Sunday, October 30, 2011

Soalan Bangang Yang Buat Orang Lagi Bengang !! Ggrrrrrr !!


1)Bila orang nampak anda baring tutup mata....
Soalan: Hyee! tidur ke?
Jawapan: Tak la,aku training mcm mana nak mati nanti...

2)Imagine anda bawa tv anda yang rosak gi jumpa technician untuk repair,dia mesti tanya gak:
Soalan: Nak repair tv ke?
Jawapan: Tak la,aku bosan! so sje aku bwk tv ni jln2.

3)Time anda bangun tidur, dan terus si bendul tu mesti tanya anda:
Soalan: Hyep! da bangun?
Jawapan: Ish,aku tengah tido sambil berjalan-jalan...

4)Kawan anda call phone umah anda dan...
Soalan: Hello?.. Ada mana ?
Jawapan: Kat sini haa ,kat bus stop!!!

5)Diorang nampak anda keluar dari bilik mandi dan dalam keadaan basah-basah..

Soalan: Eh baru mandi ke?
Jawapan: Ehh! Mana ada , Aku jatuh dalam lubang jamban tadi!!!

6)Anda di dalam toilet , pintu berkunci , ada gak orang ketuk pintu dan tanya anda..
Soalan: Ada orang tak?
Jawapan: ( *Suara Kiut* ) Mana ada orang!! Taik yang bercakap ni!!

even, soklan-soklan ni memang terang-terang wat orang yang ditanya tu bengang sampai kuar asap kat telinga, tapi aku rase ramai yang spesis camni kan.N aku salah sorang dalam spesis tu. kohkohkoh.
adiOs amigOs~

notakukukakiku: besi buruk, kain merah, lukisan buruk, jangan marah. hehe [pantun cap ayam giler!!]

Saturday, October 29, 2011

kenapa kalau marah, mesti kena cakap kuat-kuat?




Suatu hari seorang guru bertanya kepada murid-muridnya, “Mengapa ketika seseorang sedang marah, dia akan bercakap dengan suara kuat atau berteriak?”
Seorang murid setelah berfikir cukup lama mengangkat tangan dan menjawab, “Kerana dia telah hilang sabar, oleh itu dia berteriak.”
“Tapi…” guru bertanya kembali
“Orang yang dimarahinya hanya berada dekat dengannya. Mengapa perlu berteriak? Kenapa dia tak berbicara secara lembut?”
Hampir semua murid memberikan pelbagai alasan yang dirasakan logik menurut mereka. Namun tiada satu pun jawapan yang memuaskan.
Maka guru berkata, “Ketika dua orang sedang berada dalam kemarahan, jarak antara ke dua hati mereka menjadi amat jauh walaupun secara luaran mereka begitu dekat. Oleh itu, untuk mencapai jarak yang demikian, mereka harus berteriak.
Namun anehnya, semakin kuat mereka berteriak, semakin pula mereka menjadi marah dan dengan sendirinya jarak hati yang ada di antara mereka menjadi lebih jauh lagi. Kerana itu mereka terpaksa berteriak lebih kuat dan keras lagi.”
Guru masih melanjutkan, “Sebaliknya, apa yang terjadi ketika dua orang saling jatuh cinta?
Mereka tidak berteriak, mereka berbicara dengan suara yang keluar dari mulut mereka dengan begitu perlahan dan kecil. Seperlahan bagaimana pun, kedua-duanya masih dapat mendengar dengan begitu jelas.
Mengapa demikian?” Guru bertanya sambil memerhatikan muridnya.
Mereka kelihatan berfikir panjang namun tiada seorang pun yang berani memberikan jawapan. “Kerana hati mereka begitu dekat, hati mereka tak berjarak. Sepatah kata pun tak perlu diucapkan. Sebuah pandangan mata saja cukup membuat mereka memahami apa yang ingin mereka sampaikan.”
Ketika kita sedang dilanda kemarahan, janganlah hati kita mencipta jarak. Lebih – lebih lagi mengucapkan kata-kata yang mendatangkan jarak hati diantara kita. Mungkin di saat seperti itu, diam mungkin merupakan cara yang bijaksana. Kerana waktu akan membantu kita.


day 5 - status anda ? relationship anda?


heLoo uOlss!

