Saturday, November 19, 2011

Orea mcflurry VS Baskin Robbin~


HeLo peepS!

Terasa dah lame eyp aku tak mengupdate blog aku ni. Sebab tade idea nak tulis kat sini. So, arini, aku nak cakap pasal aiskrim pebret aku ni. Orea mcflurry dan Baskin Robbin 31. lalala~

Bagi aku dua-dua aiskrim ni memang ohsem, sedap giler ar. Tapi tapi tapi rasa, harga die masing-masing berbeza.

Oreo mcflurry


senang didapati. juz pegi mCd n grab it. harga pun boleh tahan. only rm4 ++. service tax pun dah 60sen. mahal kan. aku tak puas hati betol la. huu.

rase die memang pehh. semalam aku kuar for sure memang akan beli aiskrim ni punyer. aiskrim vanila ngan oreo biscuit memang serasi bersama. ecece~ ^^.

Kalu rasa malas nak kuar beli, buat sendiri pun boleh. yuP! simple and easy. try it at home.



bahan-bahan die pun cukup simple. beli aiskrim vanila yang cap ayam pun tape. rase vanila jugak kan., hoho. pastu, bahan utama, ofcos oreo biscuit. blend je oreo biscuit tu, pastu campur lam aiskrim vanila tadi. nak buat banyak mane pun suke hati korang. makan sambil tengok tivi, yummy!

Baskin Robbin ice cream


Rasa die ofcos la lebih sedap dari oreo mcflurry tadi. tapi kalau tak spent minimum dalam 20hinggit, memang tak dapat la nak merasa aiskrim ni. setiap 100gm, harga die dalam rm4 camtu. Tapi korang tape ke, only buy one flavour n 100gm? memang tak la kan. Aku paling kurang pun akan campur tiga perasa. tak tahan kot tengok aiskrim die. sumer sedap. Kalau boleh, sumer aku nak rasa. huu

Tapi tutti fruiti lagi besh kan? N tak la semahal BR. yup^^


Kiteorang melantak aiskrim BR semalam. break jap pas penat bershopping. aku juz teman si rul je. tak beli pape. wuwuw*.*

adiOs amigOs~

4 comments:

Izzati Tatie said...

haha..buat aiskim sndri lagi untung sbnarnyer..tp,aiskim bs lagik terbaek kot.mmg super sedap !

m0sHiE~ said...

izzati tatie@ nak jimat, nak mkn byk buat sndri jep. huu.

Syahbinar Shuib said...

wahhh...sedaaappp! tingin nak makan :D

m0sHiE~ said...

syahbinar@ hehe. musim ujn cmni pun, stil nk mkn aiskrm jugak kan. ^^

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!