiskrim ni punyer. aiskrim vanila ngan oreo biscuit memang serasi bersama. ecece~ ^^.

Kalu rasa malas nak kuar beli, buat sendiri pun boleh. yuP! simple and easy. try it at home.



bahan-bahan die pun cukup simple. beli aiskrim vanila yang cap ayam pun tape. rase vanila jugak kan., hoho. pastu, bahan utama, ofcos oreo biscuit. blend je oreo biscuit tu, pastu campur lam aiskrim vanila tadi. nak buat banyak mane pun suke hati korang. makan sambil tengok tivi, yummy!

Baskin Robbin ice cream


Rasa die ofcos la lebih sedap dari oreo mcflurry tadi. tapi kalau tak spent minimum dalam 20hinggit, memang tak dapat la nak merasa aiskrim ni. setiap 100gm, harga die dalam rm4 camtu. Tapi korang tape ke, only buy one flavour n 100gm? memang tak la kan. Aku paling kurang pun akan campur tiga perasa. tak tahan kot tengok aiskrim die. sumer sedap. Kalau boleh, sumer aku nak rasa. huu

Tapi tutti fruiti lagi besh kan? N tak la semahal BR. yup^^


Kiteorang melantak aiskrim BR semalam. break jap pas penat bershopping. aku juz teman si rul je. tak beli pape. wuwuw*.*

adiOs amigOs~

Thursday, November 17, 2011

Orang MENGetag, kite MENGjawab \^o^/


yoyoyo. wazupp~

Tengah ralik bace komen yang beribu-ribu tadi, tetiba aku baru perasan ada yang mengetag aku. Thanx sakinabdul sebab sudi tag kite. Ehmm, alang-alang aku free giler, tade nak wat pape, mata pun tak nantok, so get ready nak jawab ni. huhu. tag ni, ada some rules die. cekidaut first.

RULES
  1. You must post these rules
  2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
  3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create 11 new questions for the people you tagged to answer.
  4. You have to choose 11 people to tag and link them to the post.
  5. Go to their page and tell them you have tagged him/her.
  6. No tag backs.
  7. No stuff in the tagging section about 'You are tagged if you're reading this' you legitimately (a.k.a really, trust, with all honesty)
  8. have to tag 11 people.
Ouu, dah paham da rules die. huu. nak tahu 11things about me? kalau tak nak pun, aku kena mention jugak. dah rules die ni ha. ^^

1. asal usul aku guna name moshie - tyme tengok citer korea dulu-dulu, ada pompuan tu jawab cal pastu sebut moshie2, memang cute giler sore die. saat tu jugak aku jatuh cinta ngan name moshie ni. hoho
2. 14.12.2011, tarikh aku dapat lesen besar. yippi! nanti naek keta tak payah tampal P lagi daa.
3. akan beli oreo mcflurry setiap kali kuar berjalan. kalau tak, badan akan lemah tak bermaya. [hiperbola!! ^^]
4. sangat cerewet. tak suka bilik kotor. even seurat rambut tak boleh ada atas lantai. yup! [betol tak penjodoh bilangan aku tu. bantai jep :)]
5. minat jong kook lam citer runningman.
6. dengar lagu cinta tak harus memiliki-anuar zain sambil update entri ni.
7. makan banyak mane sekalipun, berat yang takkan naik even 1kg. never n ever . share petua tambah berat badan boleh? =='
8. suka tengok citer korea. sebab dorang cumey. laki ke pompuan, same jep. cumell!!
9. tak suka layan facebook. blogging lagi besh. tapi first thing on tenet, mesti nak buka fb dulu. i'm stalker. hoho
10. tak suka layan lagu jiwang-jiwang karat. satu dua lagu ok lagi. kalau banyak, boleh muntah hijau.
11. wish ada folowers berploh riban cam cik epal. ^^

Ok, done with dat. now, had to answer da question from her. here we gOoo!