Disebabkan ganu kalah bola tadi, sO aku nak sambung 30 days challenge aku. [hoho. tade kaitan pun kan?]. yeayy! da masuk day5 dah. ada kemajuan la kan? kohkohkoh.



status anda? relationship anda?

well, aku dah already taken by si rul. tak sangka pulak aku melekat ngan die. dah nak masuk lima tahun da kut. tunggu lagi due tahun, makan nasik minyak la. hehe. bapak gatal. tahu di mak aku, mahu nye dipulas telinga cumel aku ni. belajar malas! ^^



innocent giler kan muka aku la gambar ni. gambar empat tahun lebih dah. tengok, da berkulat dah pun. hehe. hope dat si rul ni pemilik 'tulang rusuk' aku. amin..^^


malas la nak bebel panjang entri camni. orang tak suka kite pos entri berkasih-kasihan ni. KAN?? huhu.

tadi aku boring-boring study, aku maen la benda alah ni. dah lame tak cube kan? kalau dulu, kat page home, ada je yang pos pasal application camni. menyampah aku tengok. ^^



see!! die cakap umo aku 25. lahabau betol la fb ni. muka cam babyface ni die cakap 25? tak patut..[babyface? PANGG!! :)]


dah la. nak sambung study.
adiOs amigOs~





nota kukukakiku: ain zulaikha datang jenguk blog buruk aku. hepi sangat!! ^^

Friday, October 28, 2011

Terengganu VS Negeri 9~ Sape nelang sape? = ='



peteh ganu peteh!

nelang ganu nelang!

semangat anak ganu ni. huu. fightin!!

Thursday, October 27, 2011

Even esaimen menggunung-gunung, but stil ada mase bersuka-ria. wink \ ^_^ /


heLO pEepS!

Arini sekali lagi aku berderak aka berjalan-jalan. Siyes weh, esaimen aku satu pun tak gerak lagi. Aku pun tatau nak jadi pe pasni. Padahal minggu depan banyak giler esaimen nak kena anta, pLus ada test lagi, dua plak tu. Aihh. Lemah semangat kalau pikir pasal ni.

Tapi. tapi. tapi, kalau pikir pasal berpoya-poya, tetibe semangat tu laen macam sikit. kohkohkoh. Arini seperti yang di'plan' ngan kawan-kawan aku, kiteorang pegi genting. Seharian suntuk kiteorang pegi. penat kaki ni toksah cakap la. Ni mata terkebil-kebil tahan nantok. Update blog punye pasal, ku gagahkan jua. hehe. tak boleh update lambat-lambat, idea jadi kurengg giteww. kurang Umphh! ^^

Jum aku citer kat gambar ni la. Ekcelli ada 400+ gambar kiteorang tangkap. Takkan nak taruk sumer kan. Ni pun dah kire banyak da aku letak. [yang banyak gambar aku je pun. huu]. Taknak tengok pun tape. Sob3. [gambar aku memang aku update only at my blog. no in Fb, n watsoever. sekian.]


yess, aku berjaya snap. dulu stil takut nak naek benda alah ni. hehe. *blushing~



kiteorang pegi enam orang. get up already by 7.30. so early ryte? tu aku cakap, die punye semangat nak jalan-jalan ni laen macam sikit. ^^



sampai di kl sentral, beli tiket nak g genting 11 setengah. mak ai, punye la lame kena tunggu. sabar je la. CooL~



nasib bek la kawan aku bawak bekal sandwich yang very da delicious uolls. aumm!



singgah di kfc bungkus makanan nak makan kat sane. well, sangat ekonomi kiteorang ni. al maklumlah kfc genting double ok! tak sanggup mak~



si tiket. tiket pun beli yang pakej. sekali lagi ekonomi. hehe. jimat ok!



muka tahan nantok. *.*



wani. zi. ti. ^^



FOC abg kfc tu kasi. beli banyak sangat. pink color. i loike!



