Sunday, November 27, 2011

Tak salah menyimpan angan-angan.


1. Memiliki suzuki swift dengan duit sendiri
2. Dapat voucher RM3000+ membeli belah. $.$
3. Got 4flat in every sem. Haiyak!
4. Fly to Korea. Lee min ho, sarangae^^
5. Nak beli umah besar kat ma ngan abah. bahagia nya~

Those are some of my dream before got to sleep. yup! Salah tak kalau kita simpan angan-angan yang tinggi menggunung? Yang konpem memang kita takkan dapat, takkan capai. Boleh ke?

Bagi aku, everyone have their own dreams. yang biasa, yang luar biasa, mesti ada punye. Tengok orang lain ada tu, ada ni, zzaasss, mesti terlintas kat hati kita yang kita pun nak jugak ape yang dorang ada. Kalu aku camtu la.




Family aku tak kaya nak bawak aku jalan-jalan pusing dunia. Dalam negara ni pun, aku tak abis explore lagi. Nak g korea? wahh, angan-angan mat jenin nya ko ni ana. but it not impossible rite? Some people dream of success, and while other wake up and work hard on it. Means, kalau kita usaha jugak to achieve our dream, it will become shining true. Senang je, kumpul duit banyak-banyak, muat satu lori boleh ar nak g mane-mane sekalipun. Duit boleh dicari. hehe~

Tapi kalau ada yang berangan nak jadi cantik cam nora danish ke, nonsense la. cantik ke nora danish tu? lam 'tentang dhia', cantik je dia pakai tudung kan. sumpah swit giler vavi. Ok, aku melalut. *panggg!. Even aku ni kategori kurang menawan, erti kata laen, tak cantik sangat la, [tapi manis nya tu ada ya bang! ^^], tapi kita kena bersyukur je dengan pe yang Allah tetapkan tuk kita. Setiap orang ada kelebihan die masing-masing. tak cantik, Tuhan bagi akal yang tajam. Belajar sekali je, terus dapat catch up. Kurang menyerlah dalam pelajaran, pandai dalam aspek laen. Tuhan Maha Adil la korang. Orang buta pun boleh lukis seribu jutanamplohlima kali ganda lebih cantik dari aku lukis. So, be yourself and confident with it.





ehmm, angan aku yang nak dapat 4flat tu pun boleh jugak nak dapat. just sudy n study n study. Usaha sikit, result pun sikit la. berbaloi dengan usaha la. Sekali korang gagal, tak bermakna korang akan gagal selam-lamanya. i have faced so many failure in my life. 'I will not say i failed 1000 times, i will say that i discovered there are 1000 ways that can cause failure- Thomas Edison' So, renung-renungkan. ^^

adiOs amigOs~



notakukukakiku: update entri sambil layan lagu a thousand years by christina perri. very lovely song ever. :)


12 comments:

Darl Eqa said...

Inysallah.. smgoa angan2 mu trcapai.. and prgi Korea skali xD

m0sHiE~ said...

darl eqa@ hehe. thnx. ^^

budak ice said...

realiti dtg drpd angan2..smoga tcapai! ;)

Marrissa Nadjiha said...

hope ur wish comes true :)

Puteri Ketenangan^^ said...

aku pun teringin gler nk g korea na. penangan cite2 korea ni. haha~

m0sHiE~ said...

budak ice@ yup2. dream it, wish it, do it. ^^

m0sHiE~ said...

marrissa nadjiha@ thnx dear^^

m0sHiE~ said...

puteri ketenangan@ hehe.thu xpe.parop2

Bulan Syurga Firdaus said...

smge impian tcapai amin :)

m0sHiE~ said...

thanx . hehe

Aiman Isa said...

nanti pergi korea bawak aku sekali ye..

nak jumpa awek2 korea :D

m0sHiE~ said...

aiman isa@ nak bawak ko bleh, tp blanje kite skali eyh. hehe

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!