1. Apa impian korang yang dah tercapai?
pandai masak tomyam yang kaw giler sampai menjilat jari ibu kaki.

2. Kalau parents korang dah cari jodoh untuk korang, apa reaksi korang?
'mak, orang tak mo. orang dah ada calon. baekkk punyer' sambil mengangkat ibu jari dan mata terkebil-kebil.

3. Pernah naik roller coaster? Suka tak?
ehm, tak sempat nak naek tyme pe genting aritu. so tak tahu suka ke tak. :)

4. Subjek yang korang paling gemar sekarang?
susah nak jawab ni. huu. teori number kot. kot la. ^^

5. Warna kegemaran korang?
ofcos la pink. '9 daripada sepuluh pompuan minat color pink' -steve job punyer bini

6. Kalau pergi shopping, apa yang korang sentiasa beli?
baju. makin banyak beli, makin rase tade baju nak pakai. hehe. aku ni memang spesis jarang ditemui. nak pupus dah. ^^

7. Sebab korang ber-blogging?
sebab aku suke menulis. kire berblogging ni pun menulis jugak la. share all bout me. rasa puas setiap kali menaip.

8. Saat sedang berjalan dengan confident nya, tetiba jatuh. Perasaan korang?
malu giler sampai suhu kat kepala meningkat 37869 darjah. boleh meletop!

9. Cara korang hilangkan stress sebab study?
gumpal kertas, sumbat lam mulut. pastu telan. :)

10. Tempat pelancongan yang korang teringin nak pergi? Kenapa?
korea. nak pegi jumpa lee min ho. boleh?

11. Pasangan korang tetiba melamar korang untuk kahwin. Respon korang?
'nak bagi duit hantaran berape kat kita?' hehe.


ni soklan tuk korang. jawab jangan tak jawab. hehe^^

1. kredit hp paling mahal yang penah korang topup
2. perasaan bila line tenet putus-putus. kejap on, kejap off
3. kedudukan paling selesa tyme tengok tivi
4. hadiah besday yang paling korang nak
5. kartun ape yang korang stil tengok dari dulu sampai arini
6. kalau korang lelaki/pompuan, agak-agak name korang ape eyp
7. berat badan korang. sila jujur ok. hehe. tipu sikit-sikit dimaafkan la. huu
8. pas update entri ni, korang nak wat pe
9. adakah korang suka persaingan. [dalam segala aspek]
10. benda paling pelik, ajaib korang penah tengok/rasa
11. bajet-bajet nak kawin umo berape.

Ok. done. fuhh. penat gue. ^^

adiOs amigos~

Berkongsi kisah sedih dengan Yuyu Zulaikha. T_T



Tak sangka aku diuji sehebat ini. hoho. Lepas bace kisah sedih YUYU ZULAIKHA yang tragis dan menyayat hati dan perasaan tu, rasa kesian kat dia timbul meluap-luap lam diri aku. Tapi tanpa diduga ecece, ayat tak leh blah, nasib aku cam same ngan nasib J.LO ZULAIKHA AKA BIDADARI ni.

Sepanjang minggu ni, memang aku berjimat giler. motif? sebab aku nak berjimba-jimba kat kay ell esop. kohkohkoh. kalau bab berjalan, semangat cam hape je, kalau study haremm!^^. Plan berjimat aku memang berjalan lancar giler ar. langsung tak masuk cafe, kedai masakan panas yang kaw2. balik clas jep, terus naek bilik. masakan aku la yang mengisi perut aku selama seminggu ni. sedap ke tak sedap ke, tu belakang kire. huu

Tapi. tapi. tapi. Arini plan berjimat aku MUSNAH! sedih tak tahu nak cakap. Kes die, aku tak verify tuk daftar kursus sem ni. Arini baru aku terbace yang kawan aku pos lam group batch kiteorang pas aku dah bayar denda. kenapa aku tak sedar sebelum ni? why? whyyyyy? :(


Semalam aku ada gak bace yang die pos yang ni.


