Thursday, December 22, 2011

Cerita suka bercampur duka. Mood : 2 in 1 :/


heLo peeps~

holla! lame kan aku tak update blog. a: tade mud? b: malas? c: tatau nak update pe? aku jawab d: semua di atas. hehe. maybe aku meng'anak tiri'kan blog ni sebab syok sangat update status kat twitter. langsung lupa nak update sini. but blogwalking is my priority. ari ari aku terjah blog fevret aku. :)

Ok, abis bab intro. arini aku ada dua citer yang aku nak share kat sini. sad and happy story all in one. kalau kita dapat dua berita camni, mesti kita nak tahu berita hepi dulu then baru nak tahu berita sedih. kan?

Tapi aku nak stori kisah sedih aku dulu. hehe. sedih sangat ke sampai meleleh air mata cam tengok citer ombak rindu? cerita sedih ni tak lah sampai kuar air mata, hingus hijau kekuningan bagai. ni kes duit aku melayang layang ditiup angin. siyes sedih ok! sebab aku semangat jimat bagai nak rak sebab nak shopim mopim next week. aku tade sponsor dari datuk yang ada apartment dua juta yang baek hati nak belanja for my year end sale. so, aku la yang kena kuar duit sendirian berhad. tapi tapiii arini aku terpaksa kuar duit shopping aku tu sebab nak baiki hp cabuk aku tu. Oh mai!! sakit hati giler. tyme poket kering ni la die buat hal. langsung tak simpati ngan nasib aku ni. dah dua kali die wat hal. nak beli hp baru? fulusnya enggak ada pakk! sabar je la wahai hati nan suci lagi murni. tehhee. terketaq ketaq tangan nak bagi duit kat toke cina tu. stress!

So, tadi aku kena la bangun awal pagi pegi pekan Tanjung Malim yang indah permai ni nak baiki benda alah ni. [bangun kul spuloh pagi. sangat la awalnya. tangan ke bahu, mata pandang siling berlubang:)]. thanx to my rumet sebab sudi menemani diriku ini. ececece. kiteorang siap pegi pasar beli ayam daging nak masak tadi. Oh, gaya dah sebijik cam suri rumah. hehe. aku wat ayam masak black pepper. Nama bukan maen sedap kan? tapi rasanya cam hampeh. tak layak lagi ko nak jadi bini orang. nanti mati keracunan laki ko makan lauk yang ko masak. ^^

penat duk tunggu tauke cina tu baiki hp aku, kiteorang melantak aiskrim dulu. kat sini tade tutti fruiti, baskin robbin bagai. aiskrim ni je la yang ada. tapi beshh sangat. tiptop!





aku sentiasa bahagia setiap kali jumpa makanan. huhu. btw, this is my rumet. single and not avalaible. :)



look at the mirror and you will see how beautiful you are - moshie 2011

dah abis part sedih yang tak berapa nak sedih sangat tu. now, i wanna tell my happy story. arini kuar result pmr, and adik aku si enie tu dapat straight a's. for sure, im so happy for her. dia citer dia mimpi dapat 7a je and nangis nagis citer kat aku. Omo! so drama queen she is. aku rasa dia la paling happy arini. terus suh ayah aku belikan hp baru as a reward. so jeles. aku baiki hp guna duit sendiri, dia pulak dapat hp baru. hehe. tade lar, tak jeles pun. congrats my sis. spm nanti skor lagi, and boleh fly oversea. ^^

ahha. esop aku join baktisiswa kat Sabak Bernam for two days and one night. tak packing lagi baju yang nak bawak. esop je la sebab bertolak petang. konpem sempat nya. hope that program will make me excited. nanti aku update pasal ni ok. nebes ni nak duk umah mak angkat. *.*

adiOs amigos~

notakukukakiku: lately, aku syok abiss melayan lagu from boyce avenue. perh, sore die double awesome uolls. siyes wa cakap sama lu.

2 comments:

Puteri Ketenangan^^ said...

tahniah adik ana. hehe :)
eh, nset pinky tu ke wat hal? tp kn kira hebat la mg leh pakai lg nset tu smpai lening. kwn2 aku hok pnh pakai nset g2 smua dh selamat dkebumikn dh. cpt rosak. huuu~

m0sHiE~ said...

huhu. ak ni x mampu nk bli hst laen la tayam. huk3

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!