in genting skyway^^



theme park,, here i come~



ok. sebelum nak maen, perut kena isi dulu. sejuk giler tau. dulu aku datang sini, tak la sejuk camni. sekarang kan musim ujan. tapi so lucky today, its no rain., yippi!



saya seorang pelahap!



orang darat tak penah jumpa belon memang camni sikit. hehe^^



ok. da sampai ke tempat yang dituju.



cantek tak gelang baru kiteorang?



panjang giler queue. da la masa kena limit sebab tiket balik kul 5setengah. ni kawan-kawan aku ngah beratur, aku duduk jep. kohkohkoh.



pirate~ mula-mula aku tengok biasa je benda alah ni. tak adventure pun. cam annoying ar tengok orang laen jerit-jerit. tapi bila aku naek, Tuhan je tahu. nak tergolek jantung aku. tu belum naek yang flying coaster tu. Gosh~



pimple under my nose. see?



helo, mak? dah bagi abah makan belom? ^^



me @ LONDON! ko ada? [menyampah giler! ^^]



aku kena panjat sikit benda alah ni. biasa la, orang tak cukup inci. aku sedar aku sape. *.*



halloween house. gRrr!



saya suke korek hidung orang ni. besh. huu



ikan ni masak asam pedas boleh? ^^



ok. yang ni pun aku takut gak. cam nak terpelanting je naek benda ni. nasib bek kasut aku tak tercampak. yang peliknya, ada budak tu, kecik lagi selamba badak je naek benda ni. huhu



kena, mesti, wajib menikmati eskrim paddle pop ni. sebab mahal giler. huh~



dinasour land~




naek jugak mainan budak-budak. kihkihkih. slow je gerak, tak rase pape. [name pun mainan budak-budak kan]. ^^



dengan hepinya tangkap gambar. naek benda laen, bibir cam tade darah. pucat lesi. ^^



im riding a horse. yeehaa!



takkan epnah miss beli mcflurry. ~



i love u. ^^ [ mata penat giler vavi]



beli tiket nak balik kolej. even penat tapi sangat-sangat hepi. :)



waiting for the bus ~. tak sabar nak balik, debumm atas katil. erhh!



kalau da penat, amik gambar pun tak leh nak senyum da. huu



penat sampai tertido? memang tak la. hehe. [ antara tiga orang ni, sape yang betol-betol tido? ]^^

ok, da abis citer jenjalan aku. aku pun da penat sangat ni, got to sleep now. nyte guys!

adiOs amigOs~

Wednesday, October 26, 2011

Pompuan selalu camni- Dah potong rambut baru nak nyesal tak sudah. = ='


HeLoO peEps!

Korang penah tak mengalami situasi camni?



Memang entri ni tuk kaum hawa je. uhuk3. Sebab kalau laki-laki tade nye nak nyesal pas potong rambut. potong arini, minggu depan dah panjang balik. Kan? ^^

Kalau pompuan, nak tunggu panjang rambut punye la lambat. Tapi bila dah panjang, mula la menggatal nak potong balik. panjang tak cantik la, rimas la. pastu, baru menangis air mata darah rindu rambut yang dulu. Konpem setiap pompuan kat luar sane akan ada perasaan camni. Lain la kalau certain pompuan yang memang suka berambut pendek je. hehe

Bila aku tulis entri ni, tetiba aku teringat mak aku citer pasal kakak aku dolu-dolu. hehe. memang lawak. dalam dunia ni, dia sorang je wat camtu kot.

Tyme kakak aku darjah lima tak silap, rambut dia bukan maen panjang lagi, boleh wat sapu lantai ni. huu. mak aku yang suh dia simpan. Biasa la, mak-mak mesti nak anak pompuan dia nampak ayu bak puteri gunung ledang giteww. ahaks! Lame-lame mak aku cam rimas lak tengok rambut kakak aku yang terlampau panjang tu. Pe lagi, dia amik gunting terus potong. Kakak aku seminggu menangis ni. Yang paling tak tahan, dia pegi cari rambut yang kena potong tu, pastu sambung balik ngan saletip.[ betol tak aku eja ni? tibai je la. :)]. hehe. ada jugak orang camtu kat dunia ni. spesis ape la kan? hehe.