tapi aku wat donno jep. aku ingatkan daftar sem. upenya daftar kursus. geram giler weh. pagi tadi, kawan aku cakap nak g fakulti cek pasal benda alah ni la. tetibe aku teringat aku tak verify lagi. dua jam lecture, masuk telinga kanan, kuar telinga kiri sebab pikir duit aku bakal melayang. padahal selama ni tyme lecture camtu jugak. tak penah masuk lam kepala. ^^. kawan aku pun terima nasib cam aku jugak. lega sikit sebab ada gak yang kena cam aku. kohkohkoh. sehari lima ringgit. aku baru sedar yang aku tak verify hari keempat pas tarikh tutup. sO,..


yaaakk!! 20 ringgit aku melayang. terbang ditiup angin. ngan dueploh ringgit ni, aku dah boleh:

1. makan tuk lima hari. beli lauk lam 4ringgit. nasi masak sendiri kat umah. LIMA hari yuuu!
2. topup dueploh ringgit. bayangkan berape lame boleh bertahan ngan topup banyak camtu. seumur hidup aku, tak penah aku topup lebih dari spuloh hinggit. huk2 =="
3. beli super ring sepaket besar. boleh makan tyme layan running man. yumm2

Tapi aku pasrah jep. tadi tyme g bayar denda, kena la bebel sikit ngan staf akademik. "dah sem 5, takkan la tatau lagi pasal ni. lam buku oren [sambil menggoyang-goyang buku oren ] ni dah tulis sumer pasal ni." Huuh. aku bayar pun dah cukup baekk la. aihh.

ni la kisah bengang aku arini.

adiOs amigOs~

notakukukakiku: elehh, 20hinggit jep pun. wat cam 2ghatuih. ^^

Tuesday, November 15, 2011

wordless wednesday #8 seharian layan runningman, sampai termimpi-mimpi kat si jong kook ^^






Cun jugak aku tyme kecik-kecik dulu. keh3 . =D


heLo peePs!

How urs day? my day? ehmm. pagi tadi a lil dissapointed bout da test. cam hape jep. satu tabiat aku setiap kali pas test ke, exam ke, mesti nak bincang ngan kengkawan. Pastu mula ar sedih-sedih kalau tahu jawapan salah. seharian moody. hehe.

Ok, abis bab intro. ^^. Arini tangan aku terasa gatal nak update gambar aku tyme kecik-kecik dulu. Tape je kan? cekidaut yaw!



wowow. cumil gak aku kan. ada cam miasara tak? cun lagi kot. :). tyme ni umo aku baru jep TIGA tahun. tatau pape lagi. makan pun mak suap lagi. tidow pakai pampers. kencing berak pun mak basuh. ohh, rindunya zaman tu. aku anak bongsu lagi tyme ni. mak aku ngah mengandung adik aku. kire lame jugak la aku merasa jadi anak bongsu. kohkohkoh.



yang ni lak umah tok wan aku kat penang. setiap kali raya mesti balik sane ar. aku tade la nak pakai suar panjang ni. tiap-tiap ari bersuar pendek. kadang-kadang tu kuar main pakai spender oltroman jep. huu. tengok kaki abang aku si baju hijau tu. cam batang lidi. hehe. aku ngan abang aku memang rapat giler. sayang sangat dia kat adik dia yang cumil ni. kakak aku yang mata bengkak semacam tu. dua orang lagi sepupu aku.



kat umah tok wan lagi. baru empat taun mase ni. yang atas tu mak sedara aku. aku tak penah berambut panjang tyme kecik dulu sebab mak aku tak kasi punye. rambut depan lak tak penah lepas bawah mata. memang paras dahi. tyme kecik tak boleh nak protes lagi. terima seadanya. hoho.


