Thursday, December 15, 2011

Setelah dua tahun menanti, finally... It show tyme!!


Ape benda yang dua tahun aku menanti tu? ada kaitan ngan gambar kat atas ni ke? Oh, tidak sama sekali ok. tade kena mengena antara hidup ataupun pengsan. hehe. Takkan tak kenal kotb gambar kat atas ni? Maria elena zarul was blissfully engaged by asrifirdaus. so sweet la dorang. Sumpah aku jeles giler tengok dorang. tak sabar nak tengok perkahwinan dorang lak nanti. tahun depan tak silap. To gojes maria elena, congrats to both of u and hope u will happy ever after n also congrats to fatin liyana my adorable person for having future sis in law yang meletop kebaboww!! tu. teheee^^


Ok, back to my real entri. Ekceli arini aku nak cakap pasal dua tahun yang aku tunggu dengan sabarnya. aku dah bertunang? tettt, salah. tak ready pun lagi. tak matang lagi nak pikul komitmen camtu. single dulu camni lagi besh kan. ^^

uOlllss!! aku da dapat lesen besar. tu je nak cakap. hehehehe. Orang lain dah berkurun kurun dapat lesen besar. aku pulak baru semalam dapat. tapi tak tukar lagi. nanti balik kampung baru tukar. jawab final dulu ok. Hepi sangat sangat sebab tak payah lagi aku nak tempek stiker P yang besar anak gajah kat depan n belakang kereta. rasa cam amatur giler kalau ada stiker tu. padahal bukan nya pro sangat bawak kereta, berlagak jer lebih lebih. kohkohkoh.




Cakap pasal lesen ni, fuh, aku memang ada sejuta kenangan tyme amik lesen tyme dulu dulu. banyak sangat, lagi banyak yang pahit dari yang manis. kalau nak citer satu satu, boleh wat novel kot. huu. ehmm, aku nak amik lesen lepas spm taun 2007 tu tapi kena pulak pegi plkn tyme tu. fedup jugak sebab kawan kawan yang lain amik tyme tu ramai ramai, nanti aku balik plkn, dorang da pandai pulas stereng. jeless. T_T. tapi aku sabar lagi. balik plkn, terus dapat masuk matrik. tertangguh lagi nak amik lesen. So nak tak nak, kena amik lepas kuar matrik.

tapi aku tak sempat ciap sebab aku malas giler nak pegi latihan die yang berjam-jam tu. So, aku officially dapat lesen P tyme sem 1 kat UPSI ni. lambat kan? hoho. Tyme nak amik lesen ni, bagi aku memang perlukan kesabaran setinggi gunung everest kot. setiap kali nak pegi belajar, mesti kena tunggu turn yang lame giler. ergh! aku ingat lagi ada satu ari aku semangat pegi belajar sebab lagi tiga jam nak abis sebelum nak ujian jpj. Kena tunggu bas dulu sebab abang aku tade nak jadi driver tyme tu. kalau tak, dia la driver aku yang sangat setia menghantar aku pegi dan balik. kekeke. sampai tempat belajar kereta tu, kena tulis nama dulu n duduk kat kerusi sambil tengok tv sampai name kite kena panggil. aku pun duk relak tunggu kat kerusi. kalu tunggu sejam, nama dah kena panggil kira pecah rekod dunia ar. tunggu punya tunggu sampai tiga jam, nama aku stil tak panggil lagi. kesabaran dah hilang, so aku balik camtu je aritu. sia sia giler aku tunggu sampai berejam. tak tahan kot. dari duduk sampai terbaring aku tunggu turn. huh!

Ok, tu je aku nak citer pasal kisah 'aku dan lesen P ku'. hehehe. perut dah bergendang gendut irama mak enon dah ni. nak pegi melantak nasi lemak kukus pasni.


adiOs amigOs~

4 comments:

Bulan Syurga Firdaus said...

ingat die da nk nikah ;) huhuhuhu
mmm miki awk tu kuat mkn :P hihihi

m0sHiE~ said...

yeke? bese la. cm tuan die jugak kuat mkn. tehee~

AziraYasmin said...

oloshh ana.. aku lg sedih. bru je dpt lesen 4/12 aritu. tp tadop p doh la. lulus2 je terus lesen beso. ehehe

m0sHiE~ said...

wowow. mg saje menjeleskan aku kn. stress. ^^

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!