moral of da story: jangan lawan cakap mak. ^__^. haa, lagi satu, jangan main-main ngan gunting. bahaye. nanti cucuk bijik mata. =.=

Ok, tu je la nak citer petang ni. idea kering kot nak taip panjang-panjang. Mate ni mintak tidor dari tadi. Tapi tak elok tido pas asar. Mak aku cakap nanti otak lembap. Kan?

adiOs amigOs~

Monday, October 24, 2011

Day 4 - Benda yang anda buat bila sorang sorang





Bila sorang-sorang mesti boring kan? but for me, im happy to be alone. bukan kera sumbang ok. Kadang-kadang tu kite perlukan masa untuk bersendirian kan. [ecece, ayat tak tahan doe!^^].

Cam sekarang, rumet balik kampung, sO seminggu ni, aku cakap sorang-sorang la dalam bilik. tapi tape, i have so many work to do. [tak abis-abis cakap banyak keje, tapi satu pun tak jalan.huh! =.=]

Nak tau pe yang aku buat kalu duk sorang-sorang? Cekidaut !

- pasang lagu kuat-kuat, sambil nyanyi cam retis giteww. even sore cam tongkang pecah. goyang inul pun ada. kohkohkoh

- duk termenung. berangan. Fikir pe nak buat esop. Fikir mase depan
pun ad gak. hebat x? ^__^

- fikir segala problem yang ada. sampai satu saat, jerit sepuas hati.
[macam da gaya orang kat tanjung rambutan suda :)]

- Tilik gambar-gambar lame lam lapy. gelak sorang-sorang.

- gali segala bijih yang ada. syok abiss ar. [bapak pengotor!]

- layan citer korea sampai tak ingat nak mandi. ^^

- menggedik depan camera. segala posing ada. pipi kembung,
mulut muncung, mata terkenyit-kenyit. alar, gegel kan. huu

ok, tu je la kot. tak leh list banyak-banyak sebab cam terserlah sangat perangai buruk aku. kohkohkoh. satu je aku nak pesan, duk sorang-sorang boleh, tapi. tapi. tapi jangan lebih dari spuloh ari. sebab nanti meroyan lak. ^^


adiOs amigOs~


notakukukakiku: lagu nikita , ku tetap menanti tu besh kan. dah lebih limeplohnam kali aku layan ni. hehe.

Hobi mengumpul cutE bOx ^__^


heLo gUySs!

Camne hari ni? Sumer Ok? sumer chat? Today im doing nothing. Bangun tido, layan citer, makan, bw. Tu je la kot. yeah, wut a boring day ever. gOsh! Even keje aku teramat la banyak nyer, but stil tade mud nak buat pape. Jap lagi kot,baru nak stat slow-slow. hehe.

Ok, enough with babbling, i have an interesting topic nak share kat korang. Hobi baru aku. Ehmm, ekceli tak la baru sangat, tapi baru aku sedar yang lately ni aku sangat-sangat addicted to this hobby. [aii, beromputih lak malam-malam camni. meroyan ke ape. da la broken. :)]

hobi mengumpul kotak. bukan yang color coklat yang ada tulis PANASONIC ke ape ok! huu. ni kotak yang cute-cute. alar. konpem ramai gegel kat luar sane ada hobi cam aku. kalau laki tu, ade ke? rasenye tade kot. yang jambu tu, big maybe la. huu

Setiap kali aku nampak je cute box, tak payah cakap sepatah pun, terus aku rembat ]. N ofcos la bayar dulu. Aihh. Barang aku tak banyak sangat, so kotak-kotak yang aku kumpul ni memang tade isi. Sekadar hiasan mata aku je.

Dari yang besar camni,


sampai la kecik camni.


Macam-macam saiz. maybe nanti nak guna kasi hadiah kat kawan-kawan aku ke, tak payah la aku beli lagi. bagi yang aku kumpul je. [tapi sayang jugak nak bagi ni. huu]




so cute. ryte?


So, korang dah ada niat nak ada hobi cam aku jugak? kalau kite dah addicted kat satu benda tu, duit tak jadi hal dah. huu.


adiOs amigOs~



tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!