Gosh! sebab tu la mak aku tak bagi aku rambut panjang. tengok! rambut pendek pun da serabut camni. aku ke ni? tidakkk! ^^. muka aku berubah tak korang pas lima belas tahun? =='



tadika tyme~ cikgu faridah. aku ingat lagi ok. hehe. tu la fesyen tudung zaman 90 an dulu. aku masuk tadika hari-hari mak aku suh pakai cekak rambut. dah la dahi aku luas. aihh. tapi aku tetap terima seadanya. *.* kalau tyme rehat, kena minum air susu. naek loya tekak aku. huh!


ok, da besar sikit. darjah lima. pakai tudung da elok, kain plak singkat. fail betol la. huhu.



gambar ni mase form 4 dah. ni bukan pegi ceramah ke ape tau. putih suci ni baju rasmi pbsm kiteorang. haha. skul agama mesti kena tudung labuh, g camping pun kena kekalkan identiti skul. tu yang penting. ^^


ni la kawan-kawan aku lima tahun aku kat skul menengah. kenangan suka duka, nangis tawa stil segar lam ingatan aku. :)



aku dari darjah satu sampai form 5, tak penah pegang pape jawatan. maknanya, spuloh tahun aku pakai baju putih je. cuma color kaen yang berubah. bukan aku tak aktif, tak bekaliber bagai, tapi aku cuma nak senangkan mak aku jep. tak payah wat baju skolah banyak-banyak sangat. hehe.

ok, da abis citer aku. tak nak tunjuk banyak sangat gambar aku tyme dulu-dulu. sebab aku ni bukannya gojes sangat pun. kohkohkoh. ye, aku terima seadanya. [berapa kali nak ulang daa^^].

adiOs amigOs~


notakukukakiku: esop tade clas. so, kita enjoy!! nak sambung tengok runningman. ^^


Sunday, November 13, 2011

'Dia' yang menyebabkan hubungan kami putus!


Aku tak sangka hubungan aku dengan si dia selama hampir lima tahun putus jugak akhirnya. aku tak salahkan sesiapa. memang aku yang harus dipersalahkan. Aku termakan dek godaan matanya, bibirnya. oh! aku mengaku aku telah menduakan dirimu. dan aku tak sanggup lagi untuk melukakan hatimu, aku rela melepaskan dirimu walaupun hatiku berat untuk meluahkannya. aku harap engkau mengerti beban yang dipikul olehku. aku tahu ungkapan maaf tidak boleh menebus segala kesalahanku kerana menduakan dirimu. tetapi aku terlalu menyayangi insan yang baru aku kenali dan dia juga menyayangi diriku seadanya.



dia berada begitu dekat denganku. melihatku berblogging, stdy, tidow. dia peneman aku yang sangat setia.



dia milikku. ^^

notakukukakiku: haha. memang menyampah tahap anak babun punye bagi sape-sape yang bace entri ni. ni entri yang paling sangat teramat bengong pernah aku update. hoho. bajet cam tade keje nak buat. update entri salah satu cara tak nak aku tido petang hari camni sebab aku kena stady. esop ada midterm. aja, aja fighting!!

adiOs amigOs~

Saturday, November 12, 2011

Aktiviti di waktu cuti. ^__^ part 3


hyep uOlss~

Ni aktiviti las di waktu cuti. tak leh nak update banyak-banyak. hehe. Aritu, kete free je kat parking. tengok tade orang guna, pe lagi aku pun rembat lar. terus amik si nani kat umah pusing-pusing bandar ngan fahah n ju. aku tolak dari umah pun dah zuhur, tak leh nak berfoya-foya lamer sangat. wuwuw. ye la, bangun tidow pun dah tengah hari. ^^



si drebar fail. langgar longkang. duk koya ingat kat pakwe sangat. hehe. nasib bek ko tade pape si naza.



port biasa. pantai. pekena ngan kfc. angin sempoi-sempoi bahasa. hehe. nantok giler. rasa nak tidow je. aku pakai baju kurung weii! hehe. saje nak berubah angin. ^^



makan si toasted ni pun da kenyang. ergghh~ :)



fahah~



ju~



nani~ * sory nani. aku lambat amik mg. :)



moshie~ =.=



siyes bebenor budak dueorang ni. hehe.



they are bestie.



pas makan, g semayang kat masjid terapung. bapak jauh. hehe. baru first tyme aku semayang kat cni. kehkeh~



mari kawan-kawan. kite pegi solat. lalala~



sudah solat, g bagi ikan makan. lepak kat tasik die. tenang jep.









