Sunday, December 25, 2011

My weekend with Baktisiswa. wink ^.~



Helo Peeps~

Dalam entri lepas aku ada mention yang aku join baktisiswa kat sabak bernam tyme weekend. So, now im home uolss. hehe. Penat toksah cakap la tambah lak aku demam tyme baktisiswa tu. aih, memang tak larat ar. dah la aku ni spesis yang suka sangat melayan demam yang tak seberapa ni. Ubat susah nak makan. panadol tu tak boleh nak makan dua biji. sebijik pun dah berapa kali telan tak masuk masuk. nak makan ubat lokasi wajib mesti kat sink. langkah berjaga jaga kalau nak muntahkan balik ubat yang tak boleh nak masuk lam perut. kohkohkoh. So jeles tengok orang laen yang senang makan ubat. seteguk air da cukup. Hurm~~

Ok, aku melalut lagi. hehe. back to the topic. overall, aku enjoy la ngan program ni even penat sangat. penat kena bangun awal pagi, penat kena join segala benda aktiviti, penat kena gagahkan diri lawan demam lagi, penat kena tolong mak angkat masak. hehe. tapii aku hepy. yup! daripada aku duk lam bilik layan citer, fb, tweet, blog, baek aku join program camni. ada jugak pekdah nye ye dak? eheh.

aku tak nak melalut kat sini, sambil tengok gambar aku citer satu satu ok. cekidaut yaw!

First day :)


For three days and two night, aku jadi anak selangor. sangat letih nak control loghat tyme nak borak ngan mak angkat aku. aku panggil die ibu je. hehe.



tak ramai sangat pun yang join. 23 orang je. campur ngan urus setia segala bagai tu ada lar lam 30 orang lebih. tapi yang syok nya budak yang join ni sumer kosmate aku. tade la nak segan segan. and ofcos aku antara kanak kanak riang yang banyak cakap even demam. hehe. laki laki dua orang je. aihh, malas betol la kaum adam ni nak join program camni. melepak kat kedai mamak sampai tiga pagi rajin pulak. aih, heran gue.



tyme nak pegi nampak je muka aku hepi tapi hati ni nak bukan nak pegi sangat. terpaksa je sebab kawan kawan aku sumer pegi. takkan aku nak duk sorang sorang. uhuk3.



peace uollss. ^^.



another peace again. hehe. kiteorang bertolak tepat kul empat petang. jalan ke sabak bernam tu siyes melompat lompat cam naik nenek kuda. dah la dua jam lebih. sampai aku nak termuntah. tahan je la. nasib baik driver tu pasang citer 'rise the planet of apes'. hilang sikit mabuk naik bas. hurmm.


tyme sampai, kiteorang berkumpul kat masjid dulu. ahh, tak ingat pulak name masjid tu. malas nak tanya rumet. rumet aku pun pegi jugak. hehe. dah la aku da demam, ujan pulak tu. so, demam makin menjadi jadi. rumet aku pun demam sekali. sehati sejiwa giteww~


ni la antara kosmate aku yang pegi. dorang sumer friendly giler and i love them all. for sure.^^



first makanan dorang bagi tyme aku sampai is nasi goreng. besh makan sebab lapar kot. dah la ujan. hoho. air ni aku tak minum pun, tertinggal kat mane entah.



jeng jeng jeng. ni la bilik aku ngan biha. ibu aku duk sengsorang je. umah dia memang besar giler. boleh guling guling sepuas hati la. tapi kiteorang kena share umah ngan urus setia sebab umah ibu aku ni homestay. ok, fine! malam tu aku tido dengan lena nya even mula mula tu susah nak tido gara gara hidung tersumbat. kehkeh


second day :)


ok, ni citer ari kedua. pagi tu kiteorang berkumpul kat library kampung bagan terap. kecik tapi not bad la. ada program motivasi kecemerlangan pelajar. aku tak join sebab aku tak jadi fasi pun.


banyak giler kan magazine die. kerusi kat belakang tu cute sangat. hehe.



disebabkan kiteorang tak jadi fasi, so kiteorang pegi melencong kat tempat lain. pegi memancing ikan. siyes susah giler nak dapat ikan. perlukan kesabaran tahap mak dewa kot. sejam duk menunggu, terus blah sebab tak larat dah. hehe



lauk ibu masak. sedap giler. spuloh kali aku erghh2~ eheh. lauk daging masak asam pedas, kangkung masak belacan, kerang rebus dan kerabu sotong. tiptop. first tyme aku rasa kerabu sotong. masyam!



wowow. aku join sukaneka wehh. bukan rela hati tapi terpaksa. hehe. nak terjatuh jugak main benda alah ni. nampak je senang ok. next, aku main bowling kelapa, angkat cawan ngan kain. dua game tu kumpulan aku johan tau. hebak tak i? :)



dah abis sukaneka, tyme nak balik sempat bergambar kat sawah padi. siyes cantik giler. kat area area sini la tempat lokasi nur kasih. cantik kan?



oh, lihatlah dunia~



haa! ni la umah ibu aku. memang besar umah dia. sape sape nak datang sini, boleh la sewa kat homestay ibu aku. semalam 20hinggit jep. ^^



malam tu pulak, kiteorang pegi dengar ceramah. tyme ni aku tertido kot. sebab demam dah makin teruk. rasa fresh sikit lepas pekena nasi ngan tomyam n ayam goreng. nyum2!^^


third day :)

program hari ketiga ziarah dan bagi sumbangan kat family yang memerlukan. cam kenal je kan baju kurung tu? hehe. nak jimatkan tenaga tak payah bawak beg berat, baju yang dipakai harus diulang. kohkoh. tak busyuk pun ok. :D



ni antara keluarga yang kiteorang ziarah. tangan yang memberi lebih baik dari tangan yang menerima. yup! kiteorang nak balik, pakcik ni sempat pegi kait buah rambutan ngan duku kat belakang umah die. Oh, so sweet pakcik ni. hehe



aku pun tak lepaskan peluang kutip rambutan kat belakang umah die. even kena gigit ngan kerengga jahat, stil kutip lagi. sedap rambutan dia. betol3~



pakcik ni siyes sporting giler. ada pulak dia yang suh aku amik gambar die ngan amik buah duku tu. siap posing lagi. hebat!



tengok! buah durian pun kiteorang dapat. untang laa~ hehe. semerbak harum dalam kereta. ^^



wan dengan durian nya. hoho. die ni asal aku suh amik gambar, mesti die cakap masukkan lam blog moshie2. hehe. muax satu kali :)



sory tau, muka korang tak nampak sangat. biasa la, aku pakai dslr cap ayam je. tak mampu. ^^



bersantai dulu lepas penat berziarah. ~



kak nor untung laa~ hehe



dah nak balik. sedih nak tinggalkan ibu. huk3. thanx ibu sebab bagi kiteorang bilik yang selesa, makan sedap sedap. nanti ada masa kita jumpa lagi. :)



detik detik terakhir sebelum meninggalkan program baktisiswa. *.*



photoshoot beramai ramai. nampak tak aku? ciap wat tangan camtu bagai. gaya candit terbaru tyme amik gambar tyme panas terik. kohkoh



at last, berakhir jugak program ni. hepy sangat boleh kenal orang baru. hehe. next tyme nak join lagi la. Kot. hehe.


adiOs amigOs~

notakukukakiku: esop da kena stat study tau ana.! ^^

2 comments:

Anonymous said...

[url=http://howtobuyclomidwithoutprescription.com] Buy Clomid online no rx[/url]

http://howtobuyclomidwithoutprescription.com


Buy Clomid online

Anonymous said...

[url=http://buyerlevitra20mgimpotence.com] [img]http://buyerlevitra20mgimpotence.com/levitra.gif[/img]
here[/url]

http://buyerlevitra20mgimpotence.com


sildenafil citrate tablets 100 mg - sildenafil citrate tablets 100 mg:
sildenafil generico mexico
levitra o viagra which is better - levitra o viagra which is better:
levitra coupons pharmacy - levitra coupons pharmacy:
staxyn vs levitra cost - staxyn vs levitra cost:
tadalafil side effects long term
costo del medicamento levitra - costo del medicamento levitra:
staxyn
generic levitra (vardenafil) 20mg - generic levitra (vardenafil) 20mg:
levitra online canadian pharmacy - levitra online canadian pharmacy:
there real generic levitra - there real generic levitra:
tadacip online kaufen
kamagra sildenafil citrate tablets 100mg
sildenafil generic over the counter
online pharmacy reviews levitra



Buy Levitra

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!