Monday, December 19, 2011

Perlibahasa Dr. Fazley :)


Helo peeps!

Tade pe nak buat petang petang camni, makan dah, mandi pun dah. Update blog je belom. sO, aku nak update pasal perlibahasa by Dr. Fazley yang aku kopipes kat twitter beliau. so funny uolls. jum cekidaut.

1. Bagai perasan cantik sorang sorang apabila ramai yang memandang sedangkan yang dipandang ialah tahi burung yang kering di rambut

maksud: jangan nak perasan sangat la kalau tetibe ramai yang tengok korang semacam je. something wrong somewhere la teww. ^^

2. Bagai memakai seluar putih lalu terduduk di atas kerusi yang ada kopi O tumpah

maksud: kopi O boleh hilangkan rasa mengantuk. ^^ [ada kaitan tak? :)]

3. Bagai berusaha bersungguh sungguh mencabut sehelai bulu hidung yang terkeluar sewaktu sangkut di dalam traffic jam

maksud: bulu hidung lebih banyak daripada bulu mata. adakah?

4. Bagai berusaha melepaskan angin secara senyap senyap tetapi yang keluar tetap seperti bom meletop

maksud: nak tahu tuan yang kentut tu, tengok muka die kemut semacam sebab nak lepaskan kentut slow slow. hehee

5. Bagai secantik mana seorang perempuan dan sekacak mana seorang lelaki apabila melepas angin tetap berbau

maksud: siti nurhaliza pun kentut bau petai. :)

6. Bagai tertelan rambutan sebelum sempat mengunyah

maksud: gelojoh nak mati la tu. laen ar kalu makan siput sedut. tak sempat nak kunyah, terus masuk lam perut disebabkan kelajuan menyedutnya.

7. Bagai salahkan orang sebelah bila diri sendiri yang terlepas angin

maksud: aih, dr. fazley ni memang suka cakap pasal kentut mentut ni kan. hoho

aku list setakat ni dulu. banyak lagi tau dalam twitter beliau ni. bukan perlibahasa je, cinta and motivasi pun ada. hehe. meh aku nak try jugak wat perlibahasa ni.

"bagai kontrol ayu depan laki macho bergaya cam aaron aziz, lalu tersadung atas tanah terkena pulak tahi lembu"


[gambar tade kena mengena ngan entri yep. saje letak sebab tetiba rasa nak makan benda ni. boleh?]

adiOs amigOs~


2 comments:

@ Syima Raaif @ said...

owh okeh hari ni dapat belajar peribhasa dari blog ini =)

m0sHiE~ said...

hehe. nti esop2 blajar lg yep. hehe

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!