g masjid lagi. hehe. sebab aku dah berbaju kurung, sO tempat yang aku pegi pun tenang-tenang je. huu





ok. dOne. malas nak citer. saje nak bagi tengok gambar je. hehe. nak mandi, siapkan esaimen. aja aja fightim!

adiOs amigOs~

Aktiviti di waktu cuti- ^__^ part 2


Ok, kita bersambung lagi lam part 2. aktiviti kali ni maen ngan HENRY. hehe. aktiviti la sangat kan. suke hati aku lar. kehkeh. ayah aku baru je beli si henry ni. segala kos beli si henry ni termasuk la sangkar, makanan, n segala mak nenek yang berkaitan ngan si henry ni ada la lam tiga ratus lebih camtu. mula-mula aku cam geram jugak. ye la, dari beli si henry ni, baek beli baju baru kat aku. kohkohkoh

tapi tapi tapi, si henry ni memang wat family aku bahagia. sangat kot. ngan telatah die, lawak giler. henry tak la cumel sangat, kaki die pun cam cacat sikit. kesian giler. =='



ni la henry. die dah cam baby lam family aku. sumer orang sayang kat die. hehe. port die tidow kat bawah kerusi tu. sampai terlentok kepala kalau dah tidow.



sebab kaki die cacat, cara die landing pun tak cam kucing laen. terlentang pelik. hehe. kalu die nak uut2, berlari-lari masuk lam umah die. bau toksah cakap ar, semerbak harum! tukang cuci die dah ada jadual lagi tau. hehe.



satu benda yang aku tak berkenan ngan si henry ni, die suka sangat gigit orang. mak aii, sakit giler! huh. *.*

sekarang dah rindu kat si henry. lambat nye balik cuti. nak maen ngan henry. wuu.

adiOs amigOs~

Aktiviti di waktu cuti. ^__^ part 1


heLoO peepS!

YeeAYYy!! Aku da sampai Tanjung Malim. tempat kesayanganku! [tangan ke bahu, mata tengok siling yang ada cicak. ^^]. aritu aku cakap nak update satu-satu aktiviti aku tyme cuti seminggu kat umah kan. hehe. sO, sekarang baru nak update. kehkeh. Here we gooo!

Kat umah, cam biasa tengok tivi, makan n tidow tu memang tak boleh miss lam sehari. huhu. tak nak cakap banyak sebab aku ada banyak lagi esemen nak buat. esop nak anta da weh. giler kentang ar. hoho. memang ciri-ciri student harapan negara. haha :)

aritu mak aku menyampaikan hasrat die nak makan puding trifle. [ayat karangan spm =.=] . mak aku memang akan suh aku wat puding tu setiap kali aku balik umah. ai, sedap sangat ke aku wat puding ni? boleh masuk masterchef tak? hoho.

sebab aku anak yang baik, solehah, n calon menantu pilihan ramai, aku pun wat la puding tu tuk mak aku. ecece. hehe. jum tengok jadi ke tak. even rupa puding ni tak cantik n mengancam tapi perhh, sedap woo!



segala bahan mak aku dah beli. tunggu aku je tolong bikin nya! [indon mari]. first, atur rapat-rapat kek sampai takde ruang sikit pun.



next, masak kastad ngan susu cair n sedikit gula secukup rasa. [gaya cef terkenal bercakap. ^^]. dah masak tu, taruk je atas kek tadi. ratakan cantik-cantik. tapi aku punyer tak cantik pun. hehe. tengok, so messy.



bila kastad tu dah sejuk sikit, taruk lak koktail atas tu. cam dah cantik sikit kan. huu



last sekali, masak jeli buah. suka hati nak pakai perisa pape. aku pakai jeli buah campuran. sedap. aku juz kacau ngan air panas je. tak masak atas dapur la. dah siap, tuang je atas koktail tadi. n DONE. senang kan.

mak aku cam orang mengandung mengidam aku nyer puding sentuh sikit je puding tu. abang aku yang rembat banyak. so, terbukti suda puding aku sodap sampai menjilat jari. kohkohkoh

adiOs amigOs~

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!