Friday, September 30, 2011

Tayangan filem 'al-hijab' @ UPSI. thUmbs UP!

Halo. halo. halo. uoLss!
ehmm. dua ari aku tak berblogging ni. tataw kot nak update ape. lagipun, lately ni aku penim sikit sebab keje da makin menggunung, kuiz la, presentation la, esemen la. lame-lame boleh dapat kencing manis lak aku nanti.[haha. langsung tade kaitan.^^]

ok.ok. tak nak cakap banyak. entri aku malam ni nak citer pasal citer al-hijab tu. yeayy! aku da tengok. ce komen. ce komen. well, citer antu pierre andre ni wat mesti mantop kan degree of saspen die. nak pecah audi tadi ngan sore-sore jerit. naek pekak suda telinga aku. gOsh! tapi aku pun jerit jugak. kohkohkoh. pape pun, korang g la tengok sendiri nanti taw. tak rugi la setakat spuloh hinggit je kan. ^^



sebelum stat citer. duk seat depan skali kot. tapi audi tak macam panggung. tak payah angkat kepala 180 darjah nak tengok screen.hehe. orang laen melaram bagai nak rak sebab nak tangkap gambar ngan artis. aku maintain pakai baju tido. muka tak berbedak langsung, da la baru bangun tido. hoho. fail!



si zema yang very the kecapetan sebab die kembara malam. tak tido plus kelas sampai petang. tapi jerit boleh tahan. *.*



nampak tak? nampak tak? si pierre tengah cakap kat depan. fathiya ngan maimon talib pun ada.
nota pipi: maimon talib cakap sebijik cam nasir bilal khan. lambat plus sebutir-sebutir. :)



besar ni je pun audi kat upsi. tiket fully sold. so worth it spending my nyte by watching al-hijab. ^^


OMG! teruk bebenor muka aku eh. [bile mase tak teruk nye? kohkohkoh]. ni tengah beratur nak naek pentas amik gambar. fuh, bapak semangat giler. !



bLur. tukang tangkap gambar ni neves tengok pierre. siyes aku cakap, bile aku tengok kat tv si pierre ni cam serabai je, x hensem la. tapi kat luar, beleh tahan jugak. good looking. due kali tengok, ensem nyer! sejuk perut khatijah tan. tak giteww? huu.



eksaited tahap bapak cipanzi boleh tangkap gambar dengan maimon talib. MAIMON TALIB bro! hehe. ko ada?



cantik kan die? tinggi lak tu. perfect!



ok, da abis citer. hehe. nak sambung wat esemen jap. esop nak g sambut besday ngan ehem-ehem. hehe.nyte!

adiOs amigOs~

Wednesday, September 28, 2011

SHOPPING is a gOod tHerapy^^


hyep uOLss!!
sebelum aku nak stat stori aku arini, aku nak wish SELAMAT HARI MALAYSIA. bangga nya kan jadi rakyat malaysia. hoho. N sebab hari malaysia la kita dapat cuti umum ryte? memang aku hepi tahap gaban sebab jumaat aku full clas, dari pagi sampai petang. sO, minggu ni aku tak payah la attend clas yang melambak tu. kesempatan tu jugak, aku n kawan2 turun kL minggu ni. pegi dua ari je.
ekceli, aku tak de mud langsung nak pegi mane2 minggu ni. tataw nape. tapi zema gtau die nak turun kL. ish, mane boley die pegi berfoya sorang2 kn? hehe. pe lagi, aku pun join jugak tanpa paksaan sape2. lagipun, mane tahu boley jumpa si rul buchuk aku. haha. [sape2 yang nak muntah, cepat pegi toilet^^].
kiteorang tidow kat um. bilik kawan aku si dayah cumel tu. da lame sangat aku nak lepak sane tapi tade mase yang sesuai. kawan2 dayah sume baek giler. pandai layan tetamu eh korang. 110markah aku kasi. keh3.

first day
kiteorang sampai da lewat. lam pukul satu camtu. dayah datang pun lambat. lepas zuhur jugak la. nasib bek tak tumbuh janggut tunggu ko dayah. tapi kite0rang tak marah pn. senyum jep. lebih2 lagi aku sebab petang tu rul nak datang jumpa aku. hepy giler. sape tak hepy jumpa bf kan. rindu3.[dah2, tak leh citer pasal bf banyak2. nanti ada orang menyampah lak.*.*] semalam kite jus pegi sogo jep. kebetulan ada sale. memang shoping sakan la sorang2. brape jam duk sane. sampai kaki ni nak cramp suda. pastu, rul datang nak jumpa aku. tq taw cyg, da la ujan. sanggup datang jugak. i sayam lu lebih la. ^^

malam tadi, tido lewat jugak la. borak2. cite balik kenangan zaman skul dolu2. kawan dayah yang empunya bilik tu name die wawa ngan raja. mula2 aku ingat dorang sombong cam bagi tak bagi je kiteorang nak tumpang kat sane. tu la orang cakap jangan nilai buku berdasarkan kulit die. kan? dorang baek giler. thanz a lot eh sebab bagi kami tdow bilik korang. bilik korang memang besh. sejukkk. ^^

second day
tak pegi mane2 pn. seharian duk kt ts. sambung shoping yang tak abis semalam. keh3. ni mandi tak lagi duk excited update blog. busyop giler ni. ok la, aku nak mandi sat, semayang pastu tidow je la. kaki lenguh giler ni. fairly odd parents, i wish someone come to massage my leg. ^^



amik port depan cermin. makan cket, tengok cermin. setiap dua minit duk tengok cermin. nasib bek tak pecah je cermin tu. ^^



nani yang sentiasa semangat wat pape. espesheli bab2 makan.


zema lak double semangat. kalu tak caye, ce cube tengok die 2. hehe.^^



mc flurry fevret ku. sodap sampai jilat sudu!



tunggu si dayah sampai. dari kenyang makan, sampai lapar balik. huu.~



gedik tyme~


haa, tengop sale die. giler abis kan. sakit tangan aku duk menggali baju. ni je la aku mampu beli. uhuk2.


bff dari kecik. si zema n si dayah. pipi same, prangai same. hehe. kalu gelak due2 advance. hoho



haa, amik kaw!


jeng2, hehe. si rul ni tak pandai taw amik gambar sendiri. mesti tak jadi. brape kali die amik. naek keras pipi aku duk control senyum. ehmm~



tengok yang ni, parkinson. ada lagi kat bawah.



yang ni so so la. semangat betol mamat sorang ni. penat layan die. hehe


aikp, ada lagi. sory la kalu korang menyampah tengok. asyik2 gambar aku ngan die je. tapi ada aku kisah. huh~


yang ni rul da nak balik. tq belanja makan nasi ayam. die ciap order nasi tambah. memang tiptop ar bf aku ni. hehe. nanti kite jumpa lagi eh cayang. muaX 1 kali~



ni kolej yang aku tido malam tadi.



same tinggi je dorang ni. hehe


p.e.a.c.e!



kecian lak aku tengo si nani. hehe. tak nampak muke die.


amik tenaga sebelum nak stat shoping. hehe. makan kat cafe kolej ni murah jugak. tapi air tak sedap giler. memang hancur!




pe motif aku taruk pic ni? ada match silat kt ground floor ts. budak upsi yang tengah lawan tu. sebab tu aku amik pic ni. ngee~


i love wedges^^


polka dot~ bapak cute kasut ni.


ok, da penat citer. dada. see ya!

adiOs amigOs~

Tuesday, September 27, 2011

wordless wednesday #2 happy birthday 2 me~

Jum masak paprik campur. yUmmY!!

hyep uOls.

aku mengidam nak makan paprik campur. gugel punye gugel, uper-upernya senang je nak masak paprik campur ni. nanti aku nak try. eee, tak sabar ni. hehe [bajet pandai masak la teww.^^]

Bahan2 :

- Ayam / udang / sotong / semuanya - dipotong ikut saiz yang korang suka
- Bawang putih 1 ulas
- Bawang merah 4 ulas
- Bawang besar 1 labu
- 2 sudu besar cili boh / cili kering yang telah di blend
- Sedikit halia (sikit je ye)
- 5 helai daun limau purut
- 2 batang serai
- 2 biji tomato
- 4 -5 batang kacang buncis / kacang panjang - potong ikut suka korang la. serong ke, lurus ke, zipzap ke. kohkohkoh
- cauliflower aka bunga kobis (perlu ke aku translate? adoiyai pening sungguh aku ni)
- potong gak, jangan letak segebuk gitu pulak. ehhehe
- sos tiram
- sos cili
- sos tomato
- garam secukup rasa.

Cara-Cara :

- Blend bawang merah, bawang putih, dan halia
- tumis kesemua bahan-bahan yang telah di blend tadi sehingga kekuningan
- masukkan cili boh aka cili kering yg telah dikisar
- masukkan serai yg telah diketuk
- masak hingga pecah minyak
- masukkan pula ketiga-tiga jenis sos tadi... agak2 la ye kawan2... tak reti dinda nak bagitau sukatannya...
- masukkan garam
- masukkan daun limau purut
- then masukkan segala jenis lauk-lauk yang ada...
- tunggu sekejap sebelum sayur-sayur pulak dimasukkan
- kemnudian masukkan bawang besar yang telah dihiris
- kacau-kacau sikit, rasa, dan angkat
- that's it!
simple ryte? ^^
**TIPS : make sure rasa daun limau purut tu ada... kalo x, kurang sodap~



inilah hasilnya. oyeahh~ terangkat sehh!

Monday, September 26, 2011

Mana lagi best,,lepak dengan bf/gf or kawan-kawan?

hyep uOls~

bagi korang la kan, mane lagi besh,, lepak ngan kawan-kawan or lepak ngan bf/gf korang? haa, jawab jangan tak jawab. masuk exam nanti ni taw. kohkohkoh.
bagi aku lak, lepak ngan kawan-kawan aku lagi besh berbanding lepak ngan bf aku. bukan aku tak suke kuar ngan bf sendiri. tipu la kan kalau tak suke langsung. but hang out wif my friends are more happier. meh aku gtau sebab-sebab aku lebih suke lepak ngan kawan-kawan aku.

1. da most important, ofkoz la gossiping! hehe

kalau name pun da kuar ngan kawan-kawan, mesti la boleh bergosip-gosip. bukan membuat ketuapat ok! saje citer-citer pasal kiteorang. kan da lame tak citer. lam kereta, all tyme borak je tak abis-abis. tak payah pasang radio-radio. no function. sebab tak dengar pape pun. kalu buke cermin kereta tu, boleh dengar sebatu kot suara kiteorang. hehe. biasa la pompuan.
eleh, kaum adam tu jangan cakap la korang tak suke gosip-gosip ni. aku tak caye langsung. ntah-ntah, laki-laki ni lagi kuat gosip dari pompuan. uhh^^

2. boleh shopping lame-lame. dari pagi sampai malam pun takpe. ^^

satu perangai semula jadi yang ada kat sumer pompuan-pompuan di bumi ni. kohkohkoh. kalu kuar ngan bf, konpem tak boleh lame-lame. mesti potpetpotpet. bla3. fedup taw. even bf aku suke gak shopping2 ni, tapi aku tetap tak suke. biasa la, taste laen-laen. hehe. shopping ngan kawan-kawan, kite boleh shopping pape pun. barang luar n dalam. [tett, sensor!^^].

3. dah memang lepak ngan kawan-kawan lagi besh. tak perlu sebab-sebab pun. :)



amik gambar ngan kawan-kawan, nak gedik camne pun tak kisah. cube ko gedik tyme nak amik gamabr ngan bf/gf, konpem menyampah tahap gaban. ~




lagi satu, tyme makan, ada pape terlekat kat celah gigi pun tak malu. kawan tegur, no hal la beb. ^^


boleh duk dekat-dekat lak tu. tade orang nak marah. kan?



n boleh mandi sama- sama, berenang pun sama-sama. even aku tak pandai berenang. hehe




so, entri ni aku juz nak gtau, aku suke sangat lepak ngan kawan-kawan aku. fulstop.
nota pipi: to all my friends, tqsm coz selalu lepak ngan aku. LOL^^

adiOs amigOs~


Saturday, September 24, 2011

Dah masuk 3rd year kat UPSI, ni baru 1st tyme aku melawat kampus. *.*


hyep uOls~

Weekend ni aku tak pegi mane-mane pun. juz tido, bangun, nak makan tak boley sebab puase sunat tak abis lagi, kohkohkoh. layan citer korea. ok. tu je. hoho. weekend yang simple n trendy. haha. poyo giler kaw.
arini, kawan aku kat ukm datang upsi. saje nak melawat kawan-kawan die kat cni. so, aku zema n nani [ cam tade orang laen kan? :)] bawak die pusing-pusing kampus. al-maklumlah ape la sangat yang ad kat upsi plus tanjung malim ni. nothing kot. well, nak wat camne kan. ada dua tahun lagi. sabarlah wahai hati.
haihh! aku ni suke sangat kalu melalut tak tentu pasal ni. sambung balik eh, ^^. kteorang pun pusing-pusing la kat kampus ni. FYI, upsi la u paling teramat sangat kecik kat negara ni. tak sampai sejam da boleh pusing satu kampus. kalu naik basikal, setengah jam, naik motor lak lime belas minit je, naek kereta dua minit, naik heli?? [giler bapak melalut kaw. huh! :)]


ni dekat tadahan utara. kelas aku banyak la kat sini. nampak tak tayangan citer si pierre tu. nak tengok la weekend nanti. murah sikit. 7 ratus sen je. tak payah tunggu next month kat panggung. nak tengok wayang, kena turun kL dulu. tanjung malim kan. maju sangat sampai pawagam pun tak de. pe yang ada? pasaraya yang besar giler mengalahkan SOGO yang dipanggil GRAND UNION. hehe. ^^
nota pipi: cantek tak baju kolej aku? hehe.



ni antara bangunan yang antik la dalam kampus. u korang ada ke bangunan kayu camni? [nada bangga kot^^]. ni asal dulu sekolah rendah tanjung malim au. aku baru tahu minggu lepas. lecturer aku gtau lam kelas. kohkohkoh. sekarang da jadik tadika tuk students pend. awal kanak-kanak wat esemen. lebih tak kurang camtu la. :)



ni lak depan fakulti kesayangan aku. memang banyak kali jugak aku datang cni. bukan pegi jumpa lecturer ke ape, tapi pegi cucuk duit kat dalam tu. atm yang paling tade orang. tak payah beratur panjang 2km nak cucuk duit. kohkohkoh. [gelak kingkong]



bangunan suluh budiman. dari aku sem1 dulu lagi bangunan ni renovate. tak penah masuk pun. at last, ciap jugak. ni la muzium baru upsi. jum tengok pe ada kat dalam.
p/s: nak masuk kena tanggal selipar, nak pakai jugak ada selipar bulu-bulu yang di caj rm1. [taktik amik untung. hampeh.~]



masuk-masuk je, ada payung kuning ni. konpem tak basah. kohkohkoh lagi.^^



ni aku amik pic buku rekod murid sekolah rendah pangkor tahun 80an kalu tak silap aku. lame tak? lame tak?


even da lame, stil ok lagi kan? lawak giler name orang dulu-dulu. hehe. nak tergelak pun ada. ada sorang budak tu, pekerjaan ayah die 'serang boat'. apekah? ayah die serang bot ke? buat bot ke? konpius *.*



ok, da abis da. sory tau bassa, kat cni tade pape sangat. hehe. aku da abis citer. bubye.
adiOs amigOs~



tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!