Friday, December 2, 2011

Pantang tok nenek moyang aku kalau nak tidow......



Pantang tok nenek moyang aku kalau nak tidow, lampu bilik terbukak. terang benderang lam bilik. Huh! konpem susah nak lena. Even mata aku dah layu tapi selagi lampu tak tutup, selagi tu la tidow tak lena. Bukan mengada-ngada ke ape, memang dah pantang nenek moyang aku kan. hehe. Thanx kat rumet-rumet aku sekarang n sebelum ni coz memahami diri ini. Love u guys ketat-katat. first thing soklan yang aku tanya kat rumet baru aku lepas tanya nama dorang n bla3, 'awak boleh tidow lam gelap tak?'. [guna awak lagi mula-mula kenal kan. huu]. melampau kan. :)

Tapiiii tapiiii aku consider jugak kalau dorang nak stay up for study or doing assignment. takkan tetibe nak tutup lampu padahal orang tu ngah duk pulun study. tak la. ni bukan bilik aku sorang. hehe. memang susah nak lena tapi nak wat camne kan. the best solution, tarik selimut sampai atas kepala. hehe. Tak pun, aku tutup muka aku ngan tedy. ^^



Pantang tok nenek moyang aku kalau nak tidow, letrik tetibe wat hal.memang ar gelap tapi kipas lak tak function. Den lomah camni. Kipas tak pusing, camne nak tido. Panass. [panas dunia, panas akhirat?? *.*]. Kalu kat obersea sane tape la, sejuk. tak payah kipas pun tape. kan sekarang winter kan. boleh mati kesejukan kalau bukak kipas. tapi aku ni kat malaysia tercinta. Nak tidow, kipas kena bukak sampai 4. baru nyaman n selesa. kekeke.

im so lucky again coz my rumet pun spesis cam aku. kipas kena pasang kuat. ada jugak orang yang berdarah sejuk. kipas bukak no 1 je. Homaii. nak rase ape la bukak kipas no1 kan. tapi sekarang ok la, even kita tade winter sonata, kite ada rain sonata. asal petang mesti ujan. malam-malam tidow pun bahagia je. hehe. ^^


Pantang tok nenek moyang aku kalau nak tidow, katil cam tongkang pecah. dengan cadar tercabut, tedy tercampak bawah katil, selimut bergumpal bawah bantal, bantal peluk tergolak sampai ke dapur. Omo! nononono. sebelum tido, make sure katil mesti kemas rapi dulu. memang kalau da baring, mesti jadi tunggang langgang balik, tapi entah la. aku tak boleh. kena kemas dulu baru ada feel nak tidow. well, pantang tok nenek aku kan. hebat dari ladang punye. :)



Pantang tok nenek moyang aku kalau nak tidow, ada orang buat bising. memang sakit hati giler. kita dah nak lena dibuai mimpi, tiba-tiba kuar pulak bunyi bising memekak tengah malam. aish, rasa nak baling ngan penyapu pun ada. kalau pukul spuloh tu ok la nak bising ke ape. ni pukul 2 pagi nak bising lagi, hantu kak limah pun naik angin.

Pantang tok nenek moyang aku kalau nak tidow, tetibe tak boleh nak tido. tergolek sane, tergolek sini stil tak leh tido. duk kira rambut lee minho sampai abis pun stil tak leh tido. yang tu punboleh tahan tahap sakit hati die. hoho. cam malam tadi aku tak leh tido, dah puas berangan but stil cannot sleep well. lam pukol 4 setengah pagi jugak baru boleh terlelap. kelas kul lapan. fuh, masak! nasib baek tak mengantuk lam kelas tadi. balik bilik, terus qada' tido yang masih bersisa tu. hehe

korang ada jugak ke pantang tok nenek moyang cam aku? aku rasa aku sorang je hado. :)

adiOs amigOs~

2 comments:

Bulan Syurga Firdaus said...

hehehehe byk nye pantang die ~~~

m0sHiE~ said...

hehe. nk wt cmne